Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’na “gitme, kal” kampanyası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Selçuk İlçe müftülüğüne atanan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu‘nun Sarıyer’de kalması için dev bir kampanya başlatıldı. Sarıyer’deki din görevlileri başta olmak üzere siyasi çevrelerden de başarılı Müftü Kadıoğlu’nun gitmemesi için destek mesajları geldi.

Sarıyer’de yaklaşık 4 yıldır görev yapan ve birbirinden başarılı projeleri hayata geçirmesiyle tanınan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, dün yayımlanan genelgeyle İzmir Selçuk müftülüğüne atandı, yerine de Beşiktaş Müftüsü Mehmet Uslu getirildi.

KADIOĞLU’NU SARIYERLİLER ÇOK SEVDİ

Sürpriz bir kararla İzmir’e ataması çıkarılan Müftü Oğuzhan Kadıoğlu’yla ilgili alınan karar tüm Sarıyer’de şok etkisi yarattı. Fethiye Müftüsüyken Sarıyer’e atanan Kadıoğlu, göreve gelmesinden sonra Sarıyer’de çok sayıda kurumu hizmete açmıştı. Kız Kuran Kursları, Eğitim Merkezleri, Yardım Kampanyaları, Sosyal Yardım Projeleri gibi sayısız hizmete imza atan Kadıoğlu, gerek sosyal, gerek bireysel çalışmalarıyla halkın gönlünü kazanmıştı. Sarıyer’deki din görevlileri ve çok sayıda vatandaş sosyal medyadan kampanya başlatarak müftünün atamasının durdurulmasını istedi.

MHP VE AK PARTİ TAYİNİN İPTALİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘ya konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, alınan sürpriz atama kararının kendilerini üzdüğünü ve kararın Sarıyer kamuoyu vicdanında yara açtığını vurguladı. Konuyla ilgili parti üst makamlarında görüşmeler yapacaklarını ve başarılı çalışmalarıyla bilinen müftü Kadıoğlu’nun ilçemizde yarım kalan hizmetlerini tamamlaması için tayin kararının durdurulmasını istediklerini belirtti.

Öte yandan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın da müftüye verilen destek nedeniyle kararın yeniden değerlendirilmesi ve atamanın durdurulması için görüşmeler yaptıkları öğrenildi.

Bu arada Müftü Oğuzhan Kadıoğlu’nun tayin edildiği haberini Genel Yayın Yönetmenimiz Bekir Batu’dan öğrenen Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer; “Üzüldüm” değerlendirmesinde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 24 Haziran 2021, 13:13

    Oguzhan bey İlcmüftülüğune atanma zamanı gelmis ve geçmistir.Bu kadar basarılı bu kadar ozverili çalısanlar odüllendirilmeli.Yoksa insanlar caliskan ve durustluklerinin karşılığini alamazsa arkadan gelenler niye calışıp cabalasınlar ki?

  2. Ben de yaklaşık 50 yıldır Sarıyerliyim. Devlet memuruyum ve devlet yetkililerin aldığı bir kararı üstelik araya siyasileri koyarak düzeltme çabasını anlamlı bulmuyorum. Bu, hem bu kararı alan yetkililere hem yeni gelen müftüye saygısızlıktır. Müftü bey kendi altındaki bir memuru hakkında bir karar aldığında bu kişi araya siyasileri sokarak onun kararına etki etmek istese ne olurdu? Hem niye tüm Sarıyer adına konuşuyorsunuz. Çok objektif bir anket çalışmanız mı var? Her tv’ye çıkanın 80 milyon bizi izliyor demesi gibi bişey mi bu? Ben de doğduğumdan beri bu ilçede yaşayan bir insanım. Oldukça geniş bir çevrem var. Hiç de böyle bir memnuniyet görmedim. Aksine olumsuz kanaatlere de denk geldim. Hatta zannımca geç kalınmış bir karar” diyebilecek kadar da kanaat sahibiyim. Bu kanaate sebep olan bir çok olumsuz hal de gözlemledim. Her tayinde herkes böyle kamuoyu oluşturursa, siyasi güçleri devreye koyarsa kaos olmaz mı? Kim daha çok ses çıkarırsa kazanacak mı? Devletin işleyiş sistemi değil de kamuoyu oluşturma (sosyal medyada da denk geliyorum.) gücü mü önemli?.. Diyelim ki il müftüsü olarak tayini çıksa yine gitmeyecek miydi? Sarıyer o vakit böyle bir müftüyü kaybettiği için kaybetmiş mi olacaktı? Şirince, nüfusu az diye olayı sürgün görenler, kararı alan kişilere ve Şirince’ye haksızlık etmiyor mu? O zaman bu mantığa göre bir devlet yetkilisinin tayini İsviçre’ye çıksa ceza, Hindistan’a çıksa ödül mü olur? kafalarına göre mi aldılar kararı? Hiç mi araştırmadılar sizce? Belki kamuoyunun bildiğinden daha çok şey biliyorlardı. Ben devlet işleyişinde bu tip tepkileri -hak arama eylemi değil- sistemi tıkama davranışı addediyorum.

    Cevapla
    • 5 Haziran 2021, 20:47

      Kesinlikle katılıyorum. Ne güZel yazmışsınız ……

    • Ne güzel yazmışsınız . Kesinlikle katılıyorum…..

      • maalesef haklı olanların daha az ses çıkardığı bi ülkedeyiz gibime geliyor. Yine de safını haktan yana belli etmek ve “kral çıplak” diyebilmek önemli!…

        • 24 Haziran 2021, 13:24

          Ali bey sari cizmeli Ali…Muftu beyin çalışkanlığı,eserleri ortadadır.Getisi dedikodu,haset,yalan ve kiskancliktir

    • 24 Haziran 2021, 13:19

      Sen kimsin ve hangi birimde devlet memurusun? Onu açıklarsan daha aydınlatıcı olur belki.Nereden bilelim senin müftü beyin gazabina ugramis bir calısanı olnadığınızı? Sarı cizmeli Ali bey…şeffaf olun lütfen .Müftü bey cok değerli bir insandır,caliskandır.Sariyerden gitmemesi icin devrwye giren siyasilere sözünüz varsa onlara söyleyin.Müftü beyin dışında gelisen olaylardan dolayı müftüyü karalamayın lütfen.Kin,dedikodu,yalan ve zan üzere konusmayın.Eşşek ölür kalır semeri,insan gider kalır eseri…oguzhan beyin eserleri ortadadır.fazla soze hacet yok

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.