devrimelvan6
5:15

Prof. Dr. Devrim Elvan CHP’den Sarıyer Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Devrim Elvan… Henüz 47 yaşında… Çift diplomalı… İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat aynı zamanda Orman Yüksek  Mühendisi. 27 yıllık Sarıyerli, yıllardır Bahçeköy’de yaşıyor. 12 yıldır CHP Sarıyer İlçe üyesi… Akademik kariyeri ve öz geçmişiyle siyasete heyecan katan Prof. Elvan, hazırladığı dev projelerle Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını gazetemiz aracılığıyla açıkladı.

Yerel seçimlere 8 ay kala siyasi partilerin belediye başkan aday adayları belli olmaya başladı. Sarıyer siyasetine heyecan katan bir aday adaylık açıklaması da CHP’nin Sarıyer’de sevilen isimlerinden Prof. Dr. Devrim Elvan’dan geldi. Prof. Dr. Elvan, Sarıyer Belediye Başkan Aday adaylığını gazetemiz aracılığıyla açıkladı.

Henüz 47 yaşında olan ve halen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Orman Fakültesi’nde Çevre ve Orman Hukuku Öğretim üyesi aynı zamanda Orman Mühendisliği Bölüm Başkanlığı yapan Elvan, alanında Türkiye’nin sayılı Profesörlerinden… Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de mezun olan ve İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olarak da görev yapan Elvan, çift diplomasıyla hem Avukat hem de Orman Yüksek Mühendisi… 12 yıldır CHP Sarıyer Örgütü üyesi olan Prof. Dr. Devrim Elvan, 27 yıldır ailesiyle Sarıyer Bahçeköy’de yaşıyor. Eşi Bahçeköy’de sınıf öğretmeni… 2 çocuk babası Elvan’ın babası da emekli ağır ceza mahkemesi başkanı… Prof. Dr. Devrim Elvan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını ilk kez gazetemiz aracılığıyla açıkladı.

SARIYER’İN SORUNLARINI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUM

“Neden Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı oldunuz?” şeklindeki soruyu cevaplayan Prof. Dr. Elvan şöyle konuştu; “27 yıldır Sarıyer’de yaşıyorum. Sarıyer’in sorunlarını ve sıkıntılarını, çözüm önerilerini biliyorum. İlçemizin mülkiyet meselelerini, trafik sorununu, otopark sorunlarını, alt yapı sorunlarını, deprem tehlikesi nedeniyle riskli yapıları, çevre sorunlarını, öğrencilerimizin yurt ve kreş sorunlarını, gençlerimizin, kadınlarımızın ve yaşlı vatandaşlarımızın beklentilerini, hayvan hakları konusundaki beklentiler, yeşil alanlarımızın eksikliğini…Sarıyer’deki tüm sorunları mahalle mahalle tespit eden ve bölgemizi çok iyi bilen bir ekibimiz var. Ortak akılla hareket ediyoruz, bize fikirsel olarak yapıcı katkıları olacak herkesle çalışmaktan da memnun oluruz.”

İBB’NİN 2 MAHALLEDEKİ SATIŞ SÜRECİ DİĞER MAHALLERDE DE BAŞLATILMALI

Sarıyer’deki tapu ve mülkiyet konularıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Devrim Elvan, şöyle konuştu; “Pınar ve Rumeli Hisarı Mahallerindeki İBB arazilerinin üzerindeki hak sahiplerine satış süreci devam ediyor. Pınar Mahallesi’nde 317 dönüm, Rumeli Hisarı’nda da 94 dönüm olmak üzere toplam 412 dönüm arazide tapu verme işlemleri başladı. Bu iki mahalle dışında kalan 13 mahalledeki İBB arazilerinin de hak sahiplerine satılması için bir an önce meclisten karar çıkartılmalı. Göreve geldiğimiz zaman ilk yapacağımız işlerin başında Pınar ve Rumeli Hisarı’ndaki süreci diğer mahalleler için de başlatmak. Konuyla ilgili olarak İBB ve ilçe meclisinden kararlar çıkartılmasını en kısa sürede sağlayacağız. Burada vatandaşlarımızı mağdur etmemek için metrekare fiyatlarının belediye emlak rayiç değerleri üzerinden hesaplanmasını doğru buluyoruz. Aksi halde vatandaşlarımız ödeyemeyecekleri bedellerle karşı karşıya kalıp, rantçı müteahhitlerle anlaşmaya mahkum bırakılabilirler. Tapu sürecini içinde mimarlar, mühendisler, avukatlar ve Sarıyer Mahalleler Birliği gibi süreci geçmişten beri takip eden güçlü bir ortak akıl ekibiyle çözüme kavuşturmak istiyoruz…”

SARIYER BELEDİYESİ BÜNYESİNDE “DEPREM MÜDÜRLÜĞÜ” KURACAĞIZ

Sarıyer’in en önemli sorunlarından birinin deprem gerçeği olduğunu söyleyen Prof. Dr. Elvan; “Haziran 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kandilli Rasathanesi’nin hazırladığı rapora göre Sarıyer’de 469 adet riskli bina var. Bunlardan 102 tanesi çok ağır, 367 adeti ise ağır hasarlı. Bu binalar için devletin ilgili kamu kurumlarıyla koordineli çalışıp bunların güçlendirilmesi ve vatandaşlarımızın güvenli binalarda yaşayabilmeleri için acil önlem alacağız. İlçemizdeki tapu sorunu tam olarak çözülemediği için, eski binaların depreme karşı yenilenmesi mümkün olamıyor. Mülkiyet meselesiyle depreme karşı önlemler bir biriyle çok bağlantılı. Depreme karşı önlem alınırken vatandaşların mülkiyet konusunda mağdur edilmemesi ve bu konuda kendilerini güvence altında hissetmeleri sağlanmalı. İlçemizde herkesin ulaşabileceği yeterli sayıda ve donanımda deprem hazırlık konteynırlerı konulmalı, toplanma alanları alt yapısıyla hazır tutulmalı. Hatta bu konuda lojistiğin denizden ulaşımını sağlayacak sistemi de kuracağız. Sarıyer Belediyesi bünyesinde Deprem Müdürlüğü adıyla yeni bir müdürlük kuracağız. Bu müdürlük sayesinde depreme karşı daha koordineli ve 7/24 hazırlıklı olacağız” dedi.

SARIYER’İN KÜLTÜREL DOKUSU AKADEMİK BİR GÖZLE DEĞERLENDİRİLMELİ

Sarıyer’in akademik bir gözle incelenmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Devrim Elvan sözlerini şöyle sürdürdü; “Sarıyer sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyada da eşi olmayan bir semt. Çünkü kıyı, boğaz, orman, tabiat parkları, sit alanları, korular, tarihi yapılar, tarım alanları, hayvancılık, turizm, üniversiteler, askeri alanlarlar, balıkçılık, su havzaları gibi bir çok farklı unsuru bünyesinde bulunduran çok özel bir ilçe. Bu kadar farklı ve zengin bir dokuyu bir arada bulunduran ilçemizin, bu imkanları değerlendirilebilmesi için akademik bir hassasiyetle yönetilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu akademik bakış açısının en güzel örneğini Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hocamız Eskişehir’de uygulamış ve uygulamaya devam etmektedir.

Bu nedenle, uzun yıllar aktif olarak üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden, hem parti içinden, hem de  Sarıyer kamuoyunun  yakından tanıdığı önemli paydaşların yoğun desteği ile aday adayı olarak yola çıkmaya karar verdim. Birlikte çalıştığım, konusunda uzman ve Sarıyer’i sokak sokak bilen bir ekiple 38 mahallemizin mikro düzeyde tüm sorunlarını tespit ettik ve sorunların çözümü için projeler hazırladık. Sarıyer’in mülkiyet meselesinden, otopark meselesine, balıkçılar çarşısından, çevre sorunlarına, trafik sorununa, gençlerin ve vatandaşların sosyal taleplerinden çevre sorunlarına kadar tüm sorunları biliyoruz. Adaylık süreci tamamlanıp Sarıyer Belediye Başkanlığı görevini aldığımız zaman öncelikli işimiz iklim değişikliği ile uyumlu ekokent planı hazırlamak olacaktır. Temel amacımız temiz hava, sürdürülebilir yeşil alanlar, karbon emisyonunu azaltan ulaşım metotları, kamusal ve ortak alanlara erişim ve ulaşım kolaylığı, çevreye duyarlı yapılaşma-kent içi donatılar, temiz su, su israfını önleyen projeler, sağlıklı gıdaya erişim kolaylığı… Bununla birlikte kültürel farkındalıklar, aidiyet duygusunu geliştiren projeler, enerji verimliliği, çevre kirliliği ile mücadele, katılımcı yönetim…”

Aday gösterilip Sarıyer Belediyesi’nin yönetimini devralmaları halinde, mali disipline çok büyük önem vereceklerini söyleyen Prof. Dr. Devrim Elvan; “Sarıyer Belediyesi’nin mevcut hizmetlerinin daha verimli ve sağlıklı kullanılabilmesi için mali disipline önem vereceğiz. Gereksiz harcama kalemlerini ortadan kaldırıp, şeffaf ve toplum tarafından denetlenebilir bir kamu yönetimi oluşturacağız. İlçemizde gerçekleştireceğimiz tüm projeleri halkımızla ve ilgili kurum-kuruluşlarla, STK’larla, katılımcılık anlayışıyla birlikte yapacağız” diye konuştu.

