Dostlarım, az kaldı seçime çok az kaldı. En büyük referandum 14 Mayıs’ta sistem için oylama yapılacak ya tek adam devri devam edecek ya da “Güçlendirilmiş parlamenter sistem’e” geçilecek, tercihi halkımız yapacak.
Tek adam hakimiyetindeki yönetim şeklinde kaybolan demokrasi ve adalet sistemindeki olumsuzluklar, ani müdahalelerde bile inisiyatif alamayıp tek adamdan işaret bekleyen yöneticiler yapılan işlerde ağır maliyetlere sebep olan anlaşmalar ekonomiyi düzeltmek için seçilen yanlış yollar enflasyonun da artmasına ve halkın alım gücünün iyice zayıflamasına sebep oldu.
Tencere kaynamayınca yapılan iyi işler de görülemez oldu. Demokrasilerde çareler tükenmez, seçimle halkın tercihini sormak ve en büyük iradenin istediğini yapmak en doğrusu olacaktır.
Çok acı sonuçları olan bir deprem felaketi yaşadık çok büyük can ve mal kayıplarımız oldu açıklanan kayıpların en az iki misli olduğu düşünülüyor. Deprem sonrası büyük şehir belediyeleri ve mahalli belediyeler çok büyük fedakarlıklarla insanların yardımına koştu devlet kurumları da üstün gayret gösterdiler deprem öncesi tedbir alamamış olmak büyük eksiklik. Alınacak tedbirler biraz daha az kayıpların olmasına yardımcı olabilirdi depremin akabinde şaşkınlık ve inisiyatif alamamak ilk anlarda yapılacak olan kurtarma çalışmalarında gecikme yaşanmasına sebep olmuştur.Bu gecikmenin can kaybında artışa sebep olduğunu düşünüyor yetkililer.
Ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar dağılan ailelere sabır ve metanet diliyorum.
Deprem sonrası canla başla kurtarma ve yardım çalışmalarına katılan herkesten Allah razı olsun, yaraların çabuk sarılabilmesi, travmanın çabuk atlatılması için çok önemlidir.
Siyasi partiler seçim üzeri milletvekili listelerini hazırladılar ve teslim ettiler. Artık hızla seçim gezileri ve seçmene hem kendi yapacaklarını ve hem de seçmenin yapacaklarını anlatmaları gerekiyor. Değişen seçim kanununda ki değişiklikler bundan dolayı alınan taktiksel kararlar seçmene anlatılacaktır.
Her çalışma halkın mutluluğu refahı devletimizin bekası için olacaktır doğru olanı halkımız seçecektir.
Ekonomide değişen bir şey yok fiyat artışları devam ediyor Ramazan ayı bereket ayıdır yardımlaşmalar iftar yemekleri ve dağıtılan iftar kolileri dar gelirli vatandaşlara biraz nefes aldırır ama gerçekler değişmez iyileştirmek için kararlı davranışlar, tecrübe ve bilimin ışığından yararlanmak gerekiyor.
2. yüzyılda yeni seçilecek hükümetle güzel bir Türkiye’nin adımlarını hızlı bir şekilde atacağımıza inanıyoruz.
Artık halkımızın kaderi iyiye mutluluğa refaha ve daha iyi demokrasiye insan haklarına hak hukuk ve adaletin herkese eşit olmasına doğru hızla yol alacaktır. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakabilmek için saydıklarım çok önemlidir. Türk milleti (vatandaş olan herkes anlamında) bu güzellikleri hak etmektedir.
Aktif siyaset yapan arkadaşların tek düşüncelerinin bu olduğuna inanıyorum. Üniter yapımız çok değerlidir, yaşadığımız bütün afetlerde tüm ulusumuzun kalbinin afet olan yer neresi ise orada attığını gördük, hep birlikte başaracağız.
Hepinize sevgiler, hoşça kalın.