Erdem Topuz: ‘Beni Sokak’ta Görenler, Beni Gerçekten Mezarcı Sanıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başarılı Oyuncu Erdem Topuz’un hem oynayıp hemde yönettiği ve 25 yıl önce Gazi Tuğrul Ertuğrul tarafından kaleme alınan ”Mezarcı” Dionysos Tiyatro yapımı tek perdelik oyunu 2023-2024 sezonunda da yeniden perdelerini açmaya hazırlanıyor. Oyunun İngilizce çevirisini tamamlayıp artık sahnede İngilizcede oynayabileceğini belirten oyuncu Aralık ayında Avrupa Turnesine hazırlanıyor.

Oyuncu bu oyuna İstanbul’da bulunan mezarlıklarda mezarcılarla gününün 7-8 saatini birlikte geçirerek çalışıp bu oyunu çıkardığını ve oyunu ilk okuduğu an, ölüm ile yaşam arasında kurulan köprülerin çizgilerini hissettiğini ve bunun kendi evreni ile arasında gerilmiş bir ip gibi titreşen bir şey olduğunu vurguluyor.

Oyuncu Erdem Topuz; ”Sokakta beni görenler ve tanıyanlar Aaaa Mezarcı adam” diyorlar ve nasıl da tanıyorlar şaşırıyorum. Bir yandan tüylerim diken diken oluyor beni mezarcı sandılar diye, diğer bir yandan da mutlu oluyorum. Oyun ve oyunculuğumun başarısını elde etmiş olarak görüyorum kendimi” diyor. Mezarcı Oyunu; Bir kasaba mezarlığının mezarcısının gözünden ölüme ve yaşama aynı zamandan ve aynı yerden bakma denemesini anlatıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.