Sarıyerle ilgili çok sayıda önemli projeler hazırladıklarını söyleyen Prof. Elvan, önümüzdeki günlerde ilçeyle ilgili tüm projelerini teknik detaylarıyla birlikte Sarıyer halkıyla paylaşmaya başlayacaklarını da belirtti.

PROF. DR. OSMAN DEVRİM ELVAN KİMDİR?

Avukat ve Mühendis… 1976 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı.1996 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümüne girdi, 2000 yılında üniversiteyi tamamladı. Yüksek Lisansı’nı ve doktorasını aynı üniversitede Çevre ve Orman Hukuku Anabilim Dalı’nda yaptı. 2011 yılında ikinci üniversite olarak Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi, 2015 yılında da Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Halen İstanbul Barosu’na kayıtlı avukattır. Aynı zaman İstanbul Barosu Çevre Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor.  Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinin 2016-2020 iki dönemlerinde II. Başkanlık yaptı.

27 YILDIR SARIYER’DE YAŞIYOR

Akademik olarak 2000 yılında İ.Ü Orman Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı, 2009 yılında yardımcı doçent, 2015 yılında doçent, 2022 yılında da genç yaşta profesörlük ünvanı aldı. İstanbul Üniversitesi’nin 2018 yılında bölünmesi ile bağlı olduğu fakültenin İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Orman Fakültesine bağlanması sebebiyle bu üniversitede tam zamanlı profesör olarak çalışmaya devam ediyor. Şuanda da İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak idari bir sorumluluğu yerine getiriyor. Babası Hakkı Elvan, 40 yıllık hukukçu, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan emekli bir hakimdir. Anne tarafından Bayburt, baba tarafından da Kırşehirli olan Devrim Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır. Devrim Elvan’ın eşi halen Bahçeköy Türkan Efe İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. 2011 yılından beri CHP Sarıyer İlçe Örgütü’nün üyesidir. CHP’de halen devam eden delege seçimleri sırasında da Bahçeköy Delegesi olarak listeye girmeyi başardı. Akademik derecede  İngilizce bilen Elvan, 1996 yılından beri 27 yıldır Sarıyer’de yaşıyor.

AKADEMİK GEÇMİŞİ

(AVUKAT/ORMAN YÜK. MÜHENDİSİ)

Orman Mühendisliği / İstanbul Üniversitesi (1996-2000)
Hukuk Fakültesi / Yeditepe Üniversitesi (2011-2015)

İdari Görevler:

 İÜC Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı (2022- Devam Ediyor)
 İÜC. Orman Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği (2022- Devam Ediyor)
 İ.Ü. Orman Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği (2015- 2018)

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler:

 IUFRO 9.06.00 – Forest law and Environmental Legislation Division
 The Access Initiative (TAI) Turkey Partners
 Avrupa Ormancılar Meclisi üyesi (Councıl of European Foresters)
 Avrupa Ormancılar Birliği Üyesi (Union of European Forester)
 İstanbul IFSA (International Forestry Student Association) Danışmanı

Sivil Toplum Kuruluş Üyelikler:

 TMMOB Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 2016-2020 iki dönem II. Başkanlık
 İstanbul Barosu Çevre, Kent, İmar Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi (2023-Devam Ediyor
 Doğa ve Çevre Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı
 Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
 Sarıyer Kent Konseyi Üyesi
 Sarıyer Kent Konseyi Çevre Komisyonu Üyesi
 İBB Kent Konseyi Çevre Komisyonu Üyesi
Diğer
 Sürdürülebilir Üretim ArGe ve Tasarım Merkezi (SÜRATAM) Danışma Kurulu Üyesi (Uluslararası Çevre Hukuku Konusunda)

AKADEMİK ÇALIŞMALAR

Danışmanlığında Tamamlanan Doktora Tezi:

