Metin Akman

Cumhuriyetimiz dünya durdukça payidar kalacaktır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dostlarım; ekonomi gündemi bir anda sıfırlandı çünkü bütün dünyayı daha çok da Ortadoğu’yu ilgilendiren Filistin, İsrail savaşı başladı. Bu savaş bu sefer çok kanlı başladı! Birbirine kin kusan iki düşman ırk birbirini yok etmek için saldırdılar. Kabahat şunda, kabahat bunda tartışmasının çok geride kaldığı bir savaş başladı. İnsanlığın utanacağı bir savaş başladı. Savaşın da kuralları vardır, adabı vardır, bu savaşta her iki tarafta birbirine terör estirerek saldırıyor. Terör kural tanımadığı için vahşet yaratıyorlar. Dünyayı yöneten ABD, İngiltere gibi devletler ortalığı yatıştırmaya değil, insaniyet adına değil taraf tutarak diğer tarafın yok olmasını ister gibi davranıyorlar. Türkiye’ye bakıyoruