Metin Akman

Cumhuriyetimizin 98.yılını kutluyoruz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dostlarım; gene kış geliyor kışın yükü (ekonomik) diğer mevsimlere göre çok daha fazladır. Giyim, ısınma, elektrik sarfiyatı çok daha fazladır. Ekonomik gücümüzün çok düşük olduğunu göz önüne aldığımızda bu kışı çok zor geçireceğimiz bellidir!

Pandeminin ekonomimizin düzelememesinde önemli rolü olduğu kesindir. Bir aylık dönemde çok önemli olaylar gelişiyor, Türkiye’miz büyük bir ülke Kurtuluş Savaşı’nı kazanıp yurdumuzu işgallerden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin 98. yılını kutluyoruz her zamankinden daha büyük bir şevkle ve istekle kutluyoruz

Siyasi sıkıntılar da devam etmekte ülkemiz maalesef yıllardır terör belasıyla boğuşmakta teröre karşı olduklarını sadece söylemleriyle belirten işin aslında silah, cephane satmaktan vazgeçmeyen dış güçler bu sefer Türk yargısının terörle bağlantısı olduğunu saptamış olduğu bazı insanların serbest bırakılmalarını büyük elçileri vasıtasıyla Türkiye’ye bildirmeleri terörizme nasıl baktıklarını gösteriyor.

Beklentimiz iyi bir diplomasiyle hareketin yanlışlığını o ülkelere anlatmak olmalıdır. Bu konuda dış işlerimizin yapmış olduğu hareketin doğru olduğu düşüncesindeyim. Krize dönüşmemesi dileğimdir.

Türkiye büyük bir ülkedir ve sözünün ve yaptıklarının dünyaya örnek olduğunu bundan sonra da örnek olacağını düşünüyorum.

MB’nin politika faizini iki puan düşürmesi yani gerçek enflasyonun altında bir karar alması ekonomistlerin eleştirisine sebep oldu. Daha önce enflasyonun altında değil üstünde faiz ayarlaması yapılacağının sözünü vermişlerdi hem hayal kırıklığı hem de endişe yarattı.

Benim bu konudaki görüşüm satın alma gücümüzün oldukça düştüğüdür. Seçim senesine yaklaştık artık her şeyi müspet düşünmek lazım seçim kazanmak için kamuoyunun güvenine ihtiyaç vardır. Halkımız rahat yaşamayı hak ediyor eğer düzeleceğine inanmazsa kesinlikle oy vermez her partinin açık açık nasıl düzelteceğini halka anlatması, refah sağlayıp çocuklarını yarın ne olacağım endişesi olmadan büyütebilecek mi inanması gerekiyor.

CB sisteminin revizyona ihtiyacı olduğu artık kesindir. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin nasıl işleyeceğini bilmemiz gerekiyor. Millet ittifakının CB adayının bu değişimi yapabileceğine inanmamız gerekiyor. Cumhuriyet Bayramı’mızı coşkuyla kutlayacağız dünya durdukça bu coşku devam edecektir. Cumhuriyetimizi kuran Atatürk ve arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyoruz ruhları şad olsun.

Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum, hoşça kalın. Sevgilerimle…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.