Tulukçu N; (2020):Devlet Ormanlarında Madencilik Faaliyetlerinin Hukuksal Açıdan İncelenmesi

Uyar, C. (2023) Sürdürülebilir Ormancılık açısından CITES Sözleşmesinin Hukuku Analizi

Tamamlanan Yüksek Lisans Tezleri :

Mere Z: (2016) Orman İşletme Şeflerinin Görevleri ile İlgili İdari, Hukuksal ve Cezai Sorumlulukları
Tuzcuoğlu Ç. (2015): Aarhus Sözleşmesinin Türk Ormancılık Uygulamaları Açısından İncelenmesi

Projelerde Yaptığı Görevler :

 İstanbul Belgrad Ormanındaki Gelişme Planlarına Halkın Taleplerini Dahil Eden Katılımcı Bir Süreç Oluşturulması-CFCU/TR2014/DG/04/A1-04-016 Avrupa Birliği Projesi-Yürütücü 2019-2020
 Türkiye’de Ulusal Çevre Etiketi Kurulması Avrupa Birliği Projesi (2018) – Hukuk Danışmanı
 Gunes Y. Coşkun A., Elvan, O.D. (Araştırmacı), Access Initiatıve (TAI) Access Rights, Poverty & Environmental Democracy, Turkey Report, Dünya Bankası.2011-Araştırmacı
 Sağlam, S., Elvan, O.D. (Araştırmacı) “Kent Ormanı Kavramı ve Ekosistem Hizmetleri”, BAP Arastırma Projesi, 29869, 2016-Araştırmacı
 Coşkun, A. (Yürütücü), Güneş, Y. (Araştırmacı), Elvan, O.D., (Araştırmacı), Velioğlu, N., (Araştırmacı), Proje No: 08/15122006, Biyoçeşitliliğin korunmasına Yönelik Mevzuatın Uluslar arası Kriterler Karşısındaki Performans Analizi, İ.Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri, 2008
Verilen Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Düzeydeki Dersler

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ –CERRAHPAŞA ORMAN FAKÜLTESİ

Orman Mühendisliği Bölümü
Ormancılık Hukuku
Orman Suçları
Av ve Yaban Hayatı Hukuku
Meslek Hukuku
Peyzaj Mimarlığı Bölümü
Çevre ve İmar Hukuku
Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü
İş Hukuku
Ticaret Hukuku
Ormancılık Meslek Yüksek Okulu (2547 SK 40/a ile Görevlendirme)
Av ve Yaban Hayatı Mevzuatı
İ.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ (2547 SK 40/a Görevlendirme)
İş Hukuku
İTÜ. İNŞAAT FAK. ÇEVRE MÜH BÖLÜMÜ (2547 SK 40/a Görevlendirme)
Çevre Hukuku
5
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ (2547 SK 40/a Görevlendirme)
Orman Hukuku
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ(2547SK 40/d görevlendirme)
Orman Hukuku
ADİLE SADULLAH MERMERCİ POLİS MESLEK OKULU (2547SK 40/d görevlendirme)
Genel Hukuk
Ceza Hukuku
İÜC Lisansüstü Eğitim Dersler
Çevre Hakkı ve Uygulaması
Sürdürülebilir Ormancılığın Hukuki Olarak İncelenmesi
Devlet Ormanlarında Verilen İzinler
Serbest Ormancılık Esasları
Hukuksal Açıdan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Süreci
Orman Suçlarının Takibi

