Sarıyer’de başarıyı hedefleyen gençlerin vazgeçilmez adresi Elips Akademi Eğitim Kurumları, bu yıl da üniversiteye hazırlanan öğrencilerin yanında oldu. Hepsi kendi alanında deneyimli uzman kadrosuyla 12 kişilik butik sınıflarda eğitim veren ve özellikle Türkiye’de bir ilk ‘Okulhane’ modelini benimseyen Elips Koleji ve Elips Akademi üniversite hazırlık kurslarını ziyaret ettik.
Elips Akademi üniversite hazırlık kurslarında üniversiteye hazırlanan ikiz kardeşler Başak ve Eylül Küçükbirinci, Sarıyer Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.
Üniversite sınavına hazırlık sürecinizde ne gibi zorluklar yaşadınız?
Başak Küçükbirinci: İstemesem de “çalışmam gerektiğini” bilmenin psikolojik baskısı beni zorlamıştı!
Eylül Küçükbirinci: Üniversite sınavına hazırlık bir süreç olduğu için sık sık odaklanma sorunu yaşadım… Ders çalışmak istemediğim çok fazla zaman vardı ve buna rağmen oturup ders çalışmalıydım! Bazen denemelerimin sonuçları istediğim gibi gelmedi, bu yüzden moralimin bozulduğu zamanlar oldu. Psikolojik olarak toparlanmanın zor olduğu bir süreç…
Elips Akademi’nin bu süreçte size katkıları neler oldu?
Başak Küçükbirinci: Gerek öğretmenlerimle olan diyaloglarım, gerek onların bana verdiği motivasyonlar sınav sürecinde biraz da olsa rahatlamamı sağladı.
Eylül Küçükbirinci: Elips Akademi verdiği koçlukla büyük katkı sağlıyor. Koçluk sisteminde bu hafta denemelerde hangi konu kötü gelmiş, hangi derslerde eksiksin ve neye çalışmalısın gibi sorular ele alınır.
Sınava hazırlanan öğrencilere tavsiyeleriniz neler olur?
Başak Küçükbirinci: Başlarda kendinizi çok sıkmayın. Sınava yakın zamanlarda daha çok çalışın ve netlerinize değil çalışmalarınıza odaklanın.
Eylül Küçükbirinci: Denemeleri kötü gelse de, çalışma performansları düşük olsa da morallerini yüksek tutmaları gerekiyor. Ders çalışmak ve deneme netlerini yükseltmek yapılabilir bir şey ama psikolojik olarak çok yorulduğunuzda toparlanmak zor oluyor.
Peki, neden Elips Akademi’yi tercih ettiniz?
Başak Küçükbirinci: Öğretmen kalitesi yüksek bir kurum bu yüzden seçtim.
Eylül Küçükbirinci: Ben mezuna kaldım ve 12. sınıfta birçok arkadaşım Elips Akademi’ye gidiyordu. Mezuna kaldığımda onları referans alıp Elips Akademi’yi tercih ettim.
Elips Akademi’nin eğitim sistemindeki başarının sırrı nedir?
Başak Küçükbirinci: Öğrencileriyle olan ilişkileri ve yürüttükleri koçluk sisteminin başarılı olduğunu düşünüyorum.
Eylül Küçükbirinci: Bence en büyük sırları koçluk ve eksiklerinizi nasıl kapatacaklarını bilmeleri. Gerçekten de size sağladıkları çalışma sürecine uyarsanız başarınız artıyor.
Üniversite tercih sürecinde önerileriniz neler olur?
Başak Küçükbirinci: Öğrencilerin okumaktan zevk aldıkları bir bölümü tercih etmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Eylül Küçükbirinci: Çok klişe ama bir insan yaptığı işi severse gerçekten de başarılı olur bence. Bunu göz önünde bulundurarak tercih yapılmalı. Ayrıca seçtikleri okullarının erasmus imkanlarına, kulüplerine, öğretmen kalitesine, öğrenim dilinin İngilizce veya başka bir yabancı dil olup olmadığına bakılmalı.
Elips Akademi’nin eğitim kadrosunu nasıl buluyorsunuz?
Başak Küçükbirinci: Bütün öğretmenlerimiz çok bilgili ve ilgililerdi.
Eylül Küçükbirinci: Benim bu hazırlık sürecinde en çok zorlandığım ders fizikti ve gerçekten de fizik hocamız ile aslında zorlanılmayacak bir şey olduğunu gördüm. TYT Türkçe netlerim düşüktü. Türkçe hocamız sayesinde yükselttim. Fizik ve Türkçe dışında bence bütün branşlarda çok kaliteli hocalar var. Hazırlanma sürecimde çok büyük katkıları var.
Başarılı bir öğrenci olmak için sizler neler yaptınız?
Başak Küçükbirinci: Dersi derste öğrenmek bence çok önemli. Onun dışında eksiklerime odaklandım.
Eylül Küçükbirinci: Ders çalıştım, özel bir şey yapmadım… Ders çalışıp, konuları anlayıp, deneme çözünce her şey çorap söküğü gibi geliyor.
Elips Akademi’nin başarınıza katkıları neler oldu?
Başak Küçükbirinci: Derslerimizin dışında verdikleri koçluk sistemi ve birebirlerimizin çok katkısı oldu.
Eylül Küçükbirinci: Hoca kalitesi ve her hafta verilen koçluk çok büyük katkıları. Hocalar size sadece ders anlatıp sınıftan çıkmıyor. Bu süreçte yaşadığınız zorlukları anlatabildiğiniz insanlar oluyorlar.
Günlük ders çalışma programınızı bize anlatır mısınız?
Başak Küçükbirinci: Sınav sürecinde özellikle sınava yakın aylarda her gün TYT Türkçe ve TYT Matematik denemeleri çözüyordum. Onun dışında koçumuzla tespit ettiğimiz eksik derslerden ve konulardan sırayla soru çözüyordum.
Eylül Küçükbirinci: Açıkçası benim “şu gün bunu yapmalıyım, bugün bunu yapmalıyım” diye bir çalışma programım yoktu. Genel olarak koçluk görüşmelerimizde belirlediğimiz eksik konulardan çalışıyordum. Rutin günlük ders çalışma programı uygulamadım.