İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
24 Haziran 2025 Sal

Sarıyer’in 8 mahallesi yeni kurulacak LEVENT ilçesine bağlanacak! İşte o muhtarlıklar!

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’a yeni bir ilçe kurmak için düğmeye bastı. Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’nun edindiği çok özel bilgilere göre, İstanbul’un 4 ilçesi; Sarıyer; Beşiktaş, Kağıthane ve Eyüpsultan’daki yaklaşık 20 mahalle LEVENT adıyla kurulacak yeni ilçeye bağlanacak. İşte Sarıyer’den LEVENT’e bağlanması planlanan 8 mahalle;

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, İstanbul ve 4 ilçeyi doğrudan ilgilendiren çok önemli bir gelişmeyi detaylarıyla ilk kez açıklıyor. Sarıyer Gazetesi’nin edindiği çok özel bilgilere göre; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da LEVENT adıyla yeni bir ilçe kurulması için çalışmalara başladı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü tarafından sessiz sedasız yürütülen çalışmalar kapsamında Sarıyer, Beşiktaş, Kağıthane ve Eyüpsultan’ın bölünmesi, bu 4 ilçedeki yaklaşık 20 mahallenin de LEVENT ilçesine bağlanması planlanıyor. İddiaya göre siyasi tepki oluşmaması için çalışmalar büyük bir titizlik ve gizlilik içinde yürütülüyor. Şehir Plancıları tarafından çalışmaların hem sahada hem de haritalar üzerinde yürütüldüğü, tüm işlemlerin birkaç yıl içinde tamamlanacağı öğrenildi. Yeni ilçeye bağlanması planlanan bazı mahallelerin sınır çizgisinin netleşmediği ancak büyük kısmının netleştiği ifade edildi.

HANGİ İLÇELERDEN KAÇ MAHALLE LEVENT’E BAĞLANACAK!

Sarıyer Gazetesi’nin edindiği özel bilgilere göre, bölünmesi planlanan Sarıyer, Beşiktaş, Eyüpsultan ve Kağıthane’den yeni ilçe LEVENT’e bağlanması istenilen semtler şöyle;

İŞTE SARIYER’DE LEVENT İLÇESİNE BAĞLANACAK 8 MAHALLE!

Sarıyer İstinye Bayırı’ndaki Katar Caddesi (İstinye Park’ın karşısında kalan) sınır olacak. Emirgan, Rumeli Hisarı, Reşitpaşa, Baltalimanı, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Maslak (Atatürk Oto Sanayi dahil), Huzur, Ayazağa olmak üzere tam 8 mahalle Sarıyer’den alınıp Levent’e bağlanacak. Böylece 2012 yılında Şişli’den Sarıyer’e bağlanan ve ciddi emlak gelirleriyle öne çıkan 3 mahalle (Ayazağa, Maslak ve Huzur) Sarıyer’den koparılmış olacak. Plana göre Emirgan Korusu, İTÜ ve plazalar Sarıyer’den çıkmış olacak. Edinilen bilgilere göre; Bahçeköy’ün Sarıyer’de mi kalacağı yoksa yeni ilçeye mi bağlanacağı konusundaki belirsizlik sürüyor.

BEŞİKTAŞ’TAN 4 MAHALLE ALINACAK!

Beşiktaş’ın Sarıyer sınırına yakın bölgelerindeki Konaklar, Akatlar, Etiler, Levent’in kurulacak yeni ilçeye bağlanması düşünülüyor.

KAĞITHANE’DEN 3 MAHALLE GİDECEK!

Halen Kağıthane’ye bağlı bulunan 3 mahallenin yeni ilçeye bağlanması amaçlanıyor. Bu mahalleler şöyle; Seyrantepe, Yeşilce ve Hamidiye ( Bir kısmı)

EYÜPSULTAN’DAN 2 MAHALLE ALINACAK!

Eyüpsultan sınırları içinde kalan Kemerburgaz ile 5. Levent Mahallelerin de Levent ilçesine bağlanacağı, Göktürk konusunda ise henüz durumun belirsizliğini koruduğu öğrenildi.

Sarıyer Gazetesi’nin konuyla ilgili yeni detayları sizlerle paylaşmaya devam edecek!

SARİYERGAZETESİ.COM/ ÖZEL HABER

Gözden Kaçmasın
thumbnail
İstanbul’a yeni bir ilçe geliyor! İşte bölünecek ilçeler ve kurulacak yeni ilçenin adı!
Haberi görüntüle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.