Bakırköy, Sancaktepe ve Kartal’da 1 milyar 670 milyonluk ihale adrese böyle teslim edildi! İşte belgeler!

kartal_bakirkoy_sancaktepe_ihale_belge_sariyer

Sarıyer Gazetesi’nin, Kartal Belediyesi’nden 1 milyon liralık sermayesiyle 1 milyar 74 milyonluk ihale aldığını ortaya çıkardığı ÇEVLOG AYRIŞTIRMA VE GERİ KAZANIM LOJİSTİK ANONİM ŞİRKETİ‘nin CHP’li 3 belediyeden ihaleleri torpille nasıl topladığı gün yüzüne çıktı. Öyle ki Kartal Belediyesi‘nin bu şirkete ihaleyi vermek için 7 teklifi, Bakırköy Belediyesi‘nin 8 teklifi, Sancaktepe Belediyesi‘nin de ihale öncesi 8 rakip teklifi geçersiz saydığı ortaya çıktı. Toplamı 1 milyar 670 milyonu bulan ihalelerde; bu şirketin karşısına çıkan tüm şirketler, daha ihaleye bile giremeden teklifleri geçersiz sayılarak elendi. İşte 3 belediyeyi sarsacak şaibeli ihalelerin belgeleri!

Sarıyer Gazetesi, parti ayrımı yapmaksızın İstanbul’daki belediyelerde yaşanan usulsüzlükleri belgelerle gün yüzüne çıkarmaya ve halkın vergilerinin hesabını sormaya devam ediyor. Kartal Belediyesi’nin 1 milyar 74 milyon liralık çöp ihalesini verdiği,1 milyon 2 lira sermayeli ÇEVLOG AYRIŞTIRMA VE GERİ KAZANIM LOJİSTİK ANONİM ŞİRKETİ’nin, CHP’li Bakırköy ve Sancaktepe Belediyesi‘nden aldığı ihalelerde de nasıl kollandığı belli oldu. Sarıyer Gazetesi, toplamı 1 milyar 670 milyonu bulan Kartal, Bakırköy ve Sancaktepe’deki çöp ihalelerindeki usulsüzlüğün belgelerini yayınlıyor. Söz konusu şirketin girdiği bu 3 ilçedeki ihalelerde; rakip şirketlerin ihaleye bile giremeden tekliflerinin daha ilk başlangıçta geçersiz sayıldığı görüldü.

KARTAL BELEDİYESİ 7 TEKLİFİ GEÇERSİZ SAYDI, İHALEYİ 1 MİLYAR 74 MİLYONA ÇEVLOG’A VERDİ!

Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri ve İşletme İştirakler Müdürlüğü tarafından 2024/991693 (İKN) 3 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen çöp toplama, taşıma, süpürme ve yıkama işleri için iş makinesi ve araç kiralama ihalesine katılmak için 28 şirket ekap üzerinden şartname satın aldı. 1 milyar 387 milyon 649 bin lira yaklaşık maliyeti olan ihaleye, 8 şirket teklif verdi. Ancak ihaleye giren 7 şirketin teklifi geçersiz sayıldı, ihale tüm rakipler elendikten sonra verilen tek geçerli teklifle ÇEVLOG Ayrıştırma şirketinin oldu. İhaleyi, rakip şirketlerin tamamının teklifleri geçersiz sayıldığı için tere yağından kıl çeker gibi bu şirket aldı. 36 aylık çöp ihalesi sonucunda Kartal Belediyesi ile ÇEVLOG Ayrıştırma şirketi arasında 26 Eylül 2024 tarihinde tam 1 milyar 74 milyon 466 milyon 370 liralık ihale sözleşmesi imzalandı.

İŞTE KARTAL’DAKİ İHALEDE 7 ŞİRKETİN ELENDİĞİNİ GÖSTEREN BELGE!

BAKIRKÖY BELEDİYESİ 8 TEKLİFİ GEÇERSİZ SAYDI, İHALEYİ 217 MİLYONA ÇEVLOG’A VERDİ!

Bakırköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2024/ 1034660 (IKN) 9 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen çevre temizliği işlerinde kullanılmak üzere iş makinesi ve araç kiralanması ihalesinde yaklaşık maliyet 239 milyon 283 bin 845 lira olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyen tam 31 şirket ekap üzerinden doküman satın aldı. Bu şirketlerden 9 tanesi ihaleye katıldı. Ancak ÇEVLOG Ayrıştırma şirketi bu ihalede de korundu. Zira ihaleye teklif veren rakip tüm şirketlerin teklifleri geçersiz sayıldı, ihale ÇEVLOG’a kaldı. 8 rakip şirketin teklifi belediye tarafından geçersiz sayılınca, ihale verilen tek geçerli teklifle tereyağından kıl çeker gibi bu şirketin oldu. Bakırköy Belediyesi ile ÇEVLOG Ayrıştırma şirketi arasında 30 Eylül 2024 tarihinde tam  217 milyon 461 bin 440 liralık ihale sözleşmesi imzalandı.

İŞTE BAKIRKÖY’DEKİ İHALEDE 8 ŞİRKETİN ELENDİĞİNİ GÖSTEREN BELGE!

 

SANCAKTEPE BELEDİYESİ 8 TEKLİFİ GEÇERSİZ SAYDI, İHALEYİ 376 MİLYONA ÇEVLOG’A VERDİ!

CHP’li Sancaktepe Belediyesi‘ndeki ihalede de gelenek bozulmadı. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2024/1022318 (IKN) 9 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen katı atıkların toplanması, nakli ve temizliği işinde kullanılmak üzere temizlik araçları ve iş makineleri kiralanması ihalesinde, tam 37 şirket bu ihaleye girmek için şartname satın aldı. 417 milyon 341 bin lira yaklaşık maliyeti olan ihaleye, tam 9 şirket katıldı. Ancak; Kartal ve Bakırköy’de olduğu gibi bu ihalede de ÇEVLOG Ayrıştırma şirketinin tüm rakipleri elendi. Çünkü ihaleye giren diğer 8 şirketin teklifi geçersiz sayıldı, ihalede tek geçerli teklif yine ÇEVLOG’un oldu. Bu ihaleyi de rakipsiz- rekabetsiz şekilde alan ÇEVLOG, tereyağından kıl çeker gibi aldığı ihale sonucunda Sancaktepe Belediyesi ile 30 Eylül 2024 tarihinde tam 376 milyon 623 bin liralık ihale sözleşmesi imzaladı.

Böylece; 1 milyon lira sermayeli ÇEVLOG Ayrıştırma şirketi; CHP’li Kartal, Bakırköy ve Sancaktepe’den toplamda 1 milyar 670 milyonluk ihaleyi, tüm rakipleri “geçersiz teklif” yöntemiyle elenerek tere yağından kıl çeker gibi aldı. CHP’li 3 belediyenin ihaleyi bu şirkete verebilmek için rakip şirketlerin tüm tekliflerini geçersiz saymaları, akıllara bu şirketin Genel Merkez’den torpilli olduğu düşüncesini getirdi.

İŞTE SANCAKTEPE’DEKİ İHALEDE 8 ŞİRKETİN ELENDİĞİNİ GÖSTEREN BELGE!

AK PARTİLİ GÜNGÖREN BELEDİYESİ’NDE İHALE YABANCIYA GİTMEDİ!

Exit mobile version