Bekir Batu

Sarıyer üzerine kısa kısa

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Spor Kulübü bir kez daha Saffet Akkoyun’a emanet… Zira Saffet Akkoyun dışında kimse elini taşın altına koymaya cesaret edemedi. Saffet Başkan adeta yıllardır varını yoğunu kulübe vermekten çekinmedi. Şahsi gelirinden milyonlarca lira kulübe bağış yaptı, pek çok masrafı yine kendi cebinden ödedi. Çok yoruldu, yıprandı, yeri geldi maçlardaki mağlubiyetler sonrası ağır şekilde eleştirildi. Ancak o Sarıyer’i kendi kaderine bırakmaya, kayyuma vermeye razı olmadı. Bir kez daha ağır bir fedakarlık yaparak kulübe başkanlığını açıkladı. Kendisinden başka bu sorumluluğu yüklenecek bir kişi olmadığı için elini yine taşın altına koydu. Sarıyer Spor Kulübü Başkanlığı’na yeniden seçilen Saffet Akkoyun’a Sarıyerliyim diyen herkesin sahip çıkması, teşekkür etmesi gerekiyor. Sarıyer Gazetesi olarak Saffet Başkana ve yeni yönetimine başarılar diliyorum. Bu arada Saffet Başkanın, kongrede yaptığı konuşmada “Hiç kimsenin kulübümüze siyaset sokmasına izin vermem. Bugüne kadar sokturmadım, bundan sonra da sokturmam” mesajı oldukça yerinde oldu. Bu mesajın muhatabı Sarıyer’deki tüm siyasetçilerdir.

***

Sayılı günler tez geçer derler. Ülke şimdiden seçim sürecine girdi. Sarıyer’deki siyasi partiler de seçim için hareketlenmeye başladı. CHP Milletvekilleri ilçemizi ziyaret ediyor, Ak Parti ev toplantılarına yoğunlaşıyor, MHP sosyal projelere ağırlık veriyor, Memleket Partisi mahalle ziyaretleri yapıyor, İYİ Parti STK ziyaretleri yapıyor, diğer tüm partiler muhtarları dinleyip kapı kapı dolaşıyor. Kısaca herkes kendince bir uğraş derdinde… Sarıyer’de bu seçim kimse için kolay olmayacak. Zira 3 dönemdir yıpranmış ve son dönemi ise tam bir rehavet havasında geçen CHP’nin gelecek seçimde Sarıyer halkına neler vaad edeceğini merak ediyorum. CHP şayet gelecekte halka ne vaad etmeyi düşünüyorsa şuan tüm bunları yapabilecek durumda. İBB de artık kendileri için sıkıntı yaratacak durumda değil. Fırsat varken gelecek birkaç yılı hizmetle geçirip, üzerindeki bu ölü toprağını atmalıdır. Artık kimse sırt sıvazlamaya oy vermez, hizmet görmek ister. Sarıyer Belediyesi Lale Devri’nden çıkıp aklını başına almalıdır. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun bu boşluğu görmüş olmalı ki çalışmalarını yoğunlaştırmış görünüyor. Ancak bu çalışmalarda bazı stratejik eksiklikler var. Siyaset savaş gibidir, sadece bir cephede değil her cephede mücadele etmek ve başarılı olmak gerekir. Sadece bir alanda başarılı olmak savaşı kazandırmaya yetmez. Ev toplantılarında, mahalle ziyaretlerinde, kürsüde, mecliste, İlçe gündemini belirlemede, çözüm üretmede, hitabette, hal harekette, STK çalışmalarında, basınla ilişkilerde, diğer partilerle olan siyasi dengelere… Kısaca bir siyasetçi her alanda tüm boşlukları doldurmak zorundadır. İşte tüm bunları önümüzdeki seçimde yaşayıp hep birlikte göreceğiz.

