Rukiye Ay

Hoş geldin 2023!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dört mevsim geride kaldı… Şimdi sırada yeniden yaşayacağımız mevsimler var! Yine günler, haftalar aylar birbirini kovalayacak. Bazen yaşadığımız yıldan bıkıp daha ‘yeni’ yılların yolunu gözler olacağız. Bazen de gelen gideni aratır diyerek ‘geçmişi’ özleyeceğiz. Ancak herkes için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne hayatı ne de yaşayıp bitirdiğimiz günleri geri getiremeyeceğiz. Özlediğimiz ne varsa hepsi kalbimizde birer zincir… Nefes aldığımız sürece zaman hızla akıp gidiyor…

Her yeni yıla girerken içimde sebebini bilmediğim mutluluklar belirir. Umutlar yeşerir, çiçekler açar. Her yeni yılda hayatın tüm gerçeklerine rağmen bir ilkbahar doğar içimde… Ben hayatı pembeye boyarım, sonra tüm karanlıklar pespembe olur. Yine öyle günlerden geçerken yılın son köşe yazısını kaleme alıyorum. En büyük mutluluğum kalemimle hayatı yazabiliyor olmak…

Gazetecilikte bu yıl itibariyle tam 11 yılı geride bıraktım. Mesleğime ‘aşık’ bir genç gazeteci olarak bu yıl benim için çok gurur verici oldu. “Yılın En İyi Çıkış Yapan Yerel Kadın Gazetecisi” ödülünü aldım. İlk ödül, ilk heyecan diyerek başarılarımı taçlandırmış oldum. Öncelikle beni bu ödüle layık gören R’MC PMU Master Academy’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de öncelikle her zaman yanımda olan aileme, Sarıyer Gazetesi ailesine ve ödül almam sebebiyle beni arayan, mesaj yollayan, çiçeklerle ziyaretime gelen herkese olacak. Ödülümün mutluluğunu paylaşarak beni gerçekten çok daha mutlu ettiler. Ödüller başarının vazgeçilmez mutluluklarıdır. Ben de bu mutluluğu yaşadığım yılı hiç unutmayacağım…

Bu yıl yerel gazeteciliğin yanı sıra radyo programcılığına da ilk adımları attım. Ulusal Radyo’da her salı günü saatler 17:00’yi gösterdiğinde “Uğur Atis ve Rukiye Ay ile Ayaküstü Bir Şeyler | Medyavizyon” programındayım… Yazmak bana çok keyif verdiği için konuşmanın eksikliğini hiç fark etmemiştim. Ama şimdi radyodan sesimle dinleyicilere ulaşmak o kadar keyif verici geliyor ki… O sihirli mikrofondan saatler hızla akıp gidiyor. Yeni yılda da yine sizlerle olmaya devam ediyorum.

Hayat muhteşem bir devinim halinde sürüyor. 2023’te hepimizin hayalleri, umutları, hedeflerinin yanı sıra tabi hepimizin hayatının gerçekleri de var. Önemli olan bu gerçekler hayallerimizin ne kadar parçası onu görebilmektir. Yoksa istemediğimiz bir hayatı istemediğimiz gerçeklerle yaşayıp gideriz. Bunu aşmanın tek yolu hayatta ne istediğini ve ne istemediğini bilmektir.

2022’yi tüm mutlulukları ve hüzünleriyle uğurluyoruz… Ne çok emek verdik, her yeni sabaha uyandık, haftaları kovaladık, hasta olduk ama iyileştik, üzüldük ama sonra mutlu olduk, düştük ama kalkmasını da bildik. Her yeni yılda olduğu gibi yine düşüncelerimiz yazıma sanırım sığmayacak. Bana kalsa sayfalar dolusu yazarım ama inşallah kalemimi seven, okumaya değer bulan herkes yazcağım kitabımı okuyacak… Şimdilik hayalim ama gerçeğe çok yakın olanından!

Sözün özü… Yeni yılı tüm sevgimiz, umutlarımız ve samimiyetimizle karşılıyoruz. Herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, umutlu ve sevgi dolu bir yıl diliyorum…

3,2,1 ve hoş geldin 2023!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.