Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’na “gitme, kal” kampanyası!

sariyermuftusu-kadioglu

İzmir Selçuk İlçe müftülüğüne atanan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu‘nun Sarıyer’de kalması için dev bir kampanya başlatıldı. Sarıyer’deki din görevlileri başta olmak üzere siyasi çevrelerden de başarılı Müftü Kadıoğlu’nun gitmemesi için destek mesajları geldi.

Sarıyer’de yaklaşık 4 yıldır görev yapan ve birbirinden başarılı projeleri hayata geçirmesiyle tanınan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, dün yayımlanan genelgeyle İzmir Selçuk müftülüğüne atandı, yerine de Beşiktaş Müftüsü Mehmet Uslu getirildi.

KADIOĞLU’NU SARIYERLİLER ÇOK SEVDİ

Sürpriz bir kararla İzmir’e ataması çıkarılan Müftü Oğuzhan Kadıoğlu’yla ilgili alınan karar tüm Sarıyer’de şok etkisi yarattı. Fethiye Müftüsüyken Sarıyer’e atanan Kadıoğlu, göreve gelmesinden sonra Sarıyer’de çok sayıda kurumu hizmete açmıştı. Kız Kuran Kursları, Eğitim Merkezleri, Yardım Kampanyaları, Sosyal Yardım Projeleri gibi sayısız hizmete imza atan Kadıoğlu, gerek sosyal, gerek bireysel çalışmalarıyla halkın gönlünü kazanmıştı. Sarıyer’deki din görevlileri ve çok sayıda vatandaş sosyal medyadan kampanya başlatarak müftünün atamasının durdurulmasını istedi.

MHP VE AK PARTİ TAYİNİN İPTALİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘ya konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, alınan sürpriz atama kararının kendilerini üzdüğünü ve kararın Sarıyer kamuoyu vicdanında yara açtığını vurguladı. Konuyla ilgili parti üst makamlarında görüşmeler yapacaklarını ve başarılı çalışmalarıyla bilinen müftü Kadıoğlu’nun ilçemizde yarım kalan hizmetlerini tamamlaması için tayin kararının durdurulmasını istediklerini belirtti.

Öte yandan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın da müftüye verilen destek nedeniyle kararın yeniden değerlendirilmesi ve atamanın durdurulması için görüşmeler yaptıkları öğrenildi.

Bu arada Müftü Oğuzhan Kadıoğlu’nun tayin edildiği haberini Genel Yayın Yönetmenimiz Bekir Batu’dan öğrenen Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer; “Üzüldüm” değerlendirmesinde bulundu.

Exit mobile version