Muhtar Ahmet Çınar’dan “hastane” çağrısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Sarıyer Merkez’de yer alan İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nin poliklinik hizmetlerini vermeye devam etmesi için çağrıda bulundu. Çınar; “Hastaneye gelen vatandaşımız tedavisini göremeden kapıdan geriye gönderilmesin” dedi.

Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Sarıyer Merkez’de vatandaşların sağlık sorunları olduğunda ilk olarak başvurdukları İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nin yeniden tam teşekküllü bir hastane hizmeti vermesi için çalışmalarını sürdürüyor. Hastaneye gelen vatandaşların bazı müdahalelerin yapılmadan geriye gönderildiğini ifade eden Çınar, Sarıyer Gazetesi’ne konuyla ilgili sıkıntıları anlattı.

“HASTANE SARIYER İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR”

Gazetemize konuşan Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar şunları söyledi; “Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın kaşı yarılmış pansuman istedi yapılamayacağını söyleyip geri gönderdiler. Bu gibi durumlarda vatandaşlar gelip bana dertlerini anlatıyor ve hastanenin yine eskisi gibi tam teşekküllü bir hizmet sistemine geçmesini istiyorlar. Ben de bu talepleri elimden geldiğince duyurmaya vatandaşlarımızın sesi olmaya çalışıyorum. İsmail Akgün Devlet Hastanesi, Sarıyer’de birçok mahalleden vatandaşların yararlandığı bir hastane olmasının yanı sıra Sarıyer’e her gün en az bir mahalle nüfusu kadar insanın gelmesini de sağlıyordu. Bu da demek oluyordu ki hastane çevresindeki esnafa da katkı sağlıyordu. Ama Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi’nin açılmasıyla hastalar oraya sevk ediliyor. Hastaneye giden genellikle yaşlı vatandaşlarımız ulaşım konusunda zorluk yaşıyor.”

“VATANDAŞIN TALEBİNİ İLETMEK GÖREVİMİZDİR”

Mahallesinde uzun yıllardır bir semt evi talepleri bulunmasına rağmen buna yönelik bir herhangi bir çalışma yapılmamasından yana dertli olduklarını ifade eden Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, “Vatandaşlarımızın talebini iletmek boynumuzun borcudur ve görevidir. Ben her zaman bunun için çalışıyorum. Özellikle hastane konusunda gördüğüm yaşanılan tüm aksaklıkları yetkili mercilere iletiyorum. Sağlık hassas bir konudur ve hizmet almak vatandaşımızın hakkıdır. Mahallemizde uzun yıllardır bir semt evi yapılmadı. Muhtarlara talepler ne diye sorulduğunda anlatıyoruz ama keşke daha çok dikkate alınsa… İsmail Akgün Devlet Hastanesi eğer eskisi gibi tam kapasiteli bir hastane olmayacaksa bir semt polikliniği olarak hizmet vermesi gerekiyor. Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar olarak ben bu konudaki tüm çaba ve gayretlerimi sürdüreceğim. Hastaneye gelip de talebi karşılanmadan kapıdan geriye gönderilen hiçbir vatandaşımız olmamasını temenni ediyoruz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.