Serdal Doğan: “Sessizlerin sesiyiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocataş Muhtarı Serdal Doğan, 2 yılını doldurduğu muhtarlık görevinde yaptığı çalışmaları ve mahallesiyle ilgili sorunlarını Sarıyer Gazetesi’ne anlattı. Doğan; “Muhtarlar olarak sessizlerin sesiyiz. Ekibimle birlikte, daha güzel ve sorunsuz bir Kocataş için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

Serdal Doğan… 2019 yılı Mart ayında yapılan muhtarlık seçimlerinde halkın sevgisini kazanarak yaklaşık 6 bin nüfuslu Kocataş Muhtarlığı’nı almayı başardı. Halkın gönlünü kazanan ve başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Muhtar SerdalDoğan, hizmette doldurduğu 2 yılı gazetemize değerlendirdi. Sarıyer Gazetesi’ni ziyaret ederek İmtiyaz Sahibimiz ve Genel Yayın Yönetmenimiz Bekir Batu’ya açıklamalarda bulunan Muhtar Doğan, mahallesiyle ilgili yaptığı hizmetleri ve beklentilerini anlattı.

DEVLET İLE HALKIMIZ ARASINDA ELÇİYİZ

Muhtarlık görevine geldikten sonra Kocataş’ın sorunlarının çözülmesi için ekibiyle birlikte canla başla çalıştıklarını söyleyen Serdal Doğan; “Muhtarlar olarak, mahalle sakinlerimizin yaşadıkları sorunları yetkililere ileterek elçilik görevi görüyoruz. Sessiz insanın sesi, güçsüz insanın gücü olmak için varız. Mahallemde çaresiz kalmış insanların yanında olmak bana iyi geliyor. Muhtarlıkta hakkaniyetli olmak için yola çıktım. Bugüne kadar hep böyle davrandım, bundan sonra da aynı düşünceyle çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

TAPU KONUSUNDA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ!

Sarıyer’deki tapu meselesinin en büyük mağdurlarından birinin kendi mahalleleri olduğunu anlatan Muhtar Serdal Doğan; “Mahallemizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan çok büyük parseller var. Bu araziler üzerinde yaşayan vatandaşlarımıza bugüne kadar çok kez tapu sözü verildi. Bu konuda çeşitli kurumlar ve siyasilerimiz tarafından zaman zaman seçim dönemlerinde yoğun girişimler yapıldı ancak maalesef bir türlü çözüme ulaşılamadı. Halen Islah İmar Planlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor ancak tapu konusunda halkımıza verilen sözler artık tutulmalı ve insanlarımızın mağduriyeti giderilmeli. Halkımız bu konuda kesin çözüm bekliyor” diye konuştu.

KARLA MÜCADELE BAŞARILI OLDU

Sarıyer Belediyesi’nin kışın karla mücadelesini başarılı bulduğunu söyleyen Muhtar Doğan; “Belediyemiz karla mücadelede bu yıl oldukça başarılıydı, mahallemde çok güzel çalışma yapıldı. Bu yüzden emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kılıçpınar yolunun asfaltlanmasından sonra bazı eksiklerinin tamamlandığını ancak yaya yolu, kaldırım, mobese kamerası, ışıklandırma gibi eksiklerin giderilmesi gerektiğini söyleyen Muhtar Doğan; “ Burada ışıklandırma olmadığı ve bazı eksiklikler yüzünden vatandaşlarımızın hayatları tehlikeye giriyor. Geçtiğimiz günlerde bu yolda 2 vatandaşımıza araç çarptı ve maalesef hastanelik oldular. Vatandaşlarımızın hayatları tehlikeye giriyor. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

MAHALLEDE  HİZMET ÜSTÜNE HİZMET

Muhtar Serdal Doğan mahallesinde yapılanları şöyle anlattı; “Kocataş Mahallesi’nde ilk defa Kızılay tarafından kan bağışı programı düzenlendi. Kızılay ve Kocataş Muhtarlığı ortaklaşa bir çalışma yapıldı. Kan bağışı sayesinde çok sayıda insanımızın hayatının kurtarılması için öncülük yapmış olduk. Ayrıca mahallemizdeki tretuvar çalışmaları devam ediyor. Sarıyer Belediyesi, Kocataş’tan gelen talepleri değerlendiriyor ve şikayetlerimizi dikkate alıyor. Mahallemizde yol ve tretuvar çalışmaları bizden gelen talepler doğrultusunda yapılıyor. Belediyemiz Kocataş’a ve mahalle halkımıza önem veriyor. Ayrıca İETT Kocataş’a değer veriyor, halkımız bu hizmetlerden memnun. İETT Mahalli İdareler Koordinatörü Ayşe Dündar hanım mahallemizin otobüs sorunlarıyla özel olarak ilgilendi. Mahallemizde eskiden köpek barınağı olarak kullanılan İBB’ye ait 61 dönüm bir alan var. Muhtarlık olarak müracaat ettik ve bu alanın halkımızın yararlanabileceği ve tüm mahalle sakinlerimize hizmet verecek şekilde düzenlenmesini istedik. Bu alan yürüyüş alanı, yeşil alan, sosyal alanlar olarak düzenlenebilir. İBB’den bu yerle alakalı sonuç bekliyoruz. Mahallemize kreş yapılması için talepte bulunduk. Kocataş’ta çeşitli nedenlerden dolayı doğalgaz verilmeyen evler var. Muhtarlık olarak mahallemizdeki tüm evlere doğalgaz verilmesi için ilgili kurumlara talepler gönderdik. Mahallemizde doğalgaz girmeyen ev kalmasın istiyoruz. Mahallemizde yaklaşık 6 bin kişi yaşıyor. 3 caddemiz ve 38 sokağımız var. Kısa süre önce de mahallemizde Kocataş Spor Kulübü kuruldu. Kocataş Mahallesi’ne gelen İETT araçları mahallemizin tepede olmasından ve kıvrımlı yollarından dolayı sık sık arızalanıyor. Coğrafi yapısı itibariyle mahallenin yollarına daha küçük ebattaki otobüslerden konulmalı ve saatleri sıklaştırılmalıdır. İETT bu konuda gerekli düzenlemeleri yapacaktır diye düşünüyorum. Kocataş Muhtarlığı’na hayırsever vatandaşların desteğiyle geçtiğimiz yıl 1.380 adet, bu yıl ise 1.300 civarında erzak dağıtımı gerçekleştirildi. Kocataş Mahallesi’ne İBB’den geçen yıl 61 adet, bu yıl da 40 adet erzak kolisi geldi. Sarıyer Belediyesi’nden ise 40 adet erzak kolisi geldi. Pandemi döneminde tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi mahallemizde de insanlarımız zor bir süreç yaşadı. Bu sosyal yardımlar sayesinde biraz olsun insanlarımız nefes aldı. Kocataş halkı dayanışmayı ve yardımlaşmayı çok sevdiğini herkese gösterdi. Muhtarlık olarak her dönem insanlarımızın yanında olmaya ve kimsesizlerin sesi olmaya devam edeceğiz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.