AK Partili Güngören Belediyesi’nden 589 milyonluk çifte ihale!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Partili Güngören Belediyesi, belediye bünyesinde kullanmak amacıyla çifte araç kiralama ihalesi düzenledi. Bu ihalelerden birini, 441 milyon 648 bin lira bedelle Marka Atık Yönetimi Anonim Şirketi  alırken, araç kiralama ihalelerinin gözde şirketi Platform Turizm ise 147 milyon 339 bin lirayla diğer ihalenin sahibi oldu. Çifte ihalenin Güngören’e maliyeti ise 589 milyon lira oldu.

İstanbul’daki belediyeler “israf kokan” dev araç ihalelerine devam ediyor. AK Partili Güngören Belediyesi de bu geleneği bozmadı. Bünyamin Demir’in belediye başkanlığını yaptığı Güngören’de toplamı 589 milyon olan çifte ihale düzenlendi. Çifte ihale Albayrak Grubu‘na yakınlığı ile bilinen şirketlere verildi.

441 MİLYONLUK İHALE MARKA ATIK YÖNETİMİ’NDE!

Güngören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, 10 Eylül 2024 tarihinde “Güngören İlçesi Sınırları İçinde, Kent Temizliği İşlerinde Kullanılmak Üzeri Araç ve İş Makinası Kiralama İşi hizmet alımı” ihalesinde yaklaşık maliyet 483 milyon 491 bin lira olarak belirlendi. Güven Mahallesi Marmara Caddesi No: 38 adresindeki Güngören Belediyesi İhale Komisyonu Odası’nda yapılan ihalede işin hizmet süresi 1095 gün olarak belirlendi. İhalede; işi alacak şirketin 1 Ekim 2024- 30 Eylül 2027 tarihleri arasında belediyeye araç hizmeti vermesi istendi. Araçları kullanacak çalışanların belediye personeli olması şartı getirilen ihale, 441 milyon 648 bin 540 lira bedelle MARKA ATIK YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ’ne verildi. Şirket ile belediye arasında 30 Eylül 2024 tarihinde ihale sözleşmesi imzalandı.

PLATFORM TURİZM’E 147 MİLYONLUK İHALE!

Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çok sayıda belediyeden araç kiralama ihaleleri almasıyla bilinen Platform Turizm de Güngören’den eli boş dönmedi. Güngören Belediyesi’nin 5 Eylül 2024 tarihinde saat 11.00’de düzenlediği diğer ihalede ise şoförsüz ve yakıtsız araç kiralama hizmeti alımı istendi. Toplam 80 araç kiralamak isteyen belediye bu ihalede yaklaşık maliyeti 184 milyon 393 bin lira olarak belirledi. İhalede hizmet süre 1 Ekim 2024- 30 Eylül 2027 tarihleri arası gösterildi. İhaleyi 147 milyon 339 bin 915 lira bedelle PLATFORM TURİZM TAŞIMACILIK GIDA İNŞAAT TEMİZLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ aldı. Bu şirket ile Güngören Belediyesi arasında 30 Eylül’de ihale sözleşmesi imzalandı.

Böylece AK Partili Güngören Belediyesi’nin düzenlediği çifte araç kiralama ihalesinin bedeli belediyeye tam 589 milyona mal oldu.

SARİYERGAZETESİ.COM/ BEKİR BATU/ ÖZEL HABER

İŞTE ÇİFTE İHALENİN BELGELERİ!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.