AKADEMİK ESERLER

Uluslararası (SCI Exp, SSCI) ve diğer uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :
Perkumiene D., Doftarte A., Skiema M., Aleinikovas M., Elvan O. D. (2023). The Need to Establish a Social and Economic Database of Private Forest Owners: The Case of Lithuania
FORESTS, cilt.14, sa.76, ss.2-15, 2023 (SCI-Expanded)
Elvan O. D., Arslangundogdu Z., Birben U., (2022).Conserving migratory birds of Turkey: role of the international legal framework. ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT, cilt.194, sa.4, 2022 (SCI-Expanded)
Elvan O. D., Yildirim H. T., Birben U.(2021) Public participation in decision-making processes in the planning for nature parks: the case of Istanbul’s Belgrad Forest ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT, cilt.193, sa.8, 2021 (SCI-Expanded)
Turker Y. O., Elvan O. D., Aydin A. (2021)Paying for water in Turkey: an analysis of Turkish water legislation in light of the precedent criteria of the Turkish Constitutional Court.
ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT, cilt.193, sa.8, 2021 (SCI-Expanded)
Unal H. E., Birben U., Elvan O. D. (2021) Public perception of forest crimes: The case of Ilgaz Province in Turkey. CRIME LAW AND SOCIAL CHANGE, cilt.75, sa.5, ss.487-506, 2021 (SSCI)
Elvan O. D., Birben Ü., Ünal H. E. (2021) The effectiveness of the Bern Convention on wildlife legislation and judicial decisions in Turkey. Internatıonal Envıronmental Agreements-Polıtıcs Law And Economıcs, cilt.21, sa.2, ss.305-321, 2021 (SSCI)
6
Elvan O. D., Birben U., Ozkan U. Y., Yildirim H. T., Turker Y. O. (2021). Forest fire and law: an analysis of Turkish forest fire legislation based on Food and Agriculture Organization criteria. FIRE ECOLOGY, cilt.17, sa.1, 2021 (SCI-Expanded)
Elvan O. D., Birben Ü. (2021)Analysis of the Ramsar Convention’s Effectiveness on the Turkish Legislation and Judicial Decisions. Wetlands, cilt.41, sa.3, 2021 (SCI-Expanded) Elvan, O. D. (2018). Analysis of environmental impact assessment practices and legislation in Turkey. Environmental science & policy, 84, 1-6. (SCI- Exp)
Elvan, O.D. (2015) Elvan,O.D., Türker, Y.Ö. Access to justice in environmental matters in Turkey: A case study from the ancient city of Allianoi International Journal of Law, Crime and Justice 43-2015, 424-438 (SSCI)
Elvan, O.D. (2014) Forest Offences in 21st Century Turkey (With the Example for the Offender and Trial Period of Illegal Use of the Forests in Istanbul). International Journal of Law, Crime and Justice. 42(4) Dec 2014: 324-339 (SSCI)
Elvan, O. D., & Turker, Y. O. (2014). Analysıs of Turkish Groundwater Legislation and Policy Regarding International Principles and Conventions. Water Science and Technology. 69 (10), 2155- 2165 DOI:10.2166/wst.2014.112. (SCI- Exp)
Elvan, O. D., & Turker, Y. O. (2013). Geothermal energy capacity and legislation in Turkey. The Journal of World Energy Law & Business, 6(4), 300-313. (SSCI)
Elvan, O. D. (2013). The legal environmental risk analysis (LERA) sample of mining and the environment in Turkish legislation. Resources Policy, 38(3), 252-257.(SSCI)
Güneş Y., Elvan, O.D., (2005). Illegal Logging Activities in Turkey, Environmental Management, Volume 36, Number 2, Springer, 220-229 (SCI-Exp)
Elvan, O.D. (2012). Integrated Water Resources Management Work in the Euphrates and Tigris River-Basin. Scientific Research and Essays, 7(49), 4160-4169.
Perkumıenė D., Elvan O. D., (2022). Legal Analysıs Of Forest Fıre Crımes In Türkiye And Lıthuanıa Humanıtıes Studıes: Збірник наукових праць, sa.12, ss.132-143, 2022
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler :
Elvan O.D., (2016) Analysis of Turkish Forest Fire Legislation According to the FAO Criterias, IUFRO 9.06.00 – Forest Law And Environmental Legislation 17th International Symposium-Prag- Czech Republic.
Elvan O.D., (2012) A Framework for Ecological Risk Assessment of Mining Activity in Wildlife Areas (WAR Method) IUFRO 9.06.00 – Forest Law And Environmental Legislation 14th International Symposium-Minsk- Belarus. 54-65.
Elvan, O.D., (2009) Birben, U., Collision Between Regulations In Forest Law and Environment Related Legislations In Turkey, IUFRO Resarch Group 6.13.00, Legal Aspects of European Forest Sustainable Development, Proceedings of the 11th International Symposium, Zloven, Slovakia. 144-153.
7
Elvan, O.D, (2006). Illegal Occupancy Of State Forests In Turkey, IUFRO Resarch Group 6.13.00, Legal Aspects of European Forest Sustainable Development, Proceedings of the 8th International Symposium, Istanbul, Turkey. 247-257.
