Bekir Batu

Mustafa Oktay Aksu’yu bekleyenler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de tüm gözler artık yeni yönetimde… 15 yıllık Şükrü Genç dönemi sevabıyla günahıyla geride kaldı. Elbette 15 yıllık dönemde yaşananlar, yapılanlar ya da yapılmayanlara zaman zaman değinmeye devam edeceğiz. Zira Sarıyer’de bugüne kadar hiç kimse böylesi uzun bir süre belediye başkanlığı yapmadı. O yüzden geride kalan 15 yıllık dönem pek de kolay unutulmayacak, unutturulmayacak ve her daim gündemde kalmayı sürdürecek.

Şimdi gelelim yeni döneme… Peki 31 Mart seçimlerini yaklaşık 35 bin oy farkıyla kazanan Mustafa Oktay Aksu neler yapacak? Halkın CHP’ye ve kendisine açtığı krediyi bundan sonra nasıl kullanacak?

Sarıyer’de tüm gözler bu yüzden kendisinde ve ekibinde… Özellikle Sarıyer’e getirdiği Kartal ekibi çok merak ediliyor. Çünkü kimse henüz onları tanımıyor. Herkes bu konuda bir fikir sahibi olmak için şimdilik gözlemlemeyi tercih ediyor.

Unutmamak gerekir ki en hızlı kirlenen renk beyazdır. Mustafa Oktay Aksu ve ekibi şuan yepyeni beyaz bir sayfa açmış durumda. Bu sayfanın kirlenmemesi çok önemli. Toplum şuanda bu sayfanın kirlenip kirlenmeyeceğini izliyor. Oktay Aksu, Sarıyer’de yıllardır yapılamayan kimi projeleri hayata geçirmeyi başarabilirse bir 5 yıl daha burada belediye başkanlığı yapacak demektir. Ancak Şükrü Genç dönemini aratacak yanlışlar yapacak olursa siyasi hayatı şüphesiz sıkıntıya girecektir. Ben şahsen Aksu’nun bu konuda çok titiz ve dikkatli olacağına inanıyorum. Unutmamak gerekir ki 2 bin 800 kişinin çalıştığı Sarıyer Belediyesi’nde bu kadar insanı kontrol etmek pek kolay olmaz. Her kurumda olduğu gibi burada çürük elmalar çıkacaktır. Ancak bu çürük elmaları iyi ayıklamak, çalışanla çalışmayanı, çalanla çalmayanı karıştırmamak gerekir. Dürüst, liyakatli, çalışkan, başarılı ve üreten insanlara sahip çıkmak gerekiyor.

Sarıyer’in çözüm bekleyen çok sorunu var. Artık bu sorunların ötelenmesi mümkün değil. Bugüne zaten hep ötelendi. Zira diğer ilçelere göre çok ama çok geride kaldık. Elimizden Allah vergisi boğazımızı alsalar övünecek hiçbir şeyimiz kalmayacak. İstanbul Boğazı’nın ve ormanlarımızın güzelliğinin hatırına İstanbul’un en gözde ilçelerinden biriyiz. Başarısız siyasetçilerimizin beceriksizliği bile bu güzellik sayesinde arada kaynayıp gidiyor. Oysa Sarıyer muhteşem doğasıyla uyumlu bir şekilde güzel yönetilse, İstanbul’da herkesin parmakla gösterdiği tek ama tek ilçe oluruz. Sarıyer’in yönetimsel anlamdaki kötü gidişatının dur demesi için Mustafa Oktay Aksu’ya çok iş düşüyor. Eğer Aksu, kendisine açılan yeni sayfayı temiz başlıklarla doldurmayı başarabilirse tüm Sarıyer onu hiçbir zaman bırakmaz. Sarıyer halkının gönlünü kazanacak hizmetleri hayata geçirirse herkes yanında durur. Aksi halde yıpranır ve halkın sevgisini kaybeder. İşte bu yüzden Mustafa Oktay Aksu ve ekibi çok dikkatli adımlar atmalı, halkın sevgisini nefrete dönüştürecek hatalardan uzak durmalı. Ben kendi adıma bu konuda iyimser düşünüyorum. Aksu’nun hata yapmamak için ince eleyip sık dokuduğunu gözlemliyorum. Bizler de tıpkı sizler gibi süreci hep birlikte izlemeye devam ediyoruz. Güzel bir Sarıyer için güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. sayın bekir batu beledıye başkanı aksuya sor bakalım. kurban satış yerınde kesım yapılırdı her yıl bu sene Kurban satış yerınde olan kurban kesimını neden yasakladı? yada yasakladığı dogrumu?

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.