***

Sarıyer Muhtarlar Derneği kısa süre önce kongresini yaptı. Kongrede iki aday yarıştı. Mevcut başkan Darüşşafa Muhtarı Hüseyin Sariuçak ile Pınar Muhtarı Ayhan Yılmaz… Seçim 17 oya karşılık 20 oyla Sarıuçak’ın zaferiyle sonuçlandı. Aslında seçimin kaderini sadece 2 oy belirledi. Zira 2 oy Ayhan Yılmaz’ın tarafına geçseydi seçimin rengi değişecekti. Seçimde yaşanan ve Sevgi & Barış Teknesi’nde de bir nevi devamı gerçekleşen gerginlikler muhtarlar arasında ayrıma neden olmuştur. Maalesef seçim sürecinde çok fazla kirli polemik ve propaganda yapılmış sürece hiç karışmadığı halde bazı kişilerin isimleri öne atılmış, karışmadığı ileri sürülen kişiler de propagandanın tam merkezine kasıtlı olarak çekilmiştir. Tüm bu olaylar Sarıyerli muhtarlar arasındaki birlikteliğe zarar vermiştir. Sarıyerli muhtarların arasına dinamit koymak isteyen herkes Sarıyer’e zarar verir. Muhtarlar elbette kendi içindeki sorunları ve sıkıntıları aşacak, aklı selim hareket etmesini bilecek olgunluktadır. Yeterki başka kimse onlara gölge etmesin, onların içişlerine karışmasın. Unutmayın muhtarlar mahallenin Cumhurbaşkanıdır.

***

Sarıyer Belediye Meclisinde zaman zaman gergin anlar yaşanıyor. Ak Parti ve CHP’li meclis üyeleri arasında kimi zaman kavgalar çıkıyor. Sarıyer Belediye Meclisi maalesef birlikte çalışma ruhunu kaybetmiş, ilçenin çok ciddi sorunlarında bile ortak karar alırken zorlanır hale gelmiştir. Artık bu kavga, ne nefret ne zaman bitecek. Sarıyer ne zaman hizmet görecek. Sarıyer Belediyesi hesap verebilir, şeffaf bir yönetim anlayışı ile yönetilmelidir. Sözde şeffaflık değil, özde şeffaflık olmalı. Mecliste verilen soru önergelerine doğru ve şeffaf cevaplar vermelidir. Sarıyer halkı herşeyi öğrenmek, bilmek zorundadır. Sarıyer Belediyesi’nden ihale alan şirketleri ve işlerin maliyetlerini de herkesin bilmesi gerekir. Maske ihalesi gibi…

****

Her biri 33 kattan oluşan ve 10 adet gökdelenin yer aldığı Maslak’taki ünlü Mashattan Sitesi’ne nasıl iskan verildi? Sarıyer Gazetesi olarak konuyu önceki sayımızda manşete taşımıştık. Demiştik ki “Şişli Belediyesi İmar Müdürlüğü sahte iskan belgeleri hazırlayıp Sarıyer’e gönderdi. Sarıyer Belediyesi de bunları gerçek gibi kabul ederek tapuya yazı gönderdi. Böyle Mashattan’da cins değişikliği yapılmaya başlandı”

Sarıyer Gazetesi olarak bu şok gerçeğin detaylarını yazdık ve tam da beklediğimiz gibi hem Sarıyer hem de Şişli Belediyesi derin bir suskunluğa büründü. Çünkü bu iki belediye suç üstü yakalandı. Bu yüzden haberimize ne bir yalanlama ne de bir dava açabilirler. Zira biliyorlar ki en güzeli susmak, konunun unutulmasını beklemek. Zaten insanlar birşey bilmiyor, basın da olayı bir süre sonra unutur, takip etmez. Hayır ve asla… Hiç kimse şunu unutmasın Mashattan’da yapılan hukuksuzluğun bedeli ergeç muhataplarına rücu edecek, devran döndüğü ve koruma kalkanlarının düştüğü gün yargı bu konuda mutlaka gereğini yapacak. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsağlığı’na suç duyurusunda bulunulacak. Şişli – Sarıyer hattında tansiyon bir hayli yükselecek. Ne diyelim eden bulur…

Tüm Sarıyerlilere ve okuyucularımıza sağlıklı, mutlu ve güzel bayramlar dilerim… Kurban Bayramınız mübarek olsun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.