Sayıştay raporlarında 27 ayrı usulsüzlüğü tespit edilmesiyle gündeme gelen AK Partili Kağıthane Belediyesi, 2 yıllık medya şirketi BÜYÜTEÇ İLETİŞİM MEDYA BİLİŞİM‘e tam 19 milyon 495 bin 872 liralık ihale verdi. Sadece 2.5 ay boyunca belediyeye çeşitli medya hizmetleri sunacak olan şirket, Kağıthane Belediyesi için sosyal medya reklamları da hazırlayacak. Reklama para bulabilen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, geçtiğimiz Ekim ayında Sadabat Kültür Merkezi binasının güçlendirilmesi için İller Bankası’ndan 50 milyon lira kredi-borç alabilmek için meclisten yetki almıştı.
Sayıştay Başkanlığı’nın geçtimiz günlerde Kasım ayı başında yayınladığı Kağıthane Belediyesi 2023 Sayıştay Raporu‘nda tam 27 ayrı usulsüzlük tespit ettiği Kağıthane, bu kez de 19 milyon 495 bin liralık ilginç bir medya ihalesiyle gündemde…
BÜYÜTEÇ İLETİŞİM’E 19 MİLYON 495 BİN LİRALIK JEST!
Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘nun yaptığı araştırmaya ve ulaştığı belgelere göre; Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 8 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00’da “basım, tanıtım ve duyurusu hizmet alımı” için ihale düzenledi. 2024/1178722 kayıt numarasıyla düzenlenen ihalede yaklaşık maliyet 25 milyon lira olarak belirlendi. İhale; Kağıthane Merkez Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi No:1 adresindeki Sadabad Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Hizmet süresi 18 Ekim 2024- 31 Aralık 2024 tarihleri arasını kapsayan ihalede 19 ayrı kalemde hizmet üretilmesi istendi. 2.5 aylık hizmet süresi bulunan medya ihalesini 19 milyon 495 lira 872 lira 50 kuruşluk teklifle BÜYÜTEÇ İLETİŞİM MEDYA BİLİŞİM LİMİTED ŞİRKETİ kazandı. Şirket ile Kağıthane Belediyesi arasında 23 Ekim 2024 tarihinde ihale sözleşmesi imzalandı. Hemen belirtelim Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, bu ihalenin düzenlendiği Sadabad Kültür Merkezi’ni güçlendirebilmek için 2024 Ekim ayı belediye meclisinden, İller Bankası’ndan 50 milyon lira kredi- borç alabilmek için yetki almıştı. 50 milyon lira bulabilmek için İller Bankası’ndan kredi isteyen belediyenin, 19 milyon 495 bin liralık medya alım sözleşmesi imzalaması ise oldukça manidar bulundu.
İTO KAYITLARINA GÖRE ŞİRKETİN GEÇMİŞİ SADECE 2 YIL!
Sarıyer Gazetesi’nin yaptığı araştırmaya göre, büyük kısmı kar olan ihaleyi kazanan şirketin ticari geçmişi sadece 2 yıl. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre; 25 Nisan 2022 tarihinde odaya kaydolan şirketin merkezi Ataşehir ilçesi Fetih Mahallesi Tahralı Sokak Kavakyeli Blok No: 7D /24 olarak görülüyor. 2 milyon lira sermayeyle kurulan şirketin sahibi Muhammet Enes Gül.
Öte yandan Kağıthane Belediyesi’nin “Ses İşık Sistemi, Led Ekran ve Truss Kurulumu Hizmet Alımı” işini de 1 milyon 890 bin lira bedelle, verdiği tek geçerli teklifle TEMAŞA SANAT YAPIM ORGANİZASYON TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ aldı. Şirket ile belediye arasında 11 Kasım 2024 tarihinde sözleşme imzalandı.
29 Ekim Cumhuriyet Etkinleri için ANATOLİA KÜLTÜR SANAT ORGANİZASYON ANONİM ŞİRKETİ‘ne 1 milyon 800 bin lira ödeyen Kağıthane ayrıca; “2024 Yılı 2 Dönem Resmi Plakalı Araç, İş Makinası Alet ve Ekipmanlarının, Tamir Bakım Hizmet Alım İşi” için ise ERVE OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ile 1 Kasım 2024 tarihinde 4 milyon 992 bin liralık sözleşme imzaladı.
İŞTE “O” İHALENİN VE ŞİRKETİN 2 YILLIK OLDUĞUNU GÖSTEREN BELGELER!
Sarıyer Belediyesi dahil, CHPkk’ li belediyelerin verdiği ballı kaymak ihalelerden de (bkz. abb 79 milyonluk Ebru Gündeş konseri) bahset, “gazeteci” diyelim !
Sitemizde arama bölümünden parti ayrımı yapılmaksızın tüm belediyelerle ilgili ihale haberlerimizi okuyabilirsiniz…