Sakıp Sabancı Müzesi’nde Farklı Bir Deneyim: Müzede An’da

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SSM, sanata yavaş bakma ve farkındalık ilkelerinden ilhamla “Müzede An’da” programını hayata geçirdi.

Sanat terapisi prensipleriyle, SSM için tasarlanmış bir rehberli ses deneyimi olan Müzede An’da, müzelerin potansiyel iyileştirici mekânlar olduğunu göz önünde bulundurarak, ziyaretçilerini sanat eserlerine odaklanmaya ve eserlerle dönüştürücü ilişkiler kurmaya davet ediyor.

ZİYARETÇİLERE KEYİFLİ ANLAR

Modernizmin İzinde Türk Resmi sergisinden seçilen sekiz eserle birlikte müze bahçesinde yer alan Anish Kapoor ve Seyhun Topuz’un heykelleriyle hazırlanan Müzede An’da programının içeriğini ziyaretçiler akıllı telefon veya tabletleriyle hem müzede hem de diledikleri yerde SSM’nin web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak deneyimleyebiliyor.

SANATLA DERİN BAĞLAR KURULUYOR

Dışavurumcu Sanat Terapi Uygulayıcısı Seren Pehlivanoğlu İlkdoğan işbirliğiyle tasarlanan programda, ziyaretçiler kendi kulaklıklarını kullanarak QR kodla işaretlenen eserlerle daha derin bağlar kurup, bedenlerinde uyanan duygu ve düşünceleri fark edebiliyor. Dileyenler ise www.sakipsabancimuzesi.org adresinden istedikleri yer ve zamanda, yönergeleri takip ederek Müzede An’da deneyimini yaşayabiliyor.

BULUŞMANIN İLKİNE YOĞUN İLGİ

Müzede An’da kapsamında sanatseverler Seren Pehlivanoğlu İlkdoğan eşliğinde farklı bakış açılarını keşfetme imkânına da sahip olacak. Her bireyin kişisel deneyiminin eşsiz olduğu göz önünde bulundurularak tasarlanan Galeri Buluşması’nın ilki gerçekleştirildi. Beş duyuyu birden harekete geçiren yönergelerle benzersiz bir farkındalık yolculuğu sunan Müzede An’da Galeri Buluşması’na ilgi yoğun oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.