İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
18 Haziran 2025 Çar
Rukiye Ay

Yeni bir yıl!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir yıl henüz yaşanmamış ve yaşanacak nice hikayeyle geldi! 2024’ü acısıyla tatlısıyla geride bırakırken, artık 2025’e ‘hoş geldin’ deme zamanı… Herkesin yeni bir yaş daha alacağı ve bembeyaz bir sayfayı her yeni günün hikayeleriyle dolduracağı bir yeni yıl…

Elbette yeni yılda herkesin kendisi için iyi dilekleri ve toplumsal temennileri oluyor. Özellikle son yıllarda artan sorunlar nedeniyle başta sağlık ve eğitim şartlarının herkes için adil olduğu bir yaşam dilemeden geçemeyiz! Ekonominin toplumu her geçen gün yorduğu zamanladı gördük. Her yeni güne borçlanarak uyanmayacağımız, gelir seviyemizin yaşam standartlarını yeterince karşılayan bir hale gelmesi de en büyük ihtiyaçlarımızdan…

Aslında toplumsal sorunların gelip de bir yerlerde kişiselleşmemesi mümkün değil… Çünkü var olan her sorun istesek de istemesek de her birimizi olumsuz etkiliyor. Sağlıksız beslenme daha doğrusu yeterli beslenememe en büyük sorunların başında geliyor. Bunun yanı sıra sağlık hizmeti almak konusunda da ne yazık ki eşit değiliz. Hayatta en değerli şey sağlık, hani olumsuz bir şey olduğunda dahi ‘sağlık olsun’ der geçeriz ya… Gerçekten en önemlisi sağlık, gerisi bir şekilde peşi sıra gelir!

İnsan nefes alıp verebildiği sürece umutlar hep var olmalıdır. Yeni günün bizlere ne sürprizler hazırladığını bilemeyiz… Cümlelerimiz, söyleyecek sözümüz bitene kadar elimizden geldiğince güzel cümleler kuralım. İyiliği sonsuz büyütelim, kötülüğe karşı mücadele verelim. Yaşadıklarımızın faturasını başkalarına kesmeden hatalarımızı kendimizde aramayı deneyelim. Empati kuralım. Herkesi anlamaya çalışalım. Sevgi dolu olalım, nefret kusmayalım. Kendimizden başkasına da bir faydamız olsun. En azından bir gülümseyişi paylaşalım.

Biten bir yılın son cümlelerini yazıyor ve okurlarımıza bu satırlardan ulaşıyorum. Yazmak hayatım boyunca en sevdiğim şey oldu. Beni gazeteci yapan da belki yazmayı böylesine seviyor oluşumdur. Mesleğini büyük bir tutkuyla yapanlar bilirler… İşimiz hayatlarımızın en büyük emeği, en büyük çabası, en büyük mücadelesi… Gerçek başarı ise insanın başkalarının başarısızlığından beslenerek değil, kendi başarısı için verdiği mücadelesi kadardır!

Hayat aslında çok kısa bir film! Ve hepimiz başrolünde olduğumuz hayatlarımızı en güzel hayallerle doldurmaya çalışıyoruz. Elbette hayaller ve hayatlar asla bir araya gelemeyecek kadar apayrı da olabiliyor. Ancak her film sürpriz bir sonu hak etmez mi? Herkes kendisini en güzel role hazırlasa da hayat bu! Hayatın tüm senaryoları değiştirebilmesi mümkün, bizleri ezber bozan günlerden geçirmesi, rutinlerimizi bile özlettirmesi mümkün…

Öyleyse tüm iyi dileklerimiz, umutlarımız 2025 için… 2025 herkese hayallerinden daha fazlasını getirsin. En güzel günler sizleri bulsun. Sağlık, umut, başarı ve mutluluk diliyorum.

Mutlu seneler, sevgiyle kalın.

Hoş geldin 2025!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.