Rukiye Ay

Hoş geldin 2022!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde birçok şey artık yerini dijitalleşmeye bıraksa da sanırım her yeni yıl için evimize bir takvim alırız. Takvimde yazan o rakamlar yaşanacağı günlerin gelmesini ve yaprak yaprak dökülecekleri zamanı beklerler… Tıpkı ağaçlardan bir bir düşen ve kendisini yeni bir mevsime hazırlayan ağaçlar gibi bir döngüdür. Kim bilir ne sürprizler vardır bizleri bekleyen… Bilemeyiz adı üstünde sürpriz!

Yaşamak nefes alıp verebildiğimiz sürece aslında ne kadar yorucu olsa da güzeldir. Her yeni gün kapkaranlık bir gecenin ardından doğan güneşin getirdiğidir. Her yeni umut üzüntülerin ardından gelen bir ışıktır. Yeni yıl öncesinde içimizdeki en büyük temenniler yaşama katılmak için sırasını bekler. Takvimlerde geride bıraktığımız bir yılın sona ermesinin ardından elimizde kalan bir tutam hayal ya da gerçektir.

Bir yola çıktığımızda hedefimiz bize ne kadar yakın ya da uzak bilemiyoruz. Biz ne kadar hayal edersek edelim ve hedefleyelim gerçekleşmeyen onca şeyi unuttuk gitti bile! Şimdi önümüzde yepyeni bir yıl var. İçimizdeki pozitiflikleri ortaya çıkarmanın, çok gülmenin, gülümseyebilmenin ve enerjimizi çevremize yansıtabilmenin tam zamanı… Yanımızda ailemiz ve çok sevdiklerimiz, uzaklarda sevgisini hissettiren çok değerli büyüklerimiz, hayatın bir yerinde yollarımız iyi ki kesişti dediklerimiz, yeni rastlantılarla tanımaya hazırlandığımız onlarca yaşam!

Adım attıkça yürüdüğümüz ve büyüdüğümüz bir yoldayız. Sırasını bekleyen iyilikler kadar, sırasını bekleyen üzüntüler de elbette olacaktır ama yaşadıklarımızı her kötü olayın içerisinde iyi bir şeyler olacağını ne olur hiç unutmayalım. Dünya hepimiz için daha yaşanabilir bir yer olsun buna çaba gösterelim. Paylaştıkça çoğalan şey mutluluktur ama azalacak olan da elbette üzüntülerdir. Paylaşmayı ihmal etmeyelim. Kendimiz için attığımız her adımda çevremizdeki her insana ve her canlıya faydalı olabilmek ancak empati yapmaktan geçer. Bunu gerçekleştirebilirsek daha anlayışlı nesiller ve bu nesillerin yaşadığı toplumlara ulaşabiliriz. Ben yaşamda atasözlerinin çok önemli noktalara işaret ettiğine inanırım her zaman. Bunun için bizden önce yaşanan her şeyin bize katkısı elbette büyüktür.

Yeni yılda başta sağlığımıza katkı sunacak sporları yapmakla başlayıp sonrasında üretebileceğimiz her şeyi biraz daha ertelememeyi öğrenelim ki “keşke” kelimesine yaşamımızın hiçbir alanında yer kalmasın. Çünkü keşke kelimesi arttıkça içinden çıkmayacağımız bir hal alır.

Hayallerinizin umutlarınızdan hiç ayrı düşmeyeceği bir yeni yıl diliyorum. Sağlık, umut ve huzurla kalın. Yeni yılda yepyeni yazılarda buluşmak dileğiyle… Hoş geldin 2022!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.