Metin Akman

Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dostlarım; Cumhuriyetimiz 2. yüzyılına girdi halkımız büyük Atatürk coşkusu ile kutladı Cumhuriyetimizi. Atatürk’ümüz, istiklal savaşının bitimiyle birlikte bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan edeceğini ve demokrasiyle yönetilmesi gerektiğini aklına koymuştu.

Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te (eski) TBMM’de büyük bir başarı ile ilan etti. Büyük Önder bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır, çünkü temellerini çok sağlam atmıştır Atatürk. İsrail-Filistin savaşı İsrail’in sivil katliamı ile sürüyor. ABD ve Avrupa devletleri katliamı görmezden geliyorlar. İnsanlığın utandığı bu katliama kayıtsız kalan birleşmiş milletlere de ne işe yararsın diye sormak lazım.

Türkiye Devletimize yakışır şekilde Filistinlilerin yok edilme savaşını durdurmaya çalışıyor. İlaç ve gıda yardımı yapıyor. Ekonomimiz çok sıkıntılı durumda şu an için düzelmenin emaresi yok hatta enflasyon arttıkça artıyor, çalışmayan emeklilere yüzyıl ikramiyesi verildi. Gelecek yüzyılda da verilir mi acaba diye düşünmeden duramadım, bu da esprisi olsun.

PKK belası dikkat ve kararlılıkla yok edilmeye çalışılıyor kahraman ordumuza ve emniyet güçlerimize onları yöneten komutanlarımıza Allah kuvvet versin terör şehitlerimize rahmet ailelerine sabır diliyoruz gazilerimize sağlık diliyoruz. Hiç akla gelmeyen bir hukuk kriziyle karşılaştı Türkiye, AYM ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık. Yargıtayın AYM’nin aldığı bireysel başvuru kararını tanımaması oldukça büyük bir krize yol açtı devlette.

Benim bir vatandaş olarak anladığım AYM kararları kesindir. Karar anında resmî gazetede yayınlanır bunu mahkemeler uygulamak durumundadır. Soruşturması devam eden bir şüphelinin bireysel başvurusunu AYM değerlendirmiş ve tahliye kararı almış yeniden yargılanma hakkı doğmuştur. Tabi ki devamı Sayın Cumhurbaşkanı’nın Anayasanın Cumhurbaşkanı’na verdiği yetkilerle ve TBMM’nin alacağı kararlarla neticeye ulaşacaktır.

AYM’ye Bireysel başvuru hakkı demokratik bir haktır. Anayasa muhakkak surette uyulması gereken devleti koruyan bir yasadır. AYM’ye bireysel başvuru hakkı insanların varsa hak mağduriyetlerini gidermek için verilmiştir. Çok önemli bu krizin hem siyasilerin ve hem de yüksek yargı organlarının anlaşacakları bir şekilde bitmesi demokrasimiz için çok değerlidir.

CHP’nin yeni yönetimi Sayın Özgür Özel’in genel başkanlığında A Takımını seçti, seçim kazanabilmek için nasıl bir mücadele vereceğini tespit etti, şimdi tüzük kurultayı hazırlığı yapılıyor bu da iktidar yürüyüşü açısından çok önemlidir. Mart ayındaki yerel seçimler için gece gündüz çalışmanın rotasını çizmek için hızlı ve etkili davranmak gerekiyor. Büyük şehir belediyelerinin ilçe belediyelerinin çoğunluğunu kazanmak çok değerli olacaktır.

Halkımızın refaha erişmesi mutlu bir halk olarak yaşayabilmesi çok önemlidir. Yönetenlerin bir an önce doğru kararlarla bu neticeye bizi ulaştırmalarını diliyoruz, muhalefette bulunanlarında iktidar olmak ve yapılamayanları yapabilmek için mücadele şekillerini inovasyona tabi olarak yapmalarını diliyorum.

Her şey Türkiye’mize yakışan, dünyaya örnek olacak şekilde gelişir inşallah diye umuyorum.

Hepinize sevgiler dostlarım.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.