Sarıyer Belediyesi’nin borçları ne zaman açıklanacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da neredeyse tüm ilçelerde belediyelerin borçları açıklanırken, Sarıyer’de ise bugüne kadar hiçbir resmi açıklama yapılmaması kamuoyunda merak konusu oldu. Yaklaşık 1.5 milyar lira borcu olduğu tahmin edilen belediyenin güncel mali tablosunun Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu tarafından önümüzdeki günlerde resmen açıklanması bekleniyor. Borç batağındaki dipsiz kuyu belediye şirketi SARBEL‘in mali durumu ise herkesi endişelendiriyor…

31 Mart 2024 belediye seçimlerinde İstanbul’daki pek çok belediye CHP’ye geçti. CHP, 14 olan ilçe belediye sayısını 26’ya çıkartırken 13 belediye ise AK Parti’de kaldı. El değiştiren tüm belediyeler teker teker devraldıkları borçları açıklarken, Sarıyer Belediyesi’nden ise bugüne kadar hiçbir resmi açıklama yapılmadı. Sarıyer’de 15 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan Şükrü Genç, belediyeyi AK Parti’den yaklaşık 130 milyon lira borçla devralmıştı. Sarıyer Gazetesi‘nin yaptığı ön araştırmaya göre ise Şükrü Genç, yaklaşık 1.5 milyar lira borç bıraktı. Ancak belediyedeki borç miktarının, özellikle belediye şirketi SARBEL nedeniyle daha da artabileceği belirtiliyor. Mali disiplin konusunda dipsiz kuyu gibi görünen SARBEL’in mali durumu endişe veriyor.

ÖZEL BİR EKİP BELEDİYENİN BORÇLARINI HESAPLIYOR!

Sarıyer Gazetesi‘nin edindiği bilgilere göre Oktay Aksu, belediye başkanı seçilmesinden hemen sonra belediyenin son 6 aylık mali tablosunun kendisine rapor olarak sunulmasını istedi. Şükrü Genç ekibi ise Aksu’ya bu konuda sağlıklı bir rapor sunamadı. Belediyedeki pek çok müdürlüğün 2024 yılı bütçesinin çoktan kullanıldığı görülürken, ödemelerin ne şekilde yapıldığı konusunda ise tatmin edici bir şeffaflığa ulaşılmadı. Bu yüzden belediyenin mevcut mali tablosunun net bir şekilde ortaya çıkartılması için Belediye Başkanı Oktay Aksu, özel bir ekip görevlendirdi. Halen çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilen bu ekibin hazırlayacağı resmi rapor sonrası, Sarıyer Belediyesi’nin tüm borçlarının resmen güncel olarak kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi. Görevi devraldıktan hemen sonra kasada belediye personelinin maaşlarını bile ödeyecek para bulamayan Aksu’nun, yeni dönemde mali disiplinin sağlanması konusunda büyük bir titizlik gösterdiği belirtiliyor.

SARİYERGAZETESİ.COM/ ÖZEL HABER

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.