Rukiye Ay kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü, gazeteci ve radyo programcısı Rukiye Ay kimdir?

1 Nisan 1989’da İstanbul, Beyoğlu’nda doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimlerini İstanbul’da tamamladı. İlköğretim yıllarında yazmaya olan tutkusuyla katıldığı okullar arası çeşitli şiir ve öykü alanındaki yarışmalarda dereceler aldı. 2006 yılında Hüseyin Rahmi Gürpınar Çok Programlı Lisesi, Sosyal Bilimler bölümünden okul ikincisi olarak başarıyla mezun oldu.

Liseden mezun olduğu yıl Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazanarak eğitim hayatını sürdürdü. Üniversite yıllarında Vatan Gazetesi’nin hafta sonu ekleri “Bizim Kahve” ve “Pazar Vatan”da stajını tamamladı.

2011 yılında üniversiteden mezun oldu ve meslek yaşamına adım attı.Şişli, Sarıyer ve Ataşehir’de faaliyetlerini sürdüren çeşitli yerel gazetelerde muhabir, editör ve haber müdürü görevlerini başarıyla sürdürdü. Haberler.com haber sitesinin yerel ekibinde bir süre editör olarak yer aldı. Basın Konseyi’nde bülten hazırlığı ve haber takibinde görev aldı.

Özellikle kültür sanat alanında çok sayıda ünlü isimle ve hayatın içinden hikayelere ulaşarak gerçekleştirdiği ses getiren röportajlarıyla da yerel gazetecilikte adından söz ettirdi. İlgi duyduğu fotoğraf alanında da kendisini geliştirerek çeşitli etkinliklerde fotoğrafçılık yaptı. Aynı zamanda çeşitli yerel gazetelerde köşe yazıları yazmaya da devam etti.

2021 yılında Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde sektörün etkili isimlerinden aldığı derslerle “Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk” eğitim programını tamamlayarak başarılı bir ortalamayla sertifikasını aldı.

Gazetecilik alanındaki çalışmalarını sürdürürken 2022 yılında radyo programcılığıyla tanıştı. Ulusal Radyo’da ‘Uğur Atis ve Rukiye Ay ile Ayaküstü Bir Şeyler | Medyavizyon’ programını hazırlayıp sunmaya başladı. Eylül-Haziran arasında sezon boyunca her salı stüdyoda canlı yayınla gerçekleşen programda birçok ismi konuk ediyor.

Yazmaya olan tutkusu her geçen gün arttıkça kısa öykülerden oluşacak kitabını yazmaya karar verdi. Meslekte 13 yılı geride bırakan gazeteci Rukiye Ay, mesleki yaşamında uzun süre özellikle yerel gazetecilik alanında edindiği tecrübelerinin ardından 2022 yılında “Yılın En Başarılı Yerel Kadın Gazetecisi” ödülü aldı.

2023 yılında ise Sivas Bileşenleri Konseyi’nce düzenlenen Uluslararası 4. Sivas EN’leri Aşık Veysel Ödülleri gecesinde Mesleki Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

20 yıllık yayın hayatı olan Sarıyer Gazetesi’nde, 9 yılı geride bırakan genç gazeteci, gazetenin kardeş kuruluşu olan OLAY34 YouTube kanalında ekranda yer alıyor, “Bizden Biri” ve “Mikrofon Muhtarda” programlarını sunuyor.

“Mesleğine aşık” olan ve çalışmalarını başarıyla sürdüren gazeteci Rukiye Ay, halen Sarıyer Gazetesi ve İstanbul Kulisi gazetelerinde Haber Müdürü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Ulusal Radyo’da Ulusal Radyo Genel Yayın Yönetmeni Uğur Atis’le birlikte hazırlayıp sunduğu programına da devam ediyor.

Sarıyer Kent Konseyi‘nde 2024/20226 dönemi, Sarıyer Kent Konseyi Basın – Sosyal Medya – İletişim Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.