Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, ilçe sınırlarında yaşayan ve maddi durumu yerinde olmayan tam 7 bin 500 öğrenciye 8 ay boyunca aylık 500 lira eğitim yardımı yapacak. Sarıyer Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçen karara göre; yardımlardan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yararlanabilecek… İşte detaylar!
Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, ilçedeki önemli gelişmeleri ilk kez sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Sarıyer Belediye Meclisi, ilçe genelinde yaşayan tam 7 bin 500 dar gelirli öğrencinin yüzünü güldürecek önemli bir kararı meclisten geçirtti. Oktay Aksu’nun talebiyle Eylül ayı oturumunda alınan karara göre, Sarıyer’deki dar gelirli aile çocuklarına 8 ay boyunca aylık 500 lira toplamda 4 bin lira yardım yapılacak.
7 BİN 500 ÖĞRENCİNİN YÜZÜ GÜLECEK!
Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden gelen ve Bütçe- Hukuk ve Tarife Komisyonu tarafından olumlu görüş verilen karara göre, Sarıyer sınırları içinde ikamet eden toplam 7 bin 500 öğrenciye eğitim yardımı yapılacak. “2024-2025 Eğitim – Öğretim yılında ilçemizde ikamet eden İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine eğitim yardımı yapılması konusu” adıyla mecliste kabul edilen kararla binlerce aile ve öğrenciye destek çıkılması amaçlanıyor.
Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki CHP, AK Parti ve MHP‘li meclis üyelerinin tamamının oylarıyla, oy birliği ile geçen karar bu eğitim yılında hemen uygulanmaya konulacak.