Sarıyer Belediyesi bünyesindeki SARBEL şirketinde, yönetim kurulu olarak görev yapan CHP’li 12 meclis üyesinin görevlerine son verildi. Karar, 16 Mayıs 2025 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi‘nde yayınlanarak kesinleşti.
Sarıyer Belediye Meclis Üyesi 12 isim, 4 Kasım 2024 tarihinde yapılan genel kurul toplantısı ile Sarıyer Belediyesi bünyesindeki SARBEL Organizasyon Temizlik Spor Hizmetleri İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde (SARBEL) yönetim kurulu üyesi olarak göreve başlamıştı. Söz konusu karar 6 Kasım 2024 tarihinde Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayınlanarak resmiyet kazanmıştı. Karara göre CHP’li 12 meclis üyesi 4 Kasım 2027 tarihine kadar SARBEL’de görev yapacaklardı. Sarıyer Gazetesi’nin belgeleriyle gündeme taşıdığı bu gelişme, Türkiye gündemine oturmuş, ulusal basında ve mecliste ses getirmişti.
12 MECLİS ÜYESİNİN GÖREVLERİNE SON VERİLDİ
Sarıyer Belediye Başkanı Oktay Aksu, kamuoyunda oluşan eleştirilere ve rahatsızlığa duyarsız kalmadı. Şeffaf bir yönetim anlayışı sergileme konusunda titiz çalışmasıyla bilinen Aksu, yanlış bulunan bu uygulamaya son verdi. Meclis üyeleri de kararın alınması konusunda yapıcı davrandı. Böylece 25 Nisan 2025 tarihinde yapılan SARBEL genel kurulu toplantısında şirkette görev yapan 12 meclis üyesinin görevlerine son verilmesi kararlaştırıldı. Beyoğlu 36. Noterliği’nce tastik edilen karar, 16 Mayıs 2025 tarihinde 11333 sayı numarasıyla Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlanarak kesinleşti. Böylece Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki 12 meclis üyesinin SARBEL’deki yönetim kurulu üyelikleri son buldu. Kararda, Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Özdemir ile Başkan Vekili Bayramali Koçoğlu ise 25 Nisan 2028 yılına kadar şirkette görevlendirildi. Her ikisi isim müştereken şirket yetkilisi yapıldı.
İŞTE SARBEL’DEKİ GÖREVLERİ SON BULAN MECLİS ÜYELERİ
MELENDİZ DALYAN İZGİ (İBB ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
GÖRKEM KURŞUN (İBB ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
ADEM AYVERDİ (İBB ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
İSMAİL ÇARBOĞA (İBB ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
HÜSEYİN KORKMAZ (Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
BİRGÜL TEKÇE (Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
İDRİS GÜVEN (Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
NOMAN ÜLKER (Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
NİLGÜN GÜNERİ (Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
MUSA ÖZCAN (Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
ZANA GÜMÜŞ (Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
SUNAY SEVİNÇ (Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi)
İŞTE MECLİS ÜYELERİNİN GÖREVLERİNE SON VERİLDİĞİNİ GÖSTEREN BELGELER!
Banka soyulurken kar maskesi takılır, TÜRKİYE SOYULURKEN ATATÜRKÇÜLÜK MASKESİ TAKILIR,
diyordu kamalist yazar U.MUMCU
HIRSIZ,
HIRSIZ OLALI,
BÖYLE İTİBAR GÖRMEDİ.
Başkanımız gereken tasarrufu göstermiş kendisini tebrik ediyorum
Onları maassiz bırakmazlar gizliden gizliden verirler maaş yinede milletin aklıyla dasak geçiyorlar
Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Oktay AKSU ‘nun almış olduğu bu kararı destekliyorum’ SARIYER Belediyesinin Arpalık olmadığını gösterdi
Bu menfaatkarlar hiç utanmadan SARBEL’de ki kıyak yönetim kurulu yönetiminde yer aldılar Bunların tek tek yaşam standartlarına bakıldığında hiç birinin böyle bir göreve muhtaç olmadığı görülecektir Ama aç gözlülük ve para hırsı damarlarındaki kanda mevcut olduğundan görevi kabul etmişlerdir
Sarbelin basindakilerin ihtiyacida yok ama para para geberiyorlar .dinleri imanlari inandiklari allahlsri para