MEV Dumlupınar İlkokulu’nda renkli etkinlik

dumlupinar-ilkokulu-kedi-yuvasi-boyama-etkinlik

MEV Dumlupınar İlkokulu’nca, İçişleri Bakanlığı’nın “Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi” kapsamında düzenledikleri etkinlikte öğrenciler atık malzemelerden oluşturdukları kedi yuvalarını boyadılar.

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yer alan MEV Dumlupınar İlkokulu’nda renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul’da 8 ilçede ve Sarıyer’de de Fatih Sultan Mehmet Mahallesi olarak belirlediği proje 3 yıl sürecek. Bu proje kapsamında MEV Dumlupınar İlkokulu ve FVM Ayazağa Işık Lisesi öğrencileri Sarıyer Kaymakamlığı koordinatörlüğünde bir araya geldiler.

ÇOCUKLAR YUVALARI HEP BİRLİKTE BOYADILAR

Sokak kedileri için atık araç lastiklerinden oluşturulan kedi yuvalarını hep birlikte boyadılar. Geri dönüştürülen malzemelerden kedilerin özellikle kış aylarında barınma ihtiyacına büyük bir katkıda bulunacak olan çocuklar boyama anında keyifli anlar yaşadılar. MEV Dumlupınar İlkokulu Müdürü Hasan Arslan ve beraberinde FMV Ayazağa Işık Lisesi Resim Öğretmeni Berrin Başaran da çocukların bu keyifli anlarına eşlik ederek kedi yuvalarını boyadı. 20 atık araç lastiğinden 10 kedi yuvası elde edildi. Boyanan yuvalar FSM Mahallesi’nde sokaklara konulacak.

Sarıyer Gazetesi’ne konuşan MEV Dumlupınar İlkokulu Müdürü Hasan Arslan şunları söyledi; “İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttükleri bu proje çocuklarımız için gerçekten çok faydalı olmaktadır. İstanbul’da bu projenin yürütülmesi için belirlenen 8 ilçe içerisinde Sarıyer de yer alıyor. Mahalleler bazında da Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, öğrencilerimizin ulaşamadıkları kısıtlı imkanları olduğu için belirlenmiştir. 3 yıl sürecek olan bu proje kapsamında öğrencilerimiz 1 yılı tamamlamak üzereler. Kültürel faaliyetlerden tutun da spor alanındaki faaliyetlere kadar birçok etkinlik yaptık. Pandemi sürecinde öğrencilerimiz okula gidemedikleri dönemde de faaliyetleri sürdürdük. Yüzme bilmeyen çocuklar Sarıyer’deki havuzda yüzdüler. Müzeler gezdirildi ve Sarıyer’in güzelliklerini gösteren geziler de düzenlendi.”

“ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK MUTLU OLUYOR”

Arslan, proje kapsamında bugün de atık maddelerden oluşturulan kedi yuvalarını boyadıklarını söyleyerek; “Öğrencilerimiz bu tür faaliyetlerden çok memnun oluyorlar. Eskiden velilerimiz çocuklarının ders çalışmadıklarını ve ödevlerini yapma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söylerlerdi. Ama şimdi çocuklar hem çok mutlu oluyor hem de özgüvenleri gelişiyor. 3 yıl sürecek bu proje kapsamında geri dönüşlerin ilerleyen süreçlerde çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Sarıyer Kaymakamı Sayın Mehmet Özer beye, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Özcanlar beye projeyi koordine eden Neşe Çelik’e, hayırseverimiz Ayşe Özge Demir ve projeye atık lastiklerin yuva halinde getirilmesinde katkı sağlayan Mazlum Kaya ustamıza teşekkür ediyorum.”

“AMACIMIZ BU İYİLİĞİ BÜYÜTMEK”

Sarıyer Kaymakamlığı’nca projenin her aşamasında yer alan Neşe Çelik de gazetemize şunları aktardı; “Projenin birçok detayı var. Bizim amacımız kaymakamlık, okul ve hayırseverlerce bir iyilik hareketi oluşturabilmektir. Öğrencilerin atıkları değerlendirerek sokakta yaşayan canlılara barınma imkanı sağlayabileceklerini öğrenmeleri yaşamlarına güzel bir dokunuş. Hepimiz öğrencileri kötü alışkanlıklardan koruyarak yaşamlarına iyilik dokunuşları yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde Sarıyer’in diğer mahallelerine göre çok sınırlı imkanlara sahip olan bu çocukları bizler yaşadıkları semti tanımları için elimizden geleni yapıyoruz. İçişleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen Güven ve Dönüşüm projesinin çok faydalı geri dönüşleri olacağını düşünüyorum.”

Exit mobile version