Ankara-Almatı arasında eğitim köprüsü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Kazakistan programı kapsamında, Türkistan ve Çimkent’in ardından Almatı’da da önemli temaslarda bulundu.

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği 6. Genel Kurulu için gittiği Kazakistan’da yükseköğretim kurumları ile yeni iş birliği imkânları üzerine görüşmeler yapan Ünüvar, programın dördüncü gününde Almatı’da yoğun bir görüşme trafiği  gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın da eşlik ettiği Ünüvar, günün ilk ziyaretini Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi‘ne gerçekleştirdi. Ünüvar, Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gulmira Qanay ve diğer yöneticilerin katılımıyla yapılan toplantı sonrası, öğrenciler tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü etkinliğine katıldı. Üniversite müzesinde incelemelerde bulunarak öğrencilerin el işi sergisini gezen Ünüvar, anı defterini imzaladı.

“HER İKİ CUMHURBAŞAKNIMIZ DA EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYOR”

Rektör Ünüvar, Kazakistan’ın Türklerin ata yurdu olduğunu, ata yurdunda kendilerini hiç yalnız hissetmediklerini ifade etti. Kazakistan ile Türkiye arasında eğitim anlamında çok ciddi iş birlikleri bulunduğuna dikkat çeken Ünüvar, “Her iki Cumhurbaşkanımız da hem Sayın Recep Tayyip Erdoğan hem Sayın Kasım Cömert Tokayev eğitimi, eğitim iş birliklerini çok önemsiyor. Biz de bunu çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’deki en önemli üniversitelerden birisi olan Ankara Üniversitesinin çok yönlü bir yükseköğretim kurumu olduğunun altını çizen Ünüvar, “Bu gücümüzü Kazakistan’daki üniversitelerimizle bütünleştirerek, buradan hem Türk dünyası için hem insanlık için çok güzel şeyler üretebileceğimize yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Almatı’daki ziyaretlerini Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi ile sürdüren Ünüvar, ev sahibi rektör Canseyit Tüymebayev ve yönetimi ile ikili iş birlikleri üzerine istişarelerde bulundu. Rektör Tüymebayev, Kazakistan’nın birliğinin güçlendirilmesine, barış ve uyumun korunmasına ve manevi kültürün geliştirilmesine önemli katkılarından dolayı Rektör Ünüvar’a tevdî edilen Kazakistan Devlet Nişanını takdim etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ile birlikte Almatı’daki son yükseköğretim kurumu ziyaretini, Ahmet Yesevi Üniversitesine bağlı Avrasya Araştırma Enstitüsüne gerçekleştirdi. Enstitü Müdürü Dr. Suat Beylur’dan enstitünün faaliyetlerini dinleyen Ünüvar ve Yıldız, görüşmenin ardından enstitü kütüphanesinde incelemelerde bulunarak, anı defterini imzaladı.

Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’yı da ziyaret eden Ünüvar, Almatı ve Kazakistan genelinde yaptıkları görüşmeler ve iş birlikleri hakkında bilgiler verdi. Ünüvar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Konsolos Yardımcısı Mehmet Yücesoy’a Ankara Üniversitesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi rozeti hediye etti. Ünüvar, Almatı Başkonsolosluğu Eğitim Müşavirliği tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğine de katılarak, Almatı’da görev yapan
öğretmenlerin gününü kutladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.