Coşkun,A., Elvan, O. D., (2005). An Evaluation Of Turkish Forest Legislation In Scope Of The Outline Of European Union Forest Legislation, IUFRO Resarch Group 6.13.00, Legal Aspects of European Forest Sustainable Development, Proceedings of the 6th International Symposium, , Romaina. 88-94.
Coşkun,A., Elvan, O. D., (2002) Yaban Hayatı Yönetiminde Hukukun Yeri Ve Önemi, International Wildlife Management Education Symposium, Istanbul. 1-13
Elvan, O. D., Küçükak, B., (2002) The Regulatıons Regardıng Wıldlıfe In Turkısh Legal System, 30th International Forestry Student Symposium, Indonesia. 7-10.
Elvan, O.D. (2001) Forest Legislation in Turkey. 30th International Forestry Student Symposium, Brno, Czech Republic. 113-116.
Elvan O.D., (2016) Analysis of Turkish Forest Fire Legislation According to the FAO Criterias, IUFRO 9.06.00 – Forest Law And Environmental Legislation 17th International Symposium-Prag- Czech Republic.
Elvan OD, Ormanlarda Ağaç ve Ağaçcık Kesme Suçunun/Kabahatinin Hukuki Olarak İncelenmesi 2018 II.Uluslararası Adli Bilimler ve Hukuk Sempozyumu, Urfa, Türkiye
Elvan OD, Orman Yakma Suçunun Hukuki Olarak İncelenmesi 2018 II.Uluslararası Adli Bilimler ve Hukuk Sempozyumu, Urfa, Türkiye
Elvan OD. Analysed of wildlife crimes and misdemeanors in Turkish legislation comparing with international conventions SEAB2018 Oral Presentations the 4rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity 03-06 July 2018, Kiev – UKRAINE OP-197
Elvan O. D Environmental Impact Assessment System in Turkey PP-243 SEAB2018 Poster Presentations The 4rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity 03-06 July 2018, Kiev – UKRAINE PP-243
Elvan O. D A New Method Regarding Ecological Risk Assessment For Mining Activities In Wildlife
Areas SEAB2018 Poster Presentations The 4rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity 03-06 July 2018, Kiev – UKRAINE PP-244
Elvan O. D Turkish forestry and environmental legislation and practices in the light of internatıonal environmental conventions. Problems and Challenges of Contemporary Law in the Context of International Law, Vilniaus, Litvanya, 04 Mayıs 2022, ss.21-29
Ulusal ve Uluslararası Kitap ve Bölüm Yazarlığı
Elvan O. D. (2021)Orman Yangınlarının Hukuksal Analizi, Orman Yangınları Sebepleri, Etkileri, İzlenmesi, Alınması Gereken Önlemler ve Rehabilitasyon Faaliyetleri, Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu, Editör, Türkiye Bilimler Akademisi, Ankara, ss.365-400, 2021
Elvan O.D. (2020) İstanbul Belgrad Ormanındaki Gelişme Planlarına Halkın Taleplerini Dahil Eden Katılımcı Bir Süreç Oluşturulması (Editör ve Bölüm Yazarı-AB Projesi)
8
Guneş,Y. Coşkun, A., Elvan, O.D., (2011) The Access Initiative (TAI) in Turkey.Estet Matbaa. Istanbul (ss 423)
Coşkun, A., Güneş, Y., Elvan, O.D., Velioğlu, N., (2007).Orman Kanunu ve İlgili Mevzuat, Kazancı Yayınevi, İstanbul. (ss 478)
Uluslararası kitaplarda bölümler :
Coşkun,A., Elvan, O.D., Herbst P., (2008). Wald und Forswirtschaft in der Turkei, Forswirtschaft und Forstrecht In den Reformstaaten Und Osteuropas 1990-2007, Forstwirtschafliche facultat der universitat Sarajevo Bosnien und Herzigova. 95-97.
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :
Elvan O. D. (2022) Ormanı İşgal ve Ormandan Faydalanma (Yararlanma) Suçunun Hukuki Olarak İncelenmesi, Legal Hukuk Dergisi, cilt.20, sa.240, ss.4509-4564, 2022
Yıldızbaş N., Elvan O. D.(2021)Devlet Ormanlarına İzinsiz Atık-Çöp Bırakmak: Bir Çevre Kirliliği Fiili Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi, cilt.7, sa.2, ss.185-194, 2021
Velioğlu N., Elvan O. D. (2021) Protection Of Wildlife: Analysis Of Legislative Periods In Turkey, International Journal of Environmental and Natural Studies , cilt.3, sa.2, ss.168-181, 202
Sağlam, S., & Elvan, O. D. (2017). Kent ormanlarının Türkiye’deki gelişimi ve hukuki durumu. Kastamonu Univ. Orman Fakültesi Dergisi, 17(4), 669-681.
Çelik, Ç., Elvan, O. D. (2016). Aarhus sözleşmesi kapsamında türkiye’de ormancılıkta yargıya erişim konusunda bir araştırma. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD), 2(2), 245-261.
Elvan, O. D. (2016). Mobilyada Ayıplı Mal Nedeniyle Tüketicinin Hakları. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi (IBAD), 3(1), 25-34.
Elvan, O. D. (2013). Orman Sınırları Dışında, Kent İçi Alanlarda Ağaç ve Ağaççıkların Kesilmesinin Hukuki Olarak İncelenmesi. Journal of the Faculty of Forestry, Istanbul University, 63(2), 71-83.
Elvan, O.D., (2012).Deprem Sonrasında Orman ve Mera Alanlarının İskana Açılmasının Hukuki Analizi (İstanbul Örneği), Journal of the Faculty of Forestry, Istanbul University, 012,62(1):137-148
Elvan, O.D., (2010). Ormanlarda Otlatma Kabahatinin Hukuki Açıdan İncelenmesi, S.D.Ü. Orman Fakültesi dergisi, Seri A, Sayı:2, ISSN 1302-7085, Isparta. 37-58
Ayanoğlu, S., Coşkun A.A, Güneş, Y., Elvan, O.D., Velioğlu N., (2008). Orman Mühendislerinin Çalışma Alanları Hakkında Tartışılan Konulara İlişkin Değerlendirmeler, İ.Ü. Orman Fakültesi Dergisi B Serisi, Cilt 58, Sayı 1. 91-110.
Elvan, O.D., (2006). 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 91. Maddesinin Ağırlaştırıcı Halleri Ve Bir Anayasa Mahkemesi Kararı, Adalet Bakanlığı Adalet Dergisi, Ocak Sayısı, Ankara. 199-213.
Elvan, O.D., (2005). Ağaç Kesme Suçunun Orman Kanunu Açısından İncelenmesi, İ.Ü. Orman Fakültesi Dergisi A Serisi, Cilt 55, Sayı 1, İstanbul. 238-260.
Elvan, O.D., (2005). Genel Kolluk Kuvvetlerinin Ormanların Korunmasında Görev Ve Yetkileri, İ.Ü. Orman Fakültesi Dergisi B Serisi, Cilt 55, Sayı2, İstanbul. 85-98.
9
Ayanoğlu S., Coşkun A., Elvan, O.D., (2000) İ.Ü. Orman Fakültesi Ormancılık Hukuku A.B.D Öğretim Elemanlarının 1951-2000 Yılları Arasında Orman Fakültesi Dergisi A Serisinde Yayınlanan Makalelerin Dökümü ve Değerlendirilmesi, İ.Ü. Orman Fakültesi Dergisi A Serisi, Cilt 50, Sayı 1, İstanbul. 97-100.
Ayanoğlu S., Coşkun A., Elvan, O.D., (2000). İ.Ü. Orman Fakültesi Ormancılık Hukuku A.B.D Öğretim Elemanlarının 1951-2000 Yılları Arasında Orman Fakültesi Dergisi B Serisinde Yayımlanan Makalelerin Dökümü ve Değerlendirilmesi, İ.Ü. Orman Fakültesi Dergisi B Serisi, Cilt 50, Sayı 1, İstanbul. 77-80.
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:
Elvan, O. D. Doğa Dostu Ürünler Konusunda Bir Mevzuat Değişim Örneği, Avrupa Birliği Eko-Etiket Mevzuatı ve Türkiye’deki Yasal Çalışmalar. ISUEP2018 Uluslararası Kentleşme ve Çevre Sorunları Sempozyumu: Değişim/Dönüşüm/Özgünlük, Eskişehir
Elvan O.D., (2016) Mobilyada Ayıplı Mal Nedeniyle Tüketicinin Hakları, Ahşabın Serüveni Sempozyumu, TÜYAP, İstanbul
Elvan, O.D., (2011). Ormanlarda Yasa Dışı Madencilik Uygulamaları Yaptırımlarının Hukuki Analizi, Çevre ve Maden Sempozyumu, İzmir. 229-238.
Elvan, O.D., (2009). 5728 Sayılı Kanun İle 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun Ceza Hükümlerinde Yapılan Değişikliklerin Değerlendirilmesi, II. Ormancılıkta Sosyo-Ekonomik Sorunlar Kongresi, Isparta. 237-248
Elvan, O.D.,(2009). Orman Yangınları Konusunda Avrupa Birliği ve Türk Mevzuatının İncelenmesi, I. Orman Yangınları İle Mücadele Sempozyumu, Antalya. 138-143.
Elvan, O.D., Velioğlu N., (2004). Kent Ormanı Yönetiminin Yasal Esasları, 1. Kent Ormancılığı Kongresi, Ankara. 118-133
Elvan, O.D., (2004). Dünden Bugüne Orman Mülkiyet Anlayışımız, 4. Ulusal Orman Fakülteleri Öğrenci Kongresi, Trabzon. 200-204
Elvan, O.D., (2002) Kara Avcılığı Mevzuatının Uluslararası Sözleşmeler Karşısındaki Durumu, 3. Ulusal Orman Fakülteleri Öğrenci Kongresi, İstanbul. 227-234
Elvan, O.D.,(2001) Ormancılıkta İşyeri Kavramı, 2. Ulusal Orman Fakülteleri Öğrenci Kongresi, İstanbul.
Diğer yayınlar :
Coşkun, A., Elvan, O.D., (2003). Urgent Amendments on Turkish Forest Legislation Concerning Participation, XII World Congress, Quebec City, Canada. (Uluslararası bilimsel toplantıda sunumu yapılmayan, özeti kongre kitabında, tam metni FAO’nun resmi web sitesinde yayınlanana bildiri).
Gunes, Y., Elvan, O.D. (2003). The Impact of Statutory Controversies on Wetland Degradation in Turkey. XII World Congress, Quebec City, Canada. (Uluslararası bilimsel toplantıda sunumu yapılmayan, özeti kongre kitabında, tam metni FAO’nun resmi web sitesinde yayınlanana bildiri).
10
Gunes, Y., Elvan, O.D., (2003). The Underlying Causes of Illegal Logging Activities in Turkey. XII World Congress, Quebec City, Canada. (Uluslararası bilimsel toplantıda sunumu yapılmayan, özeti kongre kitabında, tam metni FAO’nun resmi web sitesinde yayınlanana bildiri).
Elvan, O.D., (2008). Yaban Hayvanlarının Kişinin Can Ve Mal Güvenliğini Tehdidine Yönelik Hukuki Bir Analiz, Orman ve Av Dergisi Eylül-Ekim Sayı 5. 37-45 (Hakemli Olmayan Ulusal Dergilerde y ayınlanan Makale)
Yeşil, A., Coskun, A., Öztürk, T., Elvan, O.D., Yurdakul, S., (2000). I. Ulusal Orman Fakülteleri Öğrenci Kongresi Bildiri Kitabı, İstanbul. (Kitap Editörlüğü)
Yeşil, A., Coskun, A., Öztürk, T., Elvan, O.D., Yurdakul, S., (2001). II. Ulusal Orman Fakülteleri Öğrenci Kongresi Bildiri Kitabı, İstanbul. (Kitap Editörlüğü)
Elvan, O.D., İnan, M., Velioğlu, N., (2002). II. Ulusal Orman Fakülteleri Öğrenci Kongresi Bildiri Kitabı, İstanbul. (Kitap Editörlüğü)

        

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. Daha once yazdığım yoruma dönüş olmadı

    Cevapla
  2. 21 Ağustos 2023, 11:27

    Sarıyer’e hakettiği hizmeti verecek mikro milliyetçilik yapmayacak liyakatlı ve saygın bir kişilik olarak gördüm Devrim Bey’i hatta Devrim Bey 2024 de Sarıyer’e aday olursa kazanma ihtimali çok çok yüksek 2029 da Büyükşehir’e aday olabilecek kalibrede birisi, yeterki fırsat versilsin ve önüne engel konulmasın…Yolunuz açık olsun Devrim Bey

  3. 18 Ağustos 2023, 19:33

    Devrim hocamı tanırım kendisini geliştirmekten hiç vazgeçmeyen yenilikçi biri akademik geçmişi belli, sarıyerimize hayırlı olmasını diliyorum

  4. Sarıyer’in artık yeni yüzlere ihtiyacı var, hangi parti diye bakmadan çalışan, çalışacağına inandığımız birinin izinden gitmek istiyoruz.

  5. Liyakatı sar bel bşk olmaya yüksek oranda yeterli Sarıyerimiz için önemli bir şans olabilir desteklemekten onur duyacağım

  6. İşte Sarıyer’e yakışan başkan. CHP’li degilim ancak Devrim bey aday olursa oyumu vereceğim

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.