Bekir Batu

CHP ve AK Parti’nin adayı kim olacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılında yapılan yerel seçimlerin üzerinden tam 31 ay geçti, yani ikinci yarıya girildi. Belediye seçimleri erkene çekilmezse yaklaşık 2 yıl sonra yapılacak. Ancak 2023 yılı burada çok kritik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin seyri süreci etkileyebilir.

Ancak seçimlere daha 2 yıl olmasına rağmen Sarıyer’de gizli gündem CHP ve Ak Parti’de kimlerin aday olacağı… Cumhur ve Millet İttifakı’nın Sarıyer’de kimleri aday göstereceği şimdiden ilçede en çok konuşulan konuların başında geliyor. CHP’de Şükrü Genç, Gökan Zeybek, Sevim Yalınkılıç, Sevgi Atalay, Ali İhsan Özdemir isimleri konuşan isimlerin başında geliyor. Belli ki CHP içinde ciddi bir başkan adaylığı yarışı yaşanacak. Ancak Millet İttifakı’nın Sarıyer’deki kaderi sadece CHP’ye bağlı değil, elbette İYİ Parti gerçeğini de göz ardı etmemek gerekir. Hele ki 2019 seçimlerinden sonra adeta CHP’li belediye tarafından dışlanmış, üvey evlat muamelesi görmüş bir İYİ Parti…

Şükrü Genç, HDP’ye gösterdiği şefkati maalesef kendisine en büyük desteği veren İYİ Parti’ye göstermemiştir. Kendisinin istediği bir ismi meclis üyesi yaptırmasının dışında İYİ Parti’ye karşı bir olumlu yaklaşımı ne yazık ki olmamıştır. Belediyedeki kadroların belirlenmesinde İYİ Parti’ye söz hakkı vermemiş, dahası eleman alımlarında ne yazık ki İYİ Parti’lileri göz ardı etmiştir. Bu saatten sonra da tatlı sözlerle, bu kesimden destek bulması artık çok zor hale gelmiştir. İşte tüm bunlar İYİ Parti’ye gönül veren kesimleri rahatsız etmekte ve CHP’nin her aşamada karar veren tek merci olarak davranması ittifak ruhunu zedelemektedir. Yaşanan bu gelişmeler, gelecek yerel seçimlerde Sarıyer’de CHP’li bir aday yerine İYİ Partili sevilen ve iddialı bir ismin aday gösterilme beklentisini arttırmaktadır. Ortada bir ittifak ruhu varsa bu sadece CHP’nin işine yaramamalı, Sarıyer gibi İstanbul’un bazı ilçelerinde bu kez İYİ Partili adayları CHP tabanı desteklemelidir. Görünen o ki Sarıyer önümüzdeki seçimlerde İYİ Parti’nin bu haklı talebini çok fazla konuşacağa benziyor.

Peki AK Parti ve Cumhur ittifakı cephesinde durumlar ne?

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’un partinin Sarıyer Belediye Başkanı adayı olacağı konusunda beklenti hakim… Ancak AK Parti her dönem sürpriz yapmayı seven bir parti. Yerel seçimlerde yine bir sürpriz yapabilir mi bunu şimdiden öngörmek mümkün değil. İlçe Başkanı Kurşun parti çalışmalarına şu sıralar yoğunluk veriyor. AK Parti içindeki geçmişten kalan dağınıklıkları toplamak kolay değil, bazı küskünleri toparlamak da zor. Ancak Halil İbrahim Kurşun bu konuda olağanüstü bir mücadele veriyor. Toplumda karşılığı olan, genç ve dinamik bir isim. Fakat daha yapılacak çok iş var, süreç uzun… MHP cephesinde ise parti çalışmaları odaklı programlar aralıksız devam ediyor. İlçe Başkanı Hakan Başpınar ve ekibi bu konuda takdire şayan işler yapıyorlar. Cumhur İttifakı ruhunu her şartta koruyan, sahip çıkan MHP’nin bu seçimde istekleri ve talepleri daha fazla ciddiye alınırsa seçim daha canlı bir şekilde geçecektir. Aksi halde MHP tabanının yerel talepleri göz ardı edilirse bu Cumhur İttifakı için büyük bir tehlike olur.

Kısaca Sarıyer’de seçimin kaderi ittifaklar kadar, kimlerin aday olacaklarına da bağlı… Sarıyer’in; çalışkan, dinamik, tecrübeli ve genç belediye başkanlarına ihtiyacı var… Aksi halde dağ gibi sorunları çözmek hayal olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir