Meridyen Eğitim Kurumları Kurucularından Abdullah Alp, sınava hazırlık sürecinde “eğitim online mı, yoksa yüz yüze mi” olmalı sorusunu başarıyı etkileyen faktörleri de göz önünde bulundurarak anlattı. Sarıyer Gazetesi okurları için çok önemli değerlendirmelerde bulunan Alp, “Sınavlarda başarı sağlamak isteyen bir öğrenci, hedeflerine yol alırken sistemli ve disiplinli bir çalışma sistemine sahip olmalıdır. Bu disiplin de sadece yüz yüze eğitimle sağlanabilir” dedi.
Sarıyer’de sınavlara hazırlık maratonunda öğrencilerin yanında olan Meridyen Eğitim Kurumları, yenilenen binasında yüz yüze verdiği eğitiminin başarı sonuçlarını almaya devam ediyor. Sarıyer Gazetesi Haber Müdürü Rukiye Ay’a değerlendirmelerde bulunan Meridyen Eğitim Kurumları Kurucuları’ndan Abdullah Alp, online eğitim platformlarının aksine yüz yüze eğitimin çok daha etkili olduğuna dikkat çekti.
“UZUN VADEDE BAŞARI VADETMİYOR”
Abdullah Alp konuya ilişkin değerlendirmelerinde şunları söyledi; “Online eğitim platformları, öğrencilere bir kullanıcı adı ve şifre tanımlayarak, öğrencilerin evde bir kurs alabilmelerini taahhüt eden kurumlardır. Tabi burada dersler video kaydı ve canlı iletişim olmayan bir şekilde işleniyor. Dersler çeşitli hafıza teknikleri kullanılarak anlatılıyor. Bu eğitim platformları sosyal medyada çok fazla reklam verdikleri için açıkçası gençlere rahatlıkla da ulaşabiliyor. Öğrencilere cazip gelmesinin bir diğer nedeni de elbette daha ekonomik olmalarıdır. Ancak buna verimlilik açısından baktığımızda pandemi sürecini yaşanmış bir örnek olarak görebiliriz. Online eğitimi pandemi sürecinde test ettik. Hepimiz bunun ne kadar verimsiz ve başarısız olduğunu gördük. Pandemi bitmiş ve artık online eğitime de ihtiyaç yokken halen online eğitimi sürdürmek verimsiz olacaktır. “Yüz yüze eğitimin verildiği kurslara ve kaynağa gerek yok” gibi sloganlarla bir şeyler yapılmaya çalışması ticari olarak etiğe zaten uygun değildir. Öğrenci tarafından baktığımızda da verimli değil!”
“ÖĞRENCİLERİN İHTİYACI YÜZ YÜZE EĞİTİMDİR”
MEK Eğitim Kurumları’nın başarılı ve sevilen ismi Alp, gözlemlerini şu sözlerle anlattı; “Bizim kurumumuza mezuna kaldıktan sonra online eğitim platformlarıyla hazırlanmaya çalışıp başarısız olarak gelip “Hocam yüz yüze eğitime ihtiyacımız var” diyen çok sayıda öğrencimiz var. Tabi burada öğrencileri de anlamak gerekiyor. Yayınlara belli bir para, kursa belli bir para, özel derse belli bir para vermektense ekonomik bir seçenek gibi görünüp daha cazip geliyor ama o ekonomik seçenek öğrencilerin 1 yıl kaybetmelerine mal olabiliyor. Hedeflediği daha iyi bir bölüme gideceğine daha kötü bir bölüme de gidebiliyor. Öğrencilere tavsiyemiz bu süreçlere hiç düşmemeleridir.”
“ONLİNE EĞİTİM DESTEKLEYİCİ OLMALIDIR”
Yüz yüze eğitimin yanı sıra öğrencilerin online eğitim platformlarından destek alabileceklerini ama ana eğitimlerinin olmaması gerektiğini söyleyen Abdullah Alp, “Çeşitli online eğitim platformları destekleyici bir hizmet sunabilirler. Yüz yüze eğitimini bir kurumda alırsın ve anlamadığın bir online eğitim platformundan da dinleyebilirsin. Oradan soru çözümleri yapabilirsin. Ancak online eğitimi başlı başına bir sınav hazırlığı gibi görmek çok yanlış. Destekleyici bir ürün olarak, nasıl ki okula gidiyorsun kitabını alıyorsun, kursa gidiyorsun soru bankası alıyorsun, deneme paketi alıyorsun burada da aynı şekilde bir kursa devam edersin ya da yüz yüze sınava hazırlık kursuna müracaat edersin yanında destekleyici nitelikte online eğitim platformundan da istifade edebilirler. Uzun vadede ne yazık ki başarı getirmiyor. Geçen sene ilk 20 binde olan öğrencilerimiz bile online eğitim platformlarından verim alamadıklarını söylediler. Dolayısıyla iyi bir temeli olmayan düşük seviyedeki çocuklar da zaten hiçbir şey anlamıyorlar. Pandemi döneminden çıkan çocuklar daha da sıfır durumdalar.”
“BAŞARI EĞİTİMDE DİSİPLİNLE SAĞLANIR”
Meridyen Eğitim Kurumları’ndan Abdullah Alp, pandemi sürecinde öğrencilerin yüz yüze eğitim-öğretimden uzakta ister istemez çalışma disiplinlerini kaybettiklerine de dikkat çekerek, “Eğitim öğretimden uzak kalıp disiplinden koptukları için online eğitim öğrencinin işine geliyor. “Evde bilgisayarımı açarım, dersimi izlerim” modunda, koptukları çalışma disipliniyle başarıya ne yazık ki ulaşamazlar. Sınav hazırlığında başarıya ulaşmak için tekrardan disipline girmeye ihtiyaçları var. Evde bilgisayar başında hazırlandığın bir sınavla, bir eğitim kurumunda karşında öğretmenle ciddi bir şekilde hazırlandığın sınavın sonucu tabi ki farklı olacak. Yani meseleye sadece eğitim öğretim açısından değil bir de sınava hazırlık disiplinine girme açısından bakmamız gerekiyor. Online eğitim alıyım dediğinde zaten baştan bir sıfır kaybetmiş oluyorsun.”
“YOLDA VAKİT KAYBETMEDEN BAŞARIYA KOŞUYORLAR”
Abdullah Alp, “en iyi kurs yakın olandır” sloganıyla Sarıyer’de eğitim vermeye başladıklarından bu yana öğrencilerin çevredeki semtlere gitmediklerinin de altını çizerek “Sarıyer’de uzun dönemdir bizim gibi eğitim-öğretim faaliyeti yürüten pek çok arkadaşımız ve kurucu dostumuz var. Biz öğrencilerimizin buradan kalkıp Beşiktaş’a, Kâğıthane’ye, Sanayi Mahallesi’ne gidip eğitim öğretim için yolda vakit kaybetmemeleri yerine Sarıyer’deki kurumları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Biz de bu kurumlar arasında yine 2012’den beri sunduğumuz imkanlarla, verdiğimiz eğitimle, çıkardığımız Türkiye dereceleriyle iddialı kurumlardan bir tanesiyiz” diye konuştu.
MEK YENİLENEN YÜZÜYLE ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
Sarıyer’in köklü eğitim kurumlarından MEK, yenilenen yüzüyle öğrencilerini bekliyor. Meridyen Eğitim Kurumları’nda 9 üniversite hazırlık sınıfı yer alıyor. Eğitim-öğretime devam eden sınıflarda her hafta deneme sınavları, deneme kulüpleri, etütler, bire bir takip ve koçluk sistemi ve kişiye özel soru bankalarıyla üniversite hazırlığı aralıksız sürüyor. Türkiye geneli dereceleriyle Sarıyer’in 2012’den bu yana alanında iddialı olan MEK, dünden bugüne olduğu gibi yine başarıya koşan öğrencilerimizi bekliyor.