Hatay’da yaralar sarılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediyesi, Hatay’da yaşamı yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Defne Belediyesi ile ortaklaşa planlanan Afet Koordinasyon Merkezi’nin inşaatının tamamlanması için hızla çalışan ekipler, tuvalet ve duş yerleri ile alt yapısı güçlendirilerek kurulan çadırkentlere çocuklar için voleybol sahası yapıyor.

Sarıyer Belediyesi çalışanları, var güçleriyle afetzedelerin yanında olmaya devam ediyor.En önemli ihtiyaçların başında gelen su ihtiyacının karşılanması için depo kurulumu gerçekleştirildi. Çadırkent alanlarında bulunan konteynerlara kolay ulaşım sağlanması amacıyla merdivenler yapılırken, çamaşır asma alanları ve gündelik hayatta kullanılması için mutfak tezgahlarının kurulumunun yanı sıra gece aydınlatmaları için projektörlerin montajı tamamlandı. Ayrıca olası salgın hastalıklarının yayılmasını önlemek amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda 40 farklı noktada Sarıyer Belediyesi’ne ait basınçlı sıcak ve soğuk yıkıma aracıyla dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.

YARDIMLAR YERİNE ULAŞIYOR

Büyük dayanışma örneği gösteren Sarıyerliler, depremin ilk gününden itibaren tek yürek oldu. Deprem bölgesi için öncelik olarak belirlenen ihtiyaçlar Sarıyerliler tarafından hızla karşılandı. Genci yaşlısı binlerce vatandaşın getirdiği yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine büyük titizlikle ulaştırıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.