Selamlar dostlarım; bugün ülke siyasetinden başlayarak ülkemizde yaşadığımız sıkıntılı günleri nasıl geçireceğimizi düşünerek konulara girmek istedim. Her ülkenin fakiri de zengini de vardır. Güzel olan dengeli olmasıdır. Orta seviyede olanlar yani bir zamanlar orta direk tabir ettiğimiz kimseye muhtaç olmadan kendi kazançlarıyla hayatlarını idame ettiren ailelerin çok yüksek oranda olmaları refah seviyesinin iyi bir düzeyde olduğunu gösterir.
Devletin yapacağı sosyal yardımlarla fakirlik seviyesi iyice azalır. Ülkemiz bu seviyedeki refahı Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana bilhassa çok partili parlamenter sistemde dönem dönem yaşamıştır. Partili Cumhurbaşkanı sistemi (tek adamlık ve Cumhurbaşkanı tarafından atanan bakanlar)cumhuriyet tarihimizde bir ilktir ve çok önemli bir değişikliktir.
Daha sistemin çalışmasına alışamadan birçok yatırımın kısa sürede yapılması ve ödemelerin dövizle olması, yap işlet devret sisteminin iyi yönetilememesi (bu yatırımlar bugün ve yarın için çok önemli yatırımlardır) düzensiz göçmenlerin Türkiye’ye sığınmaları (milyonlarca) çok büyük harcamalara sebep olması, pandemi belasının bütün planları altüst ederek hem beklenmedik masraflara hem de turizm ve birçok sektörde çalışamamak yüzünden gelir sağlanamadığından hazinede Merkez Bankası’nda rezervlerin azalması, ekonominin bozulmasının başlıca sebepleridir.
Ekonominin kısa vadede iyileşmesi zordur ama insanların temel ihtiyaçları yani beslenme, aydınlanma, ısınma, giyim ve eğitim konularında sıkı denetleme yapılarak piyasalardaki gerçek dışı artışları önleyerek enflasyonun hızını kesmenin biraz olsun mümkün olabileceğini düşünüyorum aynı zamanda geçim endeksini de yükseltmek gerekiyor. Kısacası halkın gelir düzeyinin yükselmesinin nasıl sağlanacağının tartışılması gereken en önemli konudur. İttifakların bu konuyu tartışması ve halkı ikna etmeleri gerekiyor.
Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz halkımızın bayramın tadına varabilmelerini diliyorum. Geliri yerinde olanların ulaşabildikleri kadar insanların yüzünü güldürmek için gurur kırmadan yardımlar yapmalarını diliyorum. Komşu açken biz tok yatamayız, toplumsal dayanışma çok önemlidir.
Umutlarımızı, yaşama sevincimizi yüksek tutmalıyız gücü başarmayı seven bir milletiz bunu kendimize de dünyaya da ispat etmiş bir milletiz. Demokrasi de çareler tükenmez, sıkıntıları aşıp seviyeli, kaliteli yaşamımıza devam etmeliyiz.
Seçimler yaklaşıyor iktidar da muhalefette halkımızın en iyiye layık olduğunu bilerek sıkıntıları aşmak için uğraşıyor. Kimin çözeceğine halkımız karar verecektir. En büyük hakem halkımızdır.
Halkımızın çoğunluğunu ikna edebilen inandıran seçilecektir. Muhalefetten de önemli gerçekçi adımlar bekliyoruz. Güzel günlerin çok yakın olmasını dileyerek sağlık, mutluluk, huzur, bereket dolu bayramlar diliyorum sevgiler hepinize dostlarım.