Ekim ayında burçları neler bekliyor? İşte yorumlar…

Astroloji analist uzmanı ve yazarımız Hatice Ersöz, Sarıyer Gazetesi okurlarına özel yorumladı. Ekim ayında burçları neler bekliyor? İşte yorumlar…

hatice_ersoz_burc_yorum

KOÇ BURCU: Benliğine çok düşkün olan koçlar ekim ayına hızlı bir giriş yapacaklar İki ekimdeki güneş tutulması koçları doğrudan etkileyecek ve bazı hayal kırıkları yaşasalar da maddi istikrarı sağlamak onları dengede tutacaktır. Kafaları oldukça karışık ve modları dengede tutmak bazen zor olsa da yeni arayışlar içerisine gireceklerdir. Unutulma korkusu ön planda olan koçlar ne yapıp edip kendi gündemlerini yaratmaktan kaçınmayacaklardır. Bir yandan geleceğe yönelik planlar diğer yandan iç dünyalarındaki geçmişe dayalı kayıplar ve hayal kırıkları veya geçmiş bir ilişkiye özlemleri duygusal açıdan dengede durmakta zorluk yaşatabilir. Kandırılmaktan bıkmış koçlar artık Ekim ayında sert ve net bir tutum izleyeceklerdir. 17 Ekim’de koçlarda dolunay süreci biraz ruhsal dengede sorunlara neden olabilir. Sinir sıkışması ve kalp çarpıntıları ve ani ağlamalar atakları ve kendini yalnız hissetme gibi duygu durumu hassas bir süreçte yaşayabilirler.

BOĞA BURCU:  İkinci evimizde maddi konum belirleme ve kazanç planları gündemde olacak. Maddesel konulara damga vuran bir ekim ayı olurken hayat çizgisinden asla ve kolay kolay ödün vermeyen boğa burçlarında seyahatler ve ziyaretlerinde yoğun olduğu bir dönem. İkili ilişkilerde aradığı huzuru bulamasa da yinede aramaktan vazgeçmeyecektir ve bu uğurda yeni arkadaşlıklara da fırsat verecektir. Aile köklerine bağlı ve düşkün olması ve toplumsal değerlere önem vermesi kendileri açısından kabul görme ve saygı duyulması gereken bireyler olarak dikkat çeken boğalar lüks ve rahatlık yani sıra konforlarına da düşkündür.

İKİZLER BURCU: İkizler burcu ekim ayında iş kolik olacaklar. Kazançları ve giderleri arasında bazen denge kurmakta zorlansalar da şansları yaver gidecektir ve güneş tutulması en çok onlara şans getirecek. İkili ilişkilerde gergin ve anlam veremediği bir takım kopukluklar ve huzursuzluklar yaşayacaklardır. Aldatma ya da aldatılma konuları gündemlerinde olacak ve partnerlerine ya da eşlerine çok daha dikkat etmeleri gereken bir dönem içerisinde olacaklardır. Araç alım satım ya da parasal planlar hayata geçecek ve ani seyahatler gündemlerinde. Doğru kararlar ve yerinde hareketler kendilerine uzun zamandır sağlayamadıkları maddi başarıyı tadacaklardır.

YENGEÇ BURCU: Ev ve aile konuları gündemde olacak. Çevresinde sürekli tutarsızlık yaşayan birileri ile uğraşmak zorunda kalabilirler. Adli ve yargı konuları ya da vergi borçları gibi konular canlarını sıkabilir ama yengeçler şu gurubunda olduklarından ne kadar gerilseler de sakin kalmayı başaracaklardır. Hayatlarını ciddi anlamda sorgulasalar da köklü değişiklikler genç gurubunu ürkütebilir. Mutluluk ve huzuru uzun süre sağlayamadıkları hanelerinde sürekli bir psikolog görevi oynayabilirler. Kendilerini örnek göstermeyi ve gösterilmesi çok seviyorlar ve prestijlerine oldukça düşkündürler. Mutlu olmasalar da mutluluk oyunu oynamayı çok iyi bilirler ve sorunlara çözüm konusunda oldukça becerileri ve yetenekleri geniştir.

ASLAN BURCU: Beşinci evimiz gayet eğlenceli olacak ekim ayında çünkü aslanlar ne yapar eder ve kendi motivasyonlarını bir noktaya çekebilir. Hayattaki tüm kayıplarına rağmen pes etmeyen ve kendinden asla vazgeçmeyen ışıltı ve canlılığını daim koruyabilen ve sezgilerine güvenerek hareket eden sanatçı bir ruh olduğundan ekin ayıda bu tüm olumlu yönlerini sergilemekten çekinmeyecektir. Bazen onları küstah ve despot görseniz de aslında kale alınmadıklarında agresifleşir çünkü hassas bir kale sahip ama güçlü durmayı iyi beceren bir burçtur. Aslanların kaderi aile sentezli olduğundan onun tüm geleceğini etki altına alan ve bundan bir türlü kurtulamayan aslanlar geçmişe bağımlıları yüzünden sürekli bir kaybetme korkusu içinde hayatlarını sürdürebilirler. peşin konuşmaktan kaçınır, Kadere ve yaratıcıya inanır.Maddi konum hak ettikleri yerde  olmadıklarını ve daha fazla adımlar atması gerektiğini uyarıyor.

BAŞAK BURCU: Altıncı evimizde ekim ayı yaratıcılık ve fedakarlıklar damgasını vuracak. Düzen ve kontrol tutkusu olan başaklar ekim ayında geleceklerini dizayn etme kararlılığı ve bu uğurda çok çalışma ve hiç bir zorluktan korkmadan ilerleme kararlılığı içinde olacaklar. Maddi meseleler gündemlerinde önemli olsa da başaklar hayvan sevgisi yoğun bir burç olduğundan bu konuda farkındalık gösterebilirler. Özel hayatlarında oldukça seçici ve sabit kalacaklar ama bu onların zamanı geldiğinde heyecan ve tutkudan da kaçmayacaklarını ifade edecektir. Yalnızlık ve sessizlik ideal yönleri olsa da kalabalıktan da ruhları ve egoları beslendiğinden toplum dışı durmayı da sevmezler. Ekim ayında bir dolunay süreci olacak bu onların geçmişe yolculuk yapmasına ve insanlara neden güvenmekte zorluk çektiğine en büyük anlamı katacaktır. Aile bağları kuvvetli olmayabilir ve çıkarları ön planda olabilir.

TERAZİ BURCU: İki Ekim’de halkalı güneş tutulmasına ev sahipliği yapan teraziler ciddi bir konum belirleyecektir. İlişkilerinde en çok çaba gösteren burçlardan teraziler ekime çok huzurlu ve şanslı girecek ve güneş tutulmasının iyi yönlerini yakinen alacaklar ve olumlu bir tutum ve sağlıklı bir düşünce gücüne sahip olacaklardır. Paylaşmayı iyi bilen dostluğu yerine göre şekil değiştiren ama affetme eylemi yüksek olan teraziler bol bereketli bir dönemde ev alım ve satım yada yeni bir ev planı gündemlerinde olurken bazı ziyaretler ve seyahatlerde yapacaklardır. Çok duygusal olmasından dolayı çabuk kırılgan bir özelliğe sahip olur ve bunu açıkça söylemese de mesafe koyma yöntemi ile tepki verebilir. Enerjisi pozitif ve hayallerini gerçeğe uygulamak için doğru bir zaman diliminde olduğunu fark edip harekete geçecektir. Dürüst ilişkiler kurmak ister ama dürüstlüğü öncelikle karşı cinsten bekler ve ona göre şekil ve pozisyon alır. Sağlık kontrolleri ve halletmesi gereken öncesinde süre gelen sorunları da ele alarak ihmal etmeyeceği konularında farkında olacak.

AKREP BURCU: Akrep bize Adli konuları ve adaleti vurguluyor. Bu ayda duruşmaları olan kişilerin adli bir sorun yaşamadan bu süreci rahat anlatacaklardır. Ölüm haberleri ve sağlık sorunları duyabilirler çevrelerinden. Öfkesine biraz hakim olması gereken durumlar ve tartışmalarla karşı karşıya gelseler de baskın karakterleri sayesinde genelde sözünü dinletmeyi ve hükmetmeyi iyi bilir. Psikolojisi oldukça dağınık ve uyku problemleri yoğun çünkü iç dünyası huzursuz olacaktır. Maddi güzel gelişmeler ve yüksek kazançlar onun dengede durmasında önemli bir katkı sağlayacaktır. Ortaklık başlatma ya da bitirme veya biraz yargısız infazlar yapabilir ve yönleri kendilerine zarar verebilir o açıdan sakin bir tutum sergilemelidir. İkili ilişkilerde aşk acısı ve ani ayrılıklar yaşanabilir. Siyasete ve yönetime yatkın olan akrepler kariyer odaklı sert ve net tutumlar sergileyeceklerdir ve bazen istenmeyen kişide olsalar da hedeflerinden vazgeçmeyeceklerdir.

YAY BURCU: Vicdani olgularında yüksek olması ve merhameti çoğu kez başına bela olsa da yaylar tılsımlı bir evdir ve yüksek eğitim, bilgi ve bilge yönleri ile sezgilerinin peşinden gideceklerdir. Şöhreti seviyorlar ve egoları çok yüksek olmasından onların rahatlığı başkalarının zoruna gidebilir ama yaylar genelde kendilerine yoğunlaşan bir evdir. Araştırmacı ve meraklı yönleri onları ben yapan en büyük olgu olup ve hazır cevap olmalarının nedeni de bu konulardan kaynaklıdır. İkili ilişkilerde ciddi bir yıpranma süreci yaşadılar ve hiç hak etmedikleri muamelelere maruz kalsalar da gerektiğinde canları yansa da geri çekilmeyi ve vazgeçmeyi biliyorlardır. Ekim ayı maddi konularda rahatlama kesinlikle olacak. Modelleri yüksek olacak ve bazı insanları hayatlarından uzaklaştıracaklardır. Yaylar artık vefasız ve hayırsız insanlara kendini anlatmakla yorumlayacak ve sınırlarını sert çizecektir. Hayatı daim çözüm odaklı yaşasalar da aşka aşık olmaları onların daim neşeli ve motivasyonlu olmalarına katkı sağlar.

OĞLAK BURCU: Kariyer istiyor ve yerinde sağlam olmak hatta kalıcı olmak istiyor. Bencil yönleri olsa da sorumluluklardan da kaçmaz ve hane konularına duyarlı ve parasal konuları yönetmeyi sever. Meraklı yönleri onları farklı konulara yönlendirse de yine de bildiği yolu sonunda tercih ederler. Evlilik kararları ya da yeniden başlangıçlar olacak. Ekim ayında kısıtlanmadan hoşlanmayan oğlak burçları küs olduğu kişilerle barışacaklar. Ameliyatlar ve sağlık taramaları gündemlerinde olacaklar ve partnerleri ile çok tartışsalar da sonunda bir ortak kararda duracaklardır. İşlerinde bazı nifaklar ve dedikodular duyabilirler ve protokol anlaşmaları sağlayacaklar. Adli dosyalar ve birikmiş bazı borçlar yada maddi yapılması gereken konular gündemlerinde olacak. Araç alabilirler. küs oldukları ilişkilerine dönebilirler. Psikolojik bir desteğe ihtiyaç duyabilirler ve hatta kronik hastalıklarla biraz uğraşabilirler ve sosyolojik çevrede kendilerini huzurlu hissetmeyebilirler ama maddi ciddi bir rahatlama süreci yaşayacaklar diğer konularda dikkatli ve özverili olmaları gerekmektedir.

KOVA BURCU: Uzun zamandır sorun yaşadığı konularda kendilerini çok fazla salıverseler de artık toparlanmanın zamanı geldi diyip sorunlarından kaçmayacak belki de büyük bir yüzleşme yaşayacaktır. Hatalarını bu dönem çok daha fazla far ederek kendine çeki düzen verecek. Sevgiye aç kaldığını çok hissedeceği bir dönemde görünüyor. Ev yada Araç satma gibi konularda gündeminde. Büyük şoklar yaşayabilir ama çok büyük tepkiler vermeyerek sakin ve istikrarlı davranacaktır. Hane konuları gündemde olacak iş konularında yoğun toplantılar ve yeni arayışlar hatta olumlu yönde anlaşmalar yaşayacaklardır. Bu ay arkadaş ve dostlarından bazı konularda yardım isteyecek ve gereken yardımı da görecektir. Yeni bir flört kararı olabilir ve bazen de eski sevgili yada eş ile ciddi sorunlar yaşayabilirler. Pişmanlıklar yaşayacak ama öncesi konular yüzünden ve aldatılma ve kandırılma hatta gizli olan konulardan haberdar olabilir. Bitiş ve yeni başlangıçlar için biraz dengelerde sorun olsa da kovalar yönetimi iyi becerir ve zorlansa da başaracağı bir çok konuda kararlı kalacak hatta biraz gaddarda olacaktır.

BALIK BURCU: Ekim ayında bir güneş tutulması ve birde dolunay söz konusu olduğundan bu balıkları hem iyi hem de hayal kırıklıkları ile sınayacaktır. Hayatta ya işte yada ilişkilerde dikiş tutturmakta zorluk çeken balık burçları yeter artık diyip çaba vermeyi bırakıp bu dönem kendi iç dünyalarına döneceklerdir. Kafaları oldukça karışık ve gerek gördükçe kalabalıklara girecektir. Ruh halleri hassas ve dalgalı ve öfke nöbetleri yüksek ve tahammülleri sıfır noktasında. Kötü alışkanlıklara dikkat diyoruz çünkü bu dönem bağlılığı yüksek boyuta çıkabilir ve sağlık sorunları yaşayabilirler. Akciğer hassasiyeti ve öksürük gibi sorunlar yaşayabilirler. Maddesel rahatlamalar ama aşk konularında kararsızlık ve belirsizlikler bir dönem daha devam edebilir. Kulak burun ve boğaz hastalıkları olabilir. Alkol ve ilaç ve hatta çok daha tehlikeli maddelere yoğunlaşmamaları içi bu süreçte maddesel konular ön planda olursa daha iyi bir süreç olur çünkü balıklar bazen kumar gibi konulara da eğilim gösterebilirler. Sezgileri çok güçlü ama psikolojisi çok zayıftır.

Exit mobile version