Karar meclisten geçti; 100 bin metrekarelik milyarlık arazi satılacak!

ankara_buyuksehir_etimesgut

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan Etimesgut ilçesi Bahçekapı Mahallesi’ndeki tam 100 bin 451 metrekare büyüklüğündeki araziyi satma kararı aldı. 130379 ada, 1 nolu parsel; yüzde 50’si peşin, kalanı yüzde 30 vade farkı konularak 3 ay taksitle satılacak. Satış kararı, meclisten AK Parti ve MHP’nin hayır oylarına karşın “oy çokluğu” ile geçti. Milyarlık arazi, “konut, iş yeri üretimi” imarına sahip. Bölgede metrekare fiyatları 80-100 bin lira arasında değişiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi aldığı bir kararla, Etimesgut ilçesindeki çok değerli bir arazisini elden çıkarmaya hazırlanıyor. 14 Ağustos 2025 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen 2025/1239 nolu kararla mülkiyeti büyükşehir belediyesine ait Etimesgut ilçesi Bahçekapı Mahallesi’ndeki 100 bin 451 metrekarelik arazi satılacak. Tapuda 130379 ada 1 parsel (eski 48322 ada 1,2,3 parseller) olarak görülen taşınmaz; yüzde 50 peşin, kalan tutara yüzde 30 vade farklı eklenerek 3 taksitle satılacak. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin satış kararı aldığı arazi; “Arsa, konut ve İş yeri Üretimi, Tahsisi, Trampası, Ayni Hak tesisi, Kiralanması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik” imarına sahip. Satış kararı meclisten AK Parti ve MHP’nin ret oylarına karşı CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla “oy çokluğu” ile geçti.

METREKARE FİYATI 80-100 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’nun yaptığı araştırmaya göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin satma kararı aldığı arazi Bahçekapı Mahallesi 2453 Caddesi üzerinde yer alıyor. Hava Kuvvetleri Müzesi ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi yakınında bulunan arazi, lokasyon olarak çok değerli bir bölgede yer alıyor. Emlak piyasasına göre bölgede benzer şartlardaki imara sahip arazilerin fiyatı, metrekaresi 80-100 bin lira arasında değişiyor. Bu hesaba göre Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin satacağı arazinin fiyatı milyarı aşıyor.

SARİYERGAZETESİ.COM/BEKİR BATU/ ÖZEL HABER

Gözden Kaçmasın
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi “Cumhuriyet Caddesi” ismine onay vermedi!
Haberi görüntüle
Exit mobile version