CHP’nin, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kurduğu sandıklara Sarıyer’de rekor bir katılım sağlandı. 13 bin 101 üyesi bulunan CHP Sarıyer İlçe Örgütü’nün 28 faklı noktada kurduğu 45 sandıkta tam 97 bin 217 kişi “Ekrem İmamoğlu” için oy kullandı. Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘ya konuşan CHP İlçe Başkanı Mehmet Kubat; ” Parti üyemiz olmayan 86 bin 275 Sarıyerli vatandaşımız Ekrem Başkanımız için dayanışma sandıklarımızda oy kullandı. Çocuklarımız oy sandıklarına çok sayıda sevgi dolu duygusal mektuplar attılar. Tüm vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 23 Mart Pazar günü tüm yurtta kurduğu oy sandıklarına Sarıyer’de rekor bir katılım sağlandı. CHP’nin, Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için yurt genelinde kurduğu oy kullanma sandıklarına Sarıyerliler yoğun ilgi gösterdi. Parti üyeleri için kurulan sandıkların yanına, parti üyesi olmayan vatandaşlar için de “dayanışma sandığı” kurularak 18 yaşı üzerinde isteyen herkesin oy kullanabilmesi sağlandı.
SARIYER’DE 97 BİN 217 KİŞİ “İMAMOĞLU” İÇİN OY KULLANDI
CHP Sarıyer İlçe Örgütü, Pazar günü yapılan oylama için ilçe genelinde 28 farklı noktada 45 sandık kurdu. Bazı mahallelerde ortak sandık kurulurken, Sarıyer Huzur Mahallesi’nde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda da sandık kuruldu. Büyük bir demokrasi şöleni ortamında gerçekleştirilen oy kullanma işlemine Sarıyerliler yoğun ilgi gösterdi. Genci, yaşlısı, yediden yetmişe pek çok kesimden vatandaşın oy kullandığı sandıklardan İmamoğlu için tam 97 bin 217 oy kullanıldı.
“SARIYER HALKINA GÜÇLÜ DESTEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”
Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’ya konuşan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, tam bir demokrasi şöleni ortamında gerçekleşen oy kullanma işlemi nedeniyle Sarıyerli tüm vatandaşlara gazetemiz aracılığıyla teşekkür etti. CHP İlçe Başkanı Mehmet Kubat; ” Sarıyer’de parti olarak bizim tam 13 bin 101 üyemiz var. Bu üyelerimizden 10 bin 942 kişi sandıklarda oy kullandı. Parti üyemiz olmayan vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi için “Dayanışma sandığı” adıyla kurduğumuz sandıklarda ise tam 86 bin 275 kişi Ekrem İmamoğlu başkanımıza destek için oy kullandı. Sarıyer genelinde Ekrem Başkanımız için kullanılan oy toplamı ise tam 97 bin 217. Bu gerçekten büyük bir destek. Bize bu desteği veren, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem Başkanımıza oy kullanan tüm halkımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZIN MEKTUPLARI HEPİMİZİ DUYGULANDIRDI”
Oy sandıklarına, Ekrem İmamoğlu’na destek için mektup yazan ve resim çizip atan yüzlerce Sarıyerli çocuğun kendilerini duygulandırdığını belirten İlçe Başkanı Mehmet Kubat; ” Oy sandıklarında Ekrem Başkanımız için yazılmış çok sayıda mektup ve resim çıktı. Sarıyerli yüzlerce çocuğumuz ona destek için resim yapmışlar, mektup yazmışlar. Sandıklarda 18 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız oy kullandı, ancak çocuklarımız da sandıklara mektuplar attılar. Bu resimleri görünce, mektupları okuyunca hepimiz duygulandık. Çocuklarımızın desteği bizleri çok etkiledi ve çok mutlu olduk. Ben özellikle bu çocuklarımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Onlara bu duygusal desteklerinden dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İŞTE SARIYERLİ ÇOCUKLARIN MEKTUPLARINDAN BAZILARI!