Metin Akman

Gündemde ne var ne yok!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dostlarım; salgın bütün hızıyla devam ediyor. Birçok sevdiğimizin Covid-19’a yakalandığına ve bazılarının aramızdan ayrıldıklarına şahit olmaya başladık. Sarıyer’in pandemi haritalarında yeşil olan birçok yeri kırmızıya dönmüş durumda…

Gene 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkış saatleri kısıtlandı, derken yirmi yaş altı gençlerin ve çocukların da saatleri kısıtlandı. Herhalde bir istatistik neticesinde bu kararı aldı yetkililer. Yazılarımda bahsettiğim gibi pandemi yaşamımızı altüst etti. Yaşamımızla ilgili yaptığımız planlarımız bilinmeyen bir tarihe ertelendi. Bugün sadece boğazımızdan geçecek iki lokma yemeği ve virüsten korunabilmeyi düşünür hale geldik.

Her zaman söylediğim gibi en basit ve etkili korunma temizlik (ellerimizi sabunla yıkamak) maske takmak, mesafeli durmak bunlara muhakkak uyalım. Bu yaşamın parçası bugün için hem kendimizi hem de karşımızdaki insanları korumak için önemlidir.

Dünyada takıldığımız en önemli konu Azerbaycan, Ermenistan savaşıydı. Neyse ki ateşkes sağlandı ve Azerbaycan topraklarına kavuştu. Artık taraflar konuşarak çözecekler sorunlarını bizim içinde böyle bitmesi güzel oldu. Azeri kardeşlerimiz mutlu sona ulaştılar kutluyoruz.

Diğer takip ettiğimiz bir konu da Amerika’daki başkanlık seçimleriydi. Trump’ın kaybetmesi dünyada yankı uyandırdı. Tabi ki bizim için Türkiye’mizin menfaatleri söz konusu olduğundan kendimize bakacağız.

Sürpriz Maliye Bakanı değişikliği ve Merkez Bankası başkanının değişmesi, neden sorularının oluşmasına sebep oldu. Neticede Cumhurbaşkanı’nın yetkisinde olduğundan üzerinde fazla da durulmadı.

Kanuni arama gemimiz de Karadeniz’e aramalar yapmak üzere açıldı, inşallah yakında müjdeler verecektir. Cumhurbaşkanı’mız Kıbrıs’ta yasaklı bölge olan Maraş bölgesini kullanıma açtı. Sorunları halletmek için önemli bir adım atılmış oldu.

Siyasette partilerimizde iç meselelerini çözmekle meşguller. İç meselelerini çözdükten sonra memleket meseleleriyle uğraşmaya başlayacaklar.

Bazı yeni parti kurma çalışmaları da var. Yani siyaset durmuyor hareketleniyor. Gelecek seçimlere kendilerini hazırlıyorlar yakında çağımızın gerektirdiği şekilde bilişim teknolojisini en iyi şekilde kullanabilecek kadrolarla halkımızın karşısına çıkacaklar.

Ekonomik durumda büyük bir değişiklik yok. Hızla yükselen döviz Kabine değişikliğinden sonra önemli bir düşüş gösterdi. Bu düşüşün devam edip etmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Ekonomiyi canlandırmak için tedbirlerin alındığını duyuyoruz inşallah fayda sağlayacaktır. İnsanlarımız düzelmeyi ummayı hak ediyorlar. Her günün bir öncekinden daha iyi olması için belediyeler de devletin kurumları da kendilerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmelidirler. Belediyeler gülen yüzler olmayı unuttular uzun zamandır!

Dünyanın başına gelen pandemi felaketini ve el ele vererek, kardeşlik dayanışmamızı gerçekleştirerek her güçlüğü yenebiliriz… İnşallah güzel günler yakındır, sevgiyle huzurla kalın dostlarım.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.