Metin Akman

Sarıyer’de seçim maratonu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Değerli dostlarım; yerel seçimlerin çok yaklaştığı bugünlerde partiler adaylarını belirleyebilmek için büyük bir uğraşı veriyorlar. Görevde olan başkanlar başkanlıklarını devam ettirmek için son beş senede yapmadıkları işleri kalan günlere sıkıştırmaya çalışıyorlar. Tam bir akıl tutulması durumu hasıl olmuş vaziyette, yeni aday adayları yaptıkları tespitleri halkın yaşamını kolaylaştıracak işlerin neler olduğunu ve nasıl yapacaklarını anlatmaya çalışıyorlar.

Sarıyer’imizde CHP’de 16 aday adayı, partilerinin adayı olmak için mücadele ediyorlar. Bence çok fazla aday adayı olması bir memnuniyetsizlik belirtisi olabildiği gibi ilçede CHP’nin çok güçlü olduğunu da gösteriyor diye düşünülebilir

Uzun zamandır, ilçe örgütleri ön seçimle aday belirlenmesini istediklerini duyurmaya çalıştılar ama artık temayül yoklaması gibi yöntemleri çok hassas bir şekilde yaparak aday belirleneceğini anlamış oluyoruz. Büyük heyecanlı bekleyiş devam ediyor. AK Parti’nin adayının açıklanmış olması CHP’deki heyecanı daha da arttırmış durumda. Bütün adayların kendine has meziyetleri var, Sarıyer’in sorunlarına odaklanmış durumdalar.

Prof. Dr. Osman Devrim Elvan, Avukat ve Orman Yüksek mühendisi olması, liyakat olarak başkanlık makamına yakışacağını düşündürüyor. Ayrıca aday adayı olmayı uzun zamandır düşündüğünden Sarıyer’in mahallelerinin sorunlarını incelemiş ve her mahalleye çalışma planı, projesi hazırlamış bir genç… Ayrıca halkla iletişim kurmakta zorlanmıyor sıcakkanlı bir insan. Geçmişinde herhangi bir sıkıntı yok, evli ve iki evladı olan iyi bir aile babası. Birçok meziyetini kamuoyuyla paylaşmış durumda güvenebileceğimiz bir aday olacaktır düşüncesindeyim. Sonucu belirleyecek olan yetkililerin doğruyu bulacaklarına inanıyorum, güveniyorum.

***

Kronikleşmiş bir sorun haline gelen ekonomimiz emeklilerimizin artık taşıyamadıkları bir hal almış durumda. Onlar yıllarını verdikleri, alın terleri ile katkıda bulundukları ülkelerinde ekonomik olarak toplumun en dibine itilmiş olmalarını kabullenemediklerini dile getiriyorlar. Büyüklerine saygı sevgi minnet duymayan yönetimler başarılı olmalarına imkan olmayacak yönetimlerdir.

En kısa sürede ekonomi yönetenlerin doğru teşhisleri bulup iyi yönde kararlarla ülkeyi güzel günlere kavuşturmalarını ummak istiyoruz.

***

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’mizin laik ve demokratik bir Cumhuriyet olmasını istemiş “Hakimiyet milletindir” demiştir. Demokraside çareler tükenmez hukuk kuralları ile seçimle zorluklar aşılır. Anayasamızda kurallar belirlenmiştir. Üniter bir devlet olarak birlikten yanayız, birbirimizi severek, birbirimize inanarak, güvenerek mutlu, huzurlu insanlar olarak yolumuza devam edeceğiz, sevgi ve saygı çok önemli yüce duygulardır.

Allah hepimizin yardımcısı olsun, hoşça kalın sevgiyle kalın dostlarım.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.