Metin Akman

Yeni normali yaşamaya başlamalıyız

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selamlar dostlarım; evet sevgili dostlar, aylardır koronavirüsün bizi ne hallere soktuğunu konuşuyorduk. Bu ay ilk defa aşı bolluğu içersinde biraz daha rahatlamış bir durumdayız. Bu rahatlama bizi kesinlikle koronavirüs tedbirlerinden uzaklaştırmamalıdır. Yaşamımızda aşılarımızı tereddütsüz yaptırıp üç önemli kuralı uygulamaya devam etmeliyiz. Temizlik, maske ve mesafe kuralı hayat kurtarır.

Ekonomide kötü gidiş devam ediyor. Toplumun bazı kesimlerinin çok büyük maddi sıkıntılar içinde oluğunu biliyoruz. Bu sıkıntının düzeliyor olması için devletin bütün kurumlarının normal çalışma düzenine girmesi hatta büyük şirketlerin de normal çalışma düzenine girmesi, esnafın KOBİ’lerin normal çalışmalarına dönmeleri gerekiyor.

İki seneye yakındır turisti unuttuk döviz girdisi nerdeyse yok denecek gibi… Sözün özü yeni normali artık yaşamaya başlamamız lazım. Bu yaz bağışıklık sistemimiz Covid-19 a karşı zafer kazanacak inşallah diye düşünüyorum.

Siyaset kıyasıya çekişmelere sahne oluyor. Uzun süre iktidar olmanın yıpranması da ister istemez büyük oluyor. Ama Cumhurbaşkanı hükümet sisteminde kararlar tek kişi tarafından alındığı için hızlı alınabiliyor, birçok yararlı ve çoğunlukla gelecekte faydasını göreceğimiz işler (köprüler, tüneller, tüp geçitler, barajlar, hastaneler) hızla yapılabiliyor. Ama yap, işlet, devret modelinde imalat bittikten sonra ödeme başladığında cironun yetersizliğinde verilen devlet desteği ekonomide sıkıntı yaratıyor. Yatırımların olması gerektiğine inanıyoruz elbet sıkıntıların olabileceğine de inanıyoruz ama sistemi “halkın ekmeğine dokunmayacak şekilde” kullanabilmenin çaresini de bulmak gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin gündemi çok yüklü, bir yandan sivil anayasa çalışmaları devam ediyor. İnşallah partiler asgari müşterekte anlaşabilirler ve bu çok önemli konu en iyi şekliyle halledilir. Seçim kanununda yapılması gerekli değişikliklerle ilgili kararlar alınmaya çalışılıyor. Hayvanlarla ilgili önemli bir kanun çıkartılmaya çalışılıyor. Yani Türkiye yoluna devam ediyor.

Kanal İstanbul konusu gündemin en büyük tartışması olarak devam etmekte… Faydası mı daha çok yoksa zararı mı tereddütler çok. Ülkemiz için doğrusunun olmasını dilerim. İstanbul Sözleşmesi olarak imzalanmış olan kadın hakları, kadına ve çocuklara yapılan taciz ve cinayetlerini önlemek amacıyla imzalanmış olarak bildiğimiz önemli bir anlaşmadır. Bu anlaşmadan çekilmemiz hayal kırıklığı yarattı. Elbette Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kadın haklarıyla ilgili mücadelede kanunlarımız bu anlaşmayla beraber başlamadı. Ama uluslar arası bir anlaşmadan yani global mücadeleden çekilmek sıkıntı yaratmıştır. İnşallah bizim bu konuda yapacağımız mücadele dünyaya örnek olacak şekilde devam eder.

Sevgili dostlar daha birçok konu var ama bunları diğer sayılarda konuşalım isteseniz. 1 Temmuz 2021’den itibaren koronavirüs kısıtlamaları iyice azaltıldı. Ama her zaman söylediğimiz gibi aşılarımızı olalım ama tedbirlerimize devam edelim. Çünkü hepimizin sağlığı çok önemlidir. Kendimizi en iyi kendimiz koruyabiliriz. Hepinize sevgiler, hoşça kalın sağlıklı kalın dostlarım.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.