featured

CHP’li Bakırköy Belediyesi; okul, cami ve sağlık alanlarını borçlarına karşılık devlete verdi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Bakırköy Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait Güngören, Esenler, Bahçelievler ve Sultangazi sınırları içindeki 9 adet arazisini vergi borçlarına karşılık hazineye verdi. Devlete verilen yüzlerce milyon lira değerindeki araziler; cami, okul, kültürel tesis ve sağlık alanı imarına sahip…

CHP’li Bakırköy Belediyesi, devlete olan vergi borçlarından kurtulmak amacıyla mülkiyeti kendisine ait toplam 9 adet parseli hazineye verme kararı aldı. Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun yönettiği Bakırköy Belediyesi, 9 Temmuz 2025 tarihli belediye meclisinde aldığı kararla, kendisinin ve belediye şirketlerinin borçlarından kurtulmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Bakırköy Belediye Meclisi’nden geçen 64 numaralı kararda; “Mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait ilçe sınırları içerisinde 3 (üç) adet, ilçe sınırları dışarısında 6 (altı) adet olmak üzere toplam 9 (dokuz) adet taşınmazın ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Belediye Başkanlığımız ve yüzde yüzü belediye iştiraki olan şirketlerin mevcuttaki vergi borçlarına karşılık mahsup edilmesi amacıyla Maliye Hazinesi ya da diğer kamu kurum ve kuruluşları adına devir işlemlerinin yapılması hususunda karar alınması” istendiği belirtildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden gelen teklif Hukuk Komisyonu ve İmar-Bayındırlık Komisyonu tarafından olumlu görüş verilerek meclise havale edildi. Bakırköy Belediye Meclisi kararı “oy birliği” ile kabul ederek, söz konusu belediye parsellerinin borçlara karşılık hazineye devredilmesini karara bağladı.

CAMİ, OKUL VE SAĞLIK ALANLARINI DEVLETE VERDİ

Belediyenin hazineye verme kararı aldığı arazilerden 3 tanesi Bakırköy sınırları içinde bulunurken, diğer 6 parsel ise Güngören, Esenler, Sultangazi, Bahçelievler sınırları içinde yer alıyor. Bakırköy Belediyesi’nin hazineye verdiği araziler, okul alanı, sağlık alanı, kültürel alan imarlarına sahip.

İŞTE DEVLETE VERİLEN O PARSELLER VE ÖZELLİKLERİ

1-Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ndeki 408 ada 2 parsel ilköğretim alanı imarına sahip. 638 metrekarelik arazi halen Halil Bedii Yönetgen Ortaokulu ve Halil Vedat Fıratlı İlkokulu Bahçesi olarak da kullanılıyor.

2-Bakırköy Cevizlik Mahalesi’ndeki 47 ada, 33 parsel tam 308 metrekare. Arsa ortaokul imarına sahip ve üzerinde Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi yer alıyor.

3- Bakırköy Osmaniye Mahallesi 389 ada, 8 parsel tam 1.052 metrekare. Okul alanı imarlı parselde halen Muzaffer Erdönmez Okulu yer alıyor.

4- Güngören Osmaniye Mahallesi 802 ada, 311 parseldeki arazi tam 430 metrekare. Söz konusu arazi, kültürel tesis ve sağlık tesisi imarlı.

5- Esenler ilçesindeki 5673 nolu parselin büyüklüğü 155 metrekare. Arazi kısmen dini tesis alanı ve yol alanında kalıyor.

6- Sultangazi Eski Habibler Mahallesi’ndeki 1905 ada, 2 parseldeki arazi tam 8 bin 331 metrekare. Bu arazi hazineye verilen en büyük arazi olarak dikkat çekiyor. Söz konusu arazi ilköğretim alanı imarına sahip.

7-Bahçelievler Kocasinan Mahallesi 11900 nolu parsel tam 256 metrekare. Arsa kısmen yol, kamu hizmet alanı ve kentsel hizmet alanı imarına sahip.

8-Bahçelievler Kartaltepe Mahallesi’ndeki 1084 ada, 2 nolu parsel 793 metrekare. Arazi, dini tesis alanı imarlı.

9-Bahçelievler Osmaniye Mahallesi’ndeki 222 ada, 20 nolu parsel ise tam 7 bin 3 metrekare. Arsa kısmen yol ve eğitim alanı imarına sahip.

SARİYERGAZETESİ.COM/ BEKİR BATU/ ÖZEL HABER

Gözden Kaçmasın
thumbnail
Bakırköy, Sancaktepe ve Kartal’da 1 milyar 670 milyonluk ihale adrese böyle teslim edildi! İşte belgeler!
Haberi görüntüle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.