Meryem Ana Doğuş Kilisesi (Santa Maria Kilisesi)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meryem Ana Doğuş Kilisesi, Azatlı Sk. No:3 adresinde bulunan Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine komşu bir kilisedir.

1815 yılında ahşap olarak yapılan, 8 Eylül 1866 yılında günümüzdeki temeli atılan kilisenin açılışı ve takdisi Mons. Paolo Brunoni tarafından yapılmıştır.  1. Dünya Savaşı zamanında (1915- 1918) kilise kapalı kalmıştır.

Kilise, barok ve neo-gotik tarzında inşaa edilmiş Sarıyer’in en büyük kilisesidir. Kilisenin sonradan inşa edilen çan kulesi, akşamları aydınlantılarak Boğaza güzel bir görüntü vermektedir.

Kilisenin cephesindeki gül pencere ve diğer iki büyük pencere kiliseye aydınlık bir görünüm vermektedir. İşlemeleriyle son derece görkemli görünürken kapılarda, iki melek figürü mevcuttur.

Kilisenin içindeki üç tablo, kilise inşaatı bittikten hemen sonra Giuseppe Carta tarafından resmedilmiştir. Dördüncü tabloyu ise Pasquale Sarullo isimli Fransisken bir rahip resmetmiştir. İki isim de ünlü İtalyan ressamlardır.

Kilisenin girişinde sol tarafta vaftiz havuzu bulunmaktadır; sağda ise balkona ya da mermer koroya götüren merdivenler bulunmaktadır. Bu merdivenlerden çıkıldığında 1914’te yapılmış olan ve hâlâ çalışan bir org bulunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.