Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASAT’tan 62 milyonluk rakipsiz ihale

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) düzenlediği “araç kiralama” ihalesini verdiği tek teklifle İstanbul’daki Aydoğanlar Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı. Şirket, kendisinden başka kimsenin katılmadığı dev ihaleyi 61 milyon 997 bin 400 lira bedelle “tereyağından kıl çeker gibi” almış oldu.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kısa adı ASAT olan Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü‘nün düzenlediği 62 milyonluk araç kiralama ihalesi, rakipsiz ve tek bir katılımcı şirket ile yapıldı. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık usul ile yapılan ihale 19 Temmuz tarihinde ASAT Genel Müdürlüğü’ndeki A /11 nolu İhale Odası’nda saat 14.30’da yapıldı. Hizmet süresi 1 Eylül 2022 ve 31 Ağustos 2023 olarak belirlenen ihale kapsamında; 21 Adet Otomatik Sedan Binek Araç, 56 Adet Manuel Binek Araç, 111 Adet Hafif Ticari Binek Araç, 75 Adet Çift Sıra Pikap 4×2, 42 Adet Çift Sıra Pikap 4×4, 40 Adet Çift Kabin Kamyonet, 15 Adet 15 tonluk Damperli Kamyon, 1 Adet 15 tonluk Sabit Kasalı Kamyon kiralanması öngörüldü. Araçların Antalya Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları dahilinde ASAT Genel Müdürlüğü merkez ve bağlı birimlerinde çalıştırılması istendi.

62 MİLYONLUK İHALEYE SADECE TEK BİR ŞİRKET KATILDI

Yaklaşık maliyeti 55 milyon 607 bin 275 lira olarak belirlenen ihale için tam 15 şirket EKAP üzerinden doküman satın aldı. Ancak dev ihaleye nedense sadece tek bir şirket katıldı. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Kazlıçeşme Mahallesi Abay Caddesi No: 82/1 adresinde faaliyet gösteren AYDOĞAN OTOMOTİV Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi rakipsiz olarak katıldığı, kendisinden başka hiçbir şirketin girmediği ihaleyi verdiği tek teklifle adeta “tereyağından kıl çeker gibi” almış oldu. Söz konusu şirket ile ASAT arasında 23 Ağustos 2022 tarihinde 61 milyon 997 bin 400 liralık ihale sözleşmesi imzalandı. SARİYERGAZETESİ.COM Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘nun yaptığı araştırmaya göre; ihaleyi alan AYDOĞANLAR OTOMOTİV 80 milyon lira sermaye ile 4 Aralık 2014 yılında İstanbul Ticaret Odası’na kaydoldu. Zeytinburnu merkezli şirketin sahipleri Refik, Derviş, Muzaffer ve Tolgay Aydoğan. Bir aile şirketi olan Aydoğan Otomotiv’in yönetim kurulu başkanı ise Refik Aydoğan.

SARİYERGAZETESİ.COM-ÖZEL HABER

İŞTE RAKİPSİZ İHALENİN BELGELERİ

İŞTE AYDOĞAN OTOMOTİV’İN SAHİPLERİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.