Erhan Vergili Suşehri Derneği’nin programına katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 16. Genel Kurulu’na katıldı.

Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 16. Genel Kurul Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programa katılan isimler arasında Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, AK Parti Sivas Eski Milletvekili Ali Turan, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Yıldırım Turan, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun yer aldı.

Burada bir konuşma yapan Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, hemşerilerine seslenerek şunları söyledi;

“Suşehri’nin geleceğinin takipçisi olun”

“Geçmişte tarihe nam salmış Mevlana hazretleri oradaki medresede ders vermiş ve Suşehri’nin Akşar Köyü’nde kalmıştır. Bu köyde Mevlana’nın kalmış olduğu medresenin tarihe kazandırılarak kültürel miras haline gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizlerden ricamız mevcudun ve gelecekti adı üstünde olan “geleceğin” takipçisi olarak Suşehri’nin göçünü engellemek ve bu şehri turizme kazandırabilmek için bu mücadelenin içinde olmamız gerekiyor.”

“Suşehri’ne ekonomik ve kültürel alanda katkılar sağlamalıyız”

Özellikle dernek başkanlarına çok iş düştüğünün altını çizen Vergili, “Tarım ve hayvancılık konusunda ciddi bir sıkıntı yer almaktadır. Bunun yanı sıra göç vermiş durumdayız. 1990’lı yıllarda nüfus oranı ilçe içerisinde 25 bin civarındaydı lakin şu anda 15 bine düştü. Sözlerimi toparlayacak olursam benim siz dernek başkanlarından ve mevcutta yerel ile geneli yöneten siyasi temsilcilerden takipçi olmanızı ve bundan sonraki süreçte yerele ve genele talip olacak olan siyasi partilerin takipçisi olarak Suşehri’ni bir turizm şehri kazandırılmasının mücadelesini vermektir. Dernek başkanlarımıza burada iş düşüyor. Atatürk 1919’da Mehmet Ali Efendi Konağı’nda kaldığı dönemlerde ama bu konak orada hala faal durumdaysa Kültür Bakanlığı ile bir araya güvenceli bir şekilde kontak kurarak kültür mirasına kazandırılması, 1 Eylül günü yapılan kutlamaların sadece Suşehrili hemşerilerimiz olarak değil Türkiye’nin farklı illerinden kardeşlerimizin Suşehri’nin ekonomisine katkı sağlamak amaçlı da olsa 1-2 gün orada faaliyet göstermesini temenni ediyoruz. Bunları da takip etmenizi sizlerden rica ediyorum” dedi. 

“Suşehrili bir kardeşiniz olarak yanınızdayım”

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili sözlerine şöyle devam etti; “Bizler Boğaz’ın incisi Sarıyer ilçe başkanı Suşehrili bir kardeşiniz olarak her zaman sizin yanınızdayım ve her zaman sizin destekçinizim. Sayın Genel Başkanımız Prof. Ahmet Davutoğlu’nun her birinize selamı var. İnşallah Suşehri’nde, Gelecek Partisi Suşehri İlçe Başkanlığı’mızın kongresinde bir arada olacağız. Hangi siyasi görüşten olursanız olun bizim için fark etmiyor. Bizim için önemli olan kardeş olmaktır, bir olmaktır ve iri olmaktır. Hepinizin verdiği mücadele Türkiye’de elinde kardeşlik bekası mücadelesidir. Ben bu duygu ve düşüncelerimle 16.Olağan Suşehri Kongremizin hayırlara vesile getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Her birinize teşekkür ediyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.