Metin Akman

Ülkemiz iyi yönetilmeyi hak ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevgili dostlarım; Mart ayını bitirmek üzereyiz. Corona virüs Covit-19’un bulaşıcılığını arttırdığı mutasyonlarıyla uğraşıyoruz. Sanki başa dönmüş gibi artış sayıları çok yüksek.

Ama dokuz milyon kişinin aşılanması ve korunma tedbirlerinin çoğunluk tarafından titizlikle uygulanır olması direncimizi ve bu virüsten kurtulma azmimizi arttırmış durumda, mücadelemizi hiç ara vermeden sürdürmeliyiz. Bir taraftan da ekmek kavgası devam ediyor. Pandeminin sebep olduğu tahribatlardan biri de insanların işlerinden olmaları. Birçok esnaf kepenk indirdi birçok atölye ve fabrika kapandı ve de kapanmaya devam ediyor.

Ekonomimiz iyice kötüleşiyor. Bazı kısıtlamaların kaldırılmasına rağmen piyasa kendini toparlayamıyor. Devlet çalışanlarımıza can suyu niteliğinde yardımlar yapıyor ama tabi ki yetmesi mümkün olamıyor. Bir gün önce bu musibetin gitmesi için direnmeye ve temizlik, maske, mesafe kuralına çok daha dikkatli uymamız gerekiyor. Siyaset her şeye rağmen devam etmekte, siyasi partiler kongrelerini yapıp yeni kanlar yeni canlarla hedeflere ulaşabilmek için mücadele etmeye çalışıyorlar. Yeni kurulan partiler var kurulmasına çalışılan partiler var. Memleket hareketinin partileşme sürecine sayılı günler var. Cumhur ittifakındaki birlikteliği millet ittifakında tam olarak göremiyoruz. Çünkü ideolojik görüşlerde farklılıklar var. Eğer bu görüş farklılıkları üzerinde anlaşma sağlayamazlarsa gene hüsrana uğrayacaklar gibi bir manzara var.

Başarıya birçok fedakarlıklar neticesinde ulaşılabilineceğinin akıllardan çıkmaması gerekiyor. Doların piyasaları etkileyecek şekilde artması hepimizi telaşlandırdı. Yani görülen o ki illetler bitmiyor! Hangisi daha önemsiz dersek sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor ama “mal canın yongasıdır” sözü tam yerine oturuyor. Merkez Bankası’ndaki değişiklikler ve İstanbul sözleşmesinden çekiliş kararı beyinlerde soru işaretleri yaratmıştır. Aklı selimle yapılmış hareketler olmasını dilerim. Her şeyi siyasete bağlamak doğru değil belki ama her şey oy için demek doğru olabilir.

Kuraklık derken şu anda barajlarımız dolmak üzere, meyvemiz sebzemiz, hayvansal gıdalarımız her türlü besinimiz mevcut, gençlerimiz ilimde, bilimde, kültür sanatta dünya çapında başarılar elde ediyorlar. Ülkemiz iyi yönetilmeyi hak ediyor.

Siyasilerimiz bunun peşindeler daha iyi yönetmek için kadrolarını hazırlamaya çalışıyorlar. Türkiye’de yaşıyoruz hepimiz Türk milletini meydana getiriyoruz barış içinde kardeşçe yaşamak hepimizin hakkıdır. Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Birbirimizi sevmeli ve saymalı güvenmeli hakka ve adalete inanarak yaşamalıyız. Hepinize mutlu, huzurlu ve sorunlarını halletmiş güzel Türkiye’de yaşamanın nasip olmasını dilerim. Hoşça kalın, sevgiyle kalın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir