İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
26 Haziran 2025 Per

Gökan Zeybek amatör kulüplerin sorunlarını ele aldı

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gökan Zeybek, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Derneği’nin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Zeybek, dikkat çeken açıklamalara yer verdiği konuşmasında amatör kulüplerin yaşadığı sorunlara değinerek çözüm önerilerinde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gökan Zeybek uzun yıllar yönetiminde bulunduğu İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Derneği’nin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı ve amatör kulüplerin yaşadığı sorunların çözümleri çerçevesinde önemli tespitlerde bulundu.

Gökan Zeybek’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle oldu;

“TBMM’nin 28. döneminde, yani bu dönemde sporun içinden gelen bir çok yöneticinin milletvekili olması Türk sporu açısından büyük bir şanstır. Bunu şansı avantaja dönüştürmemiz gerekmektedir.

Özetle;

– Okullardaki öğretmen, camilerdeki imam, kütüphanedeki yönetici, halk eğitimdeki eğitmen devletten maaş alıyor ama amatör kulüplerinin altyapı antrenörleri maaşını devletten alamıyor. Bu haksızlığın ortadan kaldırılması gerekiyor.

– Amatör spor kulüplerinin kullandıkları tesisler için kira ya da ecrimisil ödemeleri büyük bir yanlıştır. Özellikle de yoksul ailelerin çocuklarının spor ile gelişmesini, bulunduğu mahallenin birliğini bütünlüğünü sağlamayı amaçlayan adı üstünde ‘amatör’ olan kulüplerden kira almak aptalca ve ahmakça bir uygulamadır. Hızlı bir biçimde yasal düzenlemelerin gündeme alınması gerekmektedir. Ben bu dönemde sonuç alacağımıza inanıyorum.

– Yayın gelirlerinden amatörlere ayrılan payın çok daha fazla olması gerektiğini düşünüyor ve her platformda bunu dile getiriyorum. Bu konu üzerinde de TBMM’de ısrarcı olacağımı bilmenizi istiyorum.

– Bir amatör müsabakada görev alan tüm görevlilerin alacağı ücretlerin günün koşullarına göre güncellenmesi ve devletimizin bütçesinden bunun için bir pay ayrılması gerektiğini düşünüyorum.”

Gökan Zeybek konuşmasının sonunda İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu’na yeni dönemde başarılar dileyerek amatör spor kulüplerinin yanında olduğunun altını çizdi. Zeybek, amatör kulüplerin, gençlere daha iyi koşullarda hizmet verebilmesi için sorunların ve bu sorunların çözümlerinin takipçisi olacağını da söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.