İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
12 Haziran 2025 Per

Sarıyer’de örnek ihale! 77 milyon kasada kaldı!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediyesi, ilçenin en önemli sorunlarından biri olan asfalt sorununu çözmek için dev bir ihale düzenledi. 6 ay boyunca ilçedeki asfaltlama işinin yapılması için düzenlenen ihalede, 5 şirketin kıran kırana kapışması sonucu tam 77 milyon lira belediye kasasında kaldı. 226 milyon lira yaklaşık maliyet belirlenen ihale, oluşturulan şeffaflık ve rekabet ortamı sayesinde rekor bir kırımla 149 milyon liraya tamamlandı. İhaleyi Ankara Çankaya Merkezli MEFYOL YAPI İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ kazandı.

Sarıyer Belediye Başkanı Oktay Aksu’nun, belediye ihalelerinde rekabet ve şeffaflık ortamına önem vermesi meyvelerini gösteriyor. Bunun son örneği Sarıyer’in en büyük sorunlarından birisi haline gelen asfalt ihalesinde yaşandı. Sarıyerli vatandaşların asfalt taleplerini çözmek isteyen belediye, 180 gün hizmet süresini içeren dev bir ihale açtı. Sarıyer Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 30 Nisan 2025 tarihinde saat 10.30’da düzenlenen ihalede; 29 Mayıs – 25 Kasım 2025 tarihleri arasında ilçedeki asfaltlama çalışmalarının gerçekleştirilmesi istendi. Şartnamede; 12.000 metreküp asfalt kazımak, 35.000 ton TİP1 aşınma asfalt temini, finişer ile serimi ve sıkıştırma, 15.000 ton TİP2 asfalt temini ve robot ile serimi- sıkıştırma, 5000 ton TİP2, 2000 adet baca kapaklarının asfalt seviyesine getirilmesi, 1000 adet yağmur suyu ızgarasının asfalt seviyesine getirilmesi, 20 ton CRS1 Emülsiyon temini, 1000 metreküp yol çizgisinin çizilmesi gibi çok sayıda detaylar istendi.

5 ŞİRKET KIRAN KIRANA YARIŞTI, TAM 77 MİLYON LİRA BELEDİYE KASASINDA KALDI

“2025 Yılı Sarıyer Belediyesi Bölge Sınırları İçinde Muhtelif Mahalle ve Sokaklarda Sıcak Asfalt Temini, Nakliyesi, Serme ve Sıkıştırma Yapım İşi” adıyla düzenlenen ihalede, yaklaşık maliyet 226 milyon 382 bin lira olarak belirlendi. İhale öncesi 13 şirket ekaptan doküman indirdi, bunlardan 6 tanesi ihaleye girdi. Bir şirketin teklifi evrak eksikliği nedeniyle geçersiz sayılırken, ihaleye tam 5 farklı şirket geçerli teklif verdi. 5 şirket arasında kıran kırana yaşanan kapışma sayesinde belediye yaklaşık maliyetten tam 77 milyon lira düşük bedelle ihaleyi tamamladı. Şirketler arasında büyük bir rekabetin yaşandığı ihale 149 milyon 438 bin lira bedelle Ankara Çankaya merkezli MEFYOL YAPI İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ’nin oldu. Sarıyer Belediyesi ile söz konusu şirket arasında 29 Mayıs 2025 tarihinde ihale sözleşmesi imzalandı.

Böylece Sarıyer Belediyesi, 226 milyon lira ödemeyi göze aldığı asfalt ihalesini, şirketler arasında tam bir rekabet ortamı oluşturarak 149 milyon liraya bitirmiş, 77 milyon lirayı da kasasında bırakmış oldu. Bu sayede, ihalenin en çok kazananı ise Sarıyer Belediyesi olmuş oldu.

İŞTE DEV İHALENİN BELGELERİ!

SARİYERGAZETESİ.COM/ ÖZEL HABER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. Kolaylıklar diliyorum başarılarınız daim olsun daha daha güzel işlerde .Sizlerle gurur duyuyoruz Sarıyer Belediyesi 🫶🍀
    Aslında Sarıyer’in eski yıllardaki 1970 öncesi sayfiye (yazlık)günlerine dönmesini çok arzularım bakımlı ve huzurlu.Oktay başkana 🫶

  2. Belediye başkanımız Mustafa Oktay aksu yu tebrik ediyorum çalışmalarında başarılar diliyorum

  3. İnşallah bu ihale .. istinye sahili ihalesine benzemez..ne bitmez bir iş bu ..hiç mi bir belediye yetkilisi buradan gecip rezilliği görmüyor..

  4. 57. Hükümet in Kamu ihale yasası uygulansın sonuç bu olur.

  5. 10 Haziran 2025, 06:20

    Seçimden sonra da ılk yaptıgınız reklam asfalttı hiçbirsey gormedık.İstinye dereiçi berbat durumda önce orayı bitirin birde okul var orada.

  6. 9 Haziran 2025, 17:12

    Güzel haber.
    Tebrikler
    Sizlerden ricam sariyer çevresinde belediye başkanı kendi İsmini çok fazla afişe etmemeli.Ylmaz Büyükerşeni örnek almalı.yapılanlar afişleri süslemesi
    Selamlar

  7. 9 Haziran 2025, 17:06

    Güzel haber.
    Tebrikler

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.