Kadir Topbaş kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadir Topbaş, Artvin ilinin Yusufeli ilçesinde bağlı Altıparmak köyünde 1945 yılında doğdu. Üç aylıkken İstanbul’a gelen Topbaş, orta öğrenimine Işık Lisesi’nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Doktora tezini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” başlığıyla tamamladı.

Topbaş uzun yıllar serbest mimar olarak çalışan Topbaş 1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yaptı. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’den Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçildi.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AKP’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Topbaş üç dönem yürüttüğü bu görevinden 2017 tartışmalı bir şekilde yılında istifa etti. Özleyiş Topbaş’la evli olan Kadir Topbaş’ın üç çocuğu var.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir