Trendyol’da mağaza açmak isteyen kişi sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Trendyol’un Türkiye’nin en büyük pazaryerleri arasında yer alması ve aktif müşteri sayısının bir hayli fazla olması kobilerin veya yeni iş kuracak kişilerin dikkatini çekmekte ve günümüzde birçok kişi Trendyol mağaza açma istemektedir.
Trendyol mağaza açma için kişi ve işletmelerin yerine getirmesi gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Aksi takdirde Trendyol’da mağaza açmaları mümkün olmayacaktır. Trendyol mağaza açma İçin Gerekenler adlı bu yazımızda Trendyol’dan satış yapmak isteyen markalar için neler gerektiği hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Trendyol mağazanızı nasıl açabileceğinizi öğrenerek bu pazaryerinden satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Trendyol için Şirket Kuruluşu
Trendyol mağaza açma İçin Gerekenler arasında ilk olarak şirket kurulu yer alır. Trendyol satıcı sözleşmesinin geçerli olması ve markaların mağazalarını açabilmesi için bir şirketlerinin bulunması gerekmektedir. Bu nedenle Trendyol’da mağaza açma başvurusu yapmadan önce;
- Şahıs Şirketi
- Limited şirket
- Anonim Şirket
Türlerinden birini tercih etmeniz ve şirket kurmanız gerekmektedir.
Mağaza Açma Başvurusu
Trendyol’da mağaza açmak isteyen kişi ve firmaların Trendyol’da mağaza açma başvurusu da yapması gerekiyor. Trendyol mağaza açma başvuruları Trendyol satıcı paneli üzerinden yapılıyor. Başvuru esnasında;
- Şirket sahibine yönelik bilgiler
- İşletmeye yönelik bilgiler
- Operasyonel bilgiler
Gibi formların doldurulması isteniyor ve Trendyol mağaza açma başvurusunun ardından Trendyol komisyon oranları ve satıcı sözleşmesini onaylamanızı ve ardından çıktı alarak bu evrakları Trendyol’a iletmenizi bekliyor. Yapılan incelemeler sonrasında Trendyol mağazanızı aktif ediyor.
Trendyol Mağaza Açma İçin Gereken Belgeler
Trendyol mağaza açma sürecinde kişi ve işletmelerden istenen belirli belgeler de bulunmaktadır. Trendyol Mağaza Açma İçin Gereken Belgeler şunlardır;
- Vergi Levhası
- İmza Sirküleri
- Ticaret Sicil Gazetesi
- Ticari Sicil Numarası
- Şirket Türü
- Şirket Unvanı
- Satıcı Sözleşmesi
- Komisyon Oranları Onayı
Trendyol’da mağaza açma için gerekli olan bilgi ve belgelerdir. Sizler de bu bilgi ve belgeleri mağaza açma işleminden önce hazırlayabilir ve böylece Trendyol’da mağaza açma adımları içerisinde yer alan önemli bir adımı tamamlayabilirsiniz.
Ürün Stoğu
Trendyol’da mağaza açmak ve satış yapmak istiyorsanız bir ürün stoğunuz da bulunmalıdır. Mağazanızda listeleyeceğiniz ürün ve hizmetleri ise doğru bir şekilde seçmeniz bu noktada oldukça önemlidir.
Genellikle Trendyol’da mağaza açmak için ürün stoklayacak kişi ve işletmeler her zaman Trendyol’da en çok satılan ürünleri araştırmakta ve bu ürünleri stoklarına eklemektedir. Çünkü bu ürünlere olan talep arttıkça markaların satış yapma olasılığı da artış göstermektedir. Siz de ürünlerinizi Trendyol’da ve internette en çok satılan ürünler arasından seçebilir ve böylece satışlarınızı artırabilirsiniz.
Operasyonel Yeterlilik
Trendyol’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmelerin operasyonel süreçlerini de profesyonelce yönetmesi gerekmektedir. Çünkü Trendyol müşterilerin satın aldıkları ürün ve hizmetlere kolay bir şekilde ulaşmasını istemektedir. Bu noktada da operasyonel süreçlerini iyi bir şekilde yönetmeyen markalar ihlal puanı almakta ve belirli bir puanın üzerine çıktıkları takdirde de faaliyetlerine ara ya da son verilmektedir. Bu nedenle markaların operasyonel süreçleri yönetimine önem vermesi gerekmektedir.
Ticimax ile Trendyol’da Satış Yapmaya Başlayın
Trendyol mağaza açma adımlarını tamamlayarak sizler de ürün satışı yapacaksanız hem e-ticaret siteniz hem de Trendyol mağazanızı tek bir panelden yönetebileceğinizi bilmelisiniz. Ticimax çok yönlü pazaryeri entegrasyonu ile e-ticaret sitenizi ve Trendyol mağazanızı tek bir panelden yönetebilir.
Kategori eşleştirme, ürün aktarımı, toplu ürün ve fiyat güncelleme, otomatik sipariş aktarımı özellikleri ile ürün ve operasyonel süreçlerinizi profesyonelce yönetebilirsiniz.