Yeniköy’deki 200 yıllık tarihi Sezarar Yalısı satılık! İşte fiyatı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Yeniköy’de boğazın en gözde yalılarından 200 yıllık tarihi Burhanettin Sezarar Yalısı rekor bir fiyattan satılığa çıktı. Yalıya tam 1 milyar 700 milyon lira isteniyor. Adını Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul’daki pek çok camiye elektrik getirmesiyle tanınan İTÜ Elektrik Mühendisliği profesörlerinden Burhanettin Sezarar‘dan alan yalı, 13 odaya ve 850 metrekarelik kullanım alanına sahip.

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, İstanbul’un gözde yalılarını mercek altına aldı.Sarıyer Yeniköy’de boğazın incileri arasında gösterilen 200 yıllık tarihi Burhanettin Sezarar Yalısı emlak piyasasından satılığa çıktı. KW Platin Gayrimenkul‘den Begüm Özsüvari tarafından satışa çıkarılan tarihi yalı fiyatıyla dudak uçuklattı.

SEZARAR YALISI’NA TAM 1 MİLYAR 700 MİLYON LİRA İSTENİYOR!

2. derecede tarihi eser konumundaki yalı, 1000 metrekarelik arsa içinde bulunuyor. 40 metrekarelik rıhtımı bulunan yalı, brüt 1000 metrekare, net 850 metrekare kullanım alanına sahip. 13 oda, 2 salon ve 7 banyondan oluşan yalı tam 200 yıllık. 2 kattan oluşan Burhanettin Sezarar Yalısı Yeniköy Köybaşı Caddesi üzerinde yer alıyor. İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında gösterilen yalı, adını İTÜ Elektrik Mühendisliği profesörlerinden Burhanettin Sezarar‘dan aldı. 1933 yılında yalıyı satın alan Sezarar, Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul’daki pek çok camiyi elektriğe kavuşturmuştu.

SARİYERGAZETESİ.COM/BEKİR BATU/ ÖZEL HABER

 

ALTTAKİ HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR! TIKLA HEMEN OKU!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.