İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
22 Haziran 2025 Paz

M. Oktay Aksu: “Şehitlerimize minnet borçluyuz”

Sarıyer Belediye Başkanı M. Oktay Aksu, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen iftar yemeğinde; Sarıyer Şehit Yakınları ve Gaziler, Lozan Mübadilleri ve İzzet Baysal Huzurevi Sakinleriyle bir araya geldi. Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı’nın da katıldığı iftar yemeğinin ardından Başkan Aksu, konuklarla beraber Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde Sarıyer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun Çanakkale Zaferi ve Ramazan Özel Konserine katıldı.

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca ilçedeki komşularını ağırladığı iftar yemeklerinin dün akşamki konukları Sarıyerli şehit aileleri ve yakınları ile gaziler oldu. 18 Mart Çanakkale şehitleri ve gazileri anmak amacıyla gerçekleştirilen iftar programına Sarıyer Belediye Başkanı M.Oktay Aksu, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, İlçe Jandarma Komutanı Burhan Çolak, Garnizon Komutanı Albay Deniz Akbaş,  , Sarıyer Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Filiz Yerebasmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Hüseyin Kızıltuğ ve dernek üyeleri ve şehit yakınları ve aileleri ile muhtarlar, SOCAR İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov katıldı. SOCAR sponsorluğunda gerçekleşen iftar yemeğinde SOCAR gönüllüleri de misafirlere yemek servis etti.

BAŞKAN AKSU: “BİZLERE ZAFERİ YAŞATAN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

İftar yemeğinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Sarıyer Belediye Başkanı M. Oktay Aksu, 11 ayın sultanı Ramazan ayında tüm hanelere bolluk, bereket tüm dünyaya ise barış ve sağlık dilediğini ifade ederek, 18 Mart Çanakkale Zaferi arifesinde kurulan Sarıyer Belediyemsi iftar sofrasına konuk olan herkesi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan ayında dayanışma içinde olmanın önemine vurgu yapan Başkan Aksu, “ Öncelikle tuttuğunuz oruçlar, ettiğiniz dualar kabul olsun, ağzınızın tadı bozulmasın. Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümünde sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün vatanımızda başımızı yastığa huzurlu bir şekilde koyabiliyorsak bunu o gün bizleri esir almak isteyen güçlere karşı büyük bir azim ve fedakârlıkla, canları pahasına mücadele eden şehitlerimize borçluyuz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, bugün aramızda olan gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum. Şehitlik mertebesi en yüksek mertebelerden biridir. Bizler şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Ülkesinin bağımsızlığı için mücadele eden tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle yaklaşmakta olan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyorum.” dedi.

KAYMAKAM ÖMER KALAYLI: BİRLİK İÇİNDE OLURSAK HİÇBİR GÜÇ BİZLERİ YIKAMAZ”

İftar programında söz alan Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı ise yaptığı konuşmasında, 11 ayın Sultan Ramazan ayının hayırla vesile olmasını diledi. Kalaylı, ülkemiz için şehit olan tüm şehitleri rahmetle andığı, gazilere ise sağlıklı günler dilediği konuşmasında, “İstiklal, istikbal ve bağımsızlığından taviz vermeyen, bunun için gerekli fedakârlıktan kaçmamış tüm gazi ve şehitlerimize minnet borçluyuz. Bizler de onların mirasına sonuna kadar sahip çıkacak ve bu mirası bizden sonraki nesillere en güzel şekilde taşıyacağız. Yedi düvele karşı birlik ve beraberlik duygusuyla mücadele eden şehitlerimiz bizlere, birlik içinde olmanın önemini de göstermiştir. Bizler birlik içinde olduğumuz sürece hiçbir güç bizleri yıkamayacaktır. Bu duygularla aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize de esenlik dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

İftar yemeğinin ardından konuklarla birlikte, Şef Zafer Gündoğdu yönetimindeki Sarıyer Belediyesi Türk Halk Müziği’nin hazırladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Ramazan Özel Konserine katılan Sarıyer Belediye Başkanı M. Oktay Aksu, duygulu anların yaşandığı konserde, sanatçılarla birlikte Çanakkale Türküsüne eşlik etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.