Beykoz’dan Baltalimanı’na 60 sokak köpeği bırakıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer sokak köpekleri cennetine döndü. Bu kez de iddiaya göre Beykoz’dan gece yarısı Sarıyer Baltalimanı’na 60 civarında başı boş sokak köpeği bırakıldı. Sarıyer Belediyesi yetkilileri cezai işlem yapmak için köpekleri bırakanları araştırıyor.

Sarıyer, özellikle son yıllarda İstanbul’un diğer ilçelerinden bırakılan sokak köpeklerinin toplanma merkezi haline döndü. Sarıyer’in ormanlık alanlarının fazla ve yüzölçümünün büyük olması nedeniyle pek çok ilçeden gizlice getirilen sokak köpekleri ilçeye bırakılıyor. Özellikle Belgrad Ormanları ve köyler bölgesi olarak bilinen yerlere bırakılan köpekler, hem insanlar hem de kendi türleri için tehlike oluşturuyor. Köpeklerin beslenmesi ayrı bir sorun olurken, bu köpekler içinde aşısız ve saldırgan olanları ise insanlar için tehlike arz ediyor.

BALTALİMANI’NA BEYKOZ’DAN 60 KÖPEK

Köpek bırakma hadisesinin sonuncusu Beykoz‘dan getirildiği sanılan 60 sokak köpeğinin Baltalimanı’na bırakılması oldu. Sarıyer Gazetesi‘ne açıklama yapan Sarıyer Belediyesi kaynakları, kendilerine ulaşan bilgilere göre köpeklerin, FSM köprüsünden Baltalimanı’na kamyonetle getirildiğini belirtiyor. Belediye yetkilileri, gerek bu olay gerekse ormanlık alanlara köpek bırakanlarla ilgili çalışma başlattı. Zabıta ile koordineli başlatılan çalışmayla bu köpekleri getirenlerin tespit edilmesi için çalışılıyor. Konuyla ilgili olarak emniyetin de bilgilendirileceği ve koordinasyonun ortaklaşa yürütüleceği öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.