Erhan Vergili: “Sarıyer’e güzel bir gelecek bırakacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, Sarıyer Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşen röportajda Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay’a konuşan Vergili, Sarıyer’in geleceğine dair çok önemli mesajlar verdi.

35 yıldır Sarıyer’de yaşayan ve ilçenin tüm sorunları için Gelecek Partisi olarak çözümler hedefleyen Vergili; “İnsanları ötekileştirici olarak değil birleştirici olarak mücadelemizi vermemiz gerekiyor. Gelecek Partisi olarak ülkemizle dertleniyoruz. Sarıyer’in mücadelesinin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sarıyer’de bu mücadelede görev üstlenecek mahalle başkanlarına sesleniyorum, sizler siyasetin olmazsa olmazlarındansınız. Bütün sıkıntı sizlerin Mecliste Milletin Vekili olamayışınızdır’ diye konuştu.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1977 Almanya doğumluyum, aslen Sivas Suşehriliyim. Evli ve 2 kız çocuk babasıyım. Yaklaşık 35 yıldır Sarıyer ilçesinde Uskumruköy’de yaşıyorum. Eğitimime Türkan Şoray İlköğretim Okulu’nda başlayarak daha sonrasında İstinye İmam Hatip Lisesi’nde okudum. Eğitim hayatımı son olarak Şişli Endüstri Meslek Okulu’nda tamamladım. Sonrasında iş hayatına atıldım. Kendi işletmem olan Vergili Otomotiv’in sahibiyim. Yaklaşık 25 yıldır otomotiv sektörünün içerisindeyim. Siyasetle ise 12 yaşında tanıştım.

Peki, siyasete erken yaşta atılarak Gelecek Partisi ile yolunuz kesişmeden önce neler yaptınız?

Ülkenin dünya genelindeki yerini siyaseten daha iyi noktalara getirebileceğimize inandığım için siyasi arenalarda yer aldım. Milli Selamet Partisi kökenli ailem vasıtasıyla, Refah Partisi Milli Gençlik Vakfı’nda siyasetle tanışmış oldum. Uzun yıllar Milli Gençlik Vakfı’nın birçok programına katıldım. Siyaset arzum o dönemlerde başladı. 2002 yılında AK Parti’nin Rumelihisarı kurucu mahalle başkanı oldum. Görevim yaklaşık 7 buçuk yıl sürdü. 2007’de Milletvekili Aday Adaylığı’nda yaşa takıldım ve bu süreç yarım kalmış oldu. Sonrasında 2011’de yine Milletvekili Aday Adayı oldum. Bunun sebepleri o dönem siyaset yapmış olduğum partide tabandan tavana kadar eşitlik isteyen bir ilke içerisindeki süreci yaşamamızdır. Ama mahalle başkanları bu dönemlerde vekil adayı gösterilmiyordu! Ben de buna dikkat çekerek mahalle başkanlarının sesi olmak istedim. 450 kişi çıkmıştı aday adayı olarak ve ben de Sarıyer’de bir mahalle başkanı olarak çıktığım tüm Türkiye genelinde çalışmalar yapmış, STK’larda kurucu il başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı yapmış birisi olarak İstanbul’un ikinci bölgesinde bulunan 12 ilçede mahalle başkanlarını tek tek dolaştım. Şahsım nezdinde aday gösterilmese de Türkiye nezdinde gerçekten bir mahalle başkanının da TBMM’de temsil edilme hakkı olmasını istiyordum. Siyasi mücadele süreçlerinde 81 ilin tamamını dolaştım. Doğu’da çocukların silahla büyüdüğü bir dönemde orada kardeşlik köprüsü kurarak onlara oyuncaklar ve ihtiyaç sahibi olan ailelere yardım götürdük. Evlere girdik ve gönüllü olarak devletimizi anlattık. Ülkemizin bekası için mücadele verdik. Tabi ki siyasi arenalarda zaman içerisinde Mevla’m bana çok doğru, çok dürüst ve gerçekten kendisini ülkesine adamış, geleceğin lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile tanışma imkanı verdi. Mücadelemize de devam ediyorduk ta ki Davutoğlu’na karşı yapılan siyasi kumpaslara kadar! Yetki budaması gerçekleştirilerek Sayın Davutoğlu’nu pasif duruma aldılar. Gelecek Partisi ile yollarımız da böylece kesişmiş oldu…

Gelecek Partisi’nin Sarıyer ilçe başkanı olarak hedefleriniz neler?

Sarıyer’de göreve getirildim ve yaklaşık 6 aydır ilçe başkanlığı görevimi sürdürüyorum. Geçmiş dönemlerde siyasette yaşanmış olan haksızlıkları, bulunmuş olduğumuz “Gelecek Partisi” çatısının altında yaşanılmaması için mücadelemizi vereceğiz. Allah nasip ederse bu süreçte yine bir mahalle başkanı kardeşimizin Türkiye genelinde milletvekilliği adaylığı konusunda önemli mücadeleler vereceğim. O projeyi de Gelecek Partisi’nde hayata geçirip bir mesaj vermek istiyoruz. Vatandaş önce mahalle başkanlarına geliyor ve derdini söylüyor. Sarıyer’de 7-8 mahalle başkanını atamış durumdayız. Biz onlara şunu söylüyoruz; “Mahalle halkınızdan kopuk olmayacak ve insanlara tepeden bakmayacaksınız.” “Ben mahalle başkanıyım” deyip de vatandaşa kibirle bakarsan işte o zaman kaybettiğinin göstergesidir!

Gelecek Partisi Sarıyer’e neler katmak istiyor?

Gelecek Partisi olarak Sarıyer’e ne katmak istediğimiz zaten ortadadır. Ben burada doğmadım ama burada büyüdüm ve yaşadım. Sarıyer’de değişen hiçbir şey yok! Yanı başımızda olan Kağıthane ilçesinde büyük yatırımlar yapılırken Sarıyer daha kendi içerisinde olan sorunlarını çözemedi. Tüm siyasi partilerin ortak gündeminde olan mülkiyetle alakalı en ufak bir gelişme yok. Hadi mülkiyeti bir kenara bıraktık diyelim Sarıyer’in trafik sorunu var. Hadi trafiği de bir kenara bırakalım Sarıyer’de gençlerimiz mezun olduktan sonra iş imkanı bulamıyor. Hadi onu da bir kenara bırakalım, Sarıyerli vatandaşların ailesiyle ucuz bir tesiste yemek yemek istediğinde belediyemizin bir sosyal tesisi yok. Sarıyer’de güzel bir manzarası olan yerlerde sosyal tesisler ya da seyir terasları yapılamaz mı? Buralarda belediye iştiraki olarak da gençlerimize iş imkanı sunulamaz mı? Boğaz’ın incisi olan Sarıyer’e turist akımını sağlamaz mı? Turistler Sarıyer’den neden uzaklaştırılıyor? Sarıyer özüne neden kavuşamıyor veya hak ettiği bir stadı dahi niye bulamıyor? Sarıyer’deki tüm bu meselelerin çözülmesi gerekiyor. Biz Gelecek Partisi olarak ülkemizle dertleniyoruz. Sayın genel başkanımız ülkemizin yönetimine ve geleceğini inşa etmeye taliptir. Bence Türkiye’nin yeni bir yüzyılı geliyor ve yeniden bir doğuş olması gerekiyor. Yeniden şekillenecek ülkemizde üniversite mezunu olan gençlerimiz daha rahat imkanlarda olacak. Emeklilerimiz daha rahat imkanlarda yaşayacaklar. İnsan vatandaşıyla mı dertlenecek yoksa kendisiyle mi dertlenecek önce bunun bir muhasebesini yapması gerekiyor. Ne istiyoruz? Bir eser mi bırakmak istiyorsun bir miras mı? Miras bırakmak isteyen cebini, eser bırakmak isteyen milletini ve halkını düşünür. Biz böyle görüyoruz. Bu ilkeyle mücadele veriyoruz. Bizim derdimiz bir mirastan öte bir eser bırakarak, bizden sonraki nesillerin ülkemizden giderek değil kalıcı bir şekilde ülkemizin sancağını ve bayrağını daha ileriye götürme mücadelesi vermesidir…

Peki, Gelecek Partisi yereldeki vaatlerini yerine getirebilmek için nasıl bir yol haritası izleyecek?

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Kongremizi çok geniş bir katılımla yaptık. Bizde bir ayrım yok ve hepimiz kardeşiz. Hiç kimsenin ne giyimine ne de inancına karışmayız. Karışacak olsak benim burada ilçe başkanı olmamın manası ne? Biz insanları ötekileştirici olarak değil birleştirici olarak mücadelemizi vermemiz gerekiyor. Sonuçta buraya yapılan her şey burada kalıyor. Biz ne bırakırsak çocuğumuza, çocuğumuzdan torunumuza ama torunumuzdan da devletimize kalıyor… Nesiller iyi olursa devletin geleceği de iyi olur.

Peki, Sarıyer’de sokağa indiğiniz zaman Gelecek Partisi’ne bakış açısı nasıl oldu?

Atamam gerçekleştikten sonra bu süreç içerisinde muhtarlarımızı ziyaret ettim. Esnaf ziyaretlerinde bulundum. Siyasi partilerden randevu taleplerim oldu. Randevu veren tüm siyasi partilerimizle görüştük. İlçemizde bizi ziyarete gelenler de oldu lakin randevu vermeyenler de oldu! Hepimizin mücadelesi ülkemizin bekası ve istikrarı içindir. Nezaket ziyaretinin reddedilmemesi gerekiyor. Bir siyasi partinin ilçe başkanı bana şunu söyledi; “Sizinle her yerde görüşürüz ama biz ittifakımız dışında hiçbir siyasi parti ile görüşmüyoruz.” Bir siyasi parti de sağ olsun bizi hiç kabul etmedi! Burada acaba Gelecek Partisi veya Erhan Vergili mi kaybetti yoksa vatandaşımız mı kaybetti bunu sorgulamamız gerekiyor… Seçmeni ötekileştirmek çok doğru değil çünkü biz farklı mezheplerden ya da farklı memleketlerden olsak da hepimiz Sarıyerliyiz… Biz Sarıyer’in mücadelesini ve kardeşliğini burada doğurabilirsek Ankara’nın da kardeş olmasını sağlarız. Eğer biz burada kardeşliğimizi ve birlikteliğimizi gösteremezsek yukarıda da o birlikteliği sağlayamayız. Benim üzüldüğüm nokta bu! Görüşmeye gelene kapımız sonuna kadar açıktır. Ama görüşmeyeni de biz Sarıyerlimize havale ediyoruz!

Gelecek Partisi’nin faaliyetleri nelerdir?

Biz hizmette “vatandaşa ne verebiliriz”, “vatandaşın sorunlarına nasıl çözebiliriz”, “gençlerimizin ufkunu ve önünü nasıl açarız” bunun mücadelesini veriyoruz. Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili olarak Sarıyer’de yerel iktidarda olan ve ona muhalefette olan tüm siyasi partilere kardeşlik teklifi yapıyorum. Siyaset bugün var yarın yok. Kalıcı olan dostluktur. Dostluklarınızı kaybederseniz itibarınızı kaybedersiniz. İyi anılmak isteyen kendi bireysel çıkarları için değil Sarıyer halkı için bir şeyler yapsın.

Pandemi dönemiyle ilgili yaşamın her alanında yaşanan süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Pandemi ile ilgili söylenecek çok şey var… Yerel olarak bahsedersek işsizlik hat safhada ve insanlar mağdur oldular. Bu süreçte Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanlığı, Sarıyer Kaymakamlığı ve ilçedeki tüm siyasi partiler gibi Gelecek Partisi olarak bizler de elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Ama bir erzak ile veya küçük miktar bir yardımla çözülebilecek bir durum değildi. İşsiz kalanlar mı dersiniz, evine aş götüremeyenler mi dersiniz, kendini bu sıkıntıda görüp de kendi canına kıyan mı dersiniz! Eğitimde yaşanan sıkıntı da ortada… Çocuklarımız 2 yıl gerideler. Elbette, pandemi dünya genelinde olan bir şeydir ama biz kendimizi buna çok daha iyi hazırlamamız gerekiyordu. Vatandaş pazara her gittiğinde hayat pahalılığı ve her geçen gün artan rakamlarla karşılaşıyor. Pandemide kapanan iş yerleri var. Ayakta duranlar ise zaten borçlarla durabilmiş durumdalar. Ülkenin birçok şeyi kendisinin üretmesi gerekiyor. Maalesef bizim üretimimiz yok ki! Üretimin olmaması fiyatların artmasına neden oluyor. Hep inşaat yapmak yerine keşke tarımda farkındalık yaratıp da farklı şeyler yapsaydık. Şu an Sarıyer için de büyük tehlikeler var! Gümüşdere’de tarım olan bölge sanki imara açılıyormuş gibi bir sürece gidiyor. Hale sebze gönderirken şu anda tarımı erimiş durumda! Uskumruköy’de hayvancılık vardı. Orada da hayvancılık bitmiş durumda. Rumelifeneri’nde de balıkçılar problemleri var.

Gazetemiz aracılığıyla okurlarımıza mesajınız var mı?

Biz tüm Sarıyerli kardeşlerimize öncelikle Sarıyer Gazetesi nezdinde 16 yıllık yayın hayatınız hayırlı olsun diyoruz. Sarıyerli vatandaşlarımızın düşüncelerinin ne olduğunun önemi yok çünkü ortak paydanın sadece Sarıyer olması gerektiğini düşünüyorum. Sarıyer’in mücadelesinin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Röportajda da söylediğim gibi bizler Gelecek Partisi Sarıyer ailesi olarak yönetim kadrolarımla beraber tüm arkadaşlarımız kişisel menfaatlerimiz için değil Sarıyerimiz için mücadelemizi veriyoruz. Kardeşlik içerisinde birbirine sarılan yaşanabilir bir Sarıyer mücadelesiyle tüm Sarıyerlilerimiz bir gün hak ettiği noktada olacak. Biz bize destek olanın da olmayanın da hizmetkarıyız. Gelecek Partisi yerel iktidarda yer alırsa meclis içerisinde olan siyasi parti temsilcilerinin birer meclis üyesini belediye başkan yardımcısı yapacağız. Bunu ben birçok yerde söylüyorum “hizmette aksaklıklar olur” diyorlar. Peki, ne tür bir aksaklık olur? “Grupta almış olduğumuz siyasi partinin başkan yardımcısı hizmete karşı durabilir.” Orada vatandaşa hizmet için karşı duracaksa vatandaşımın bunu görmesini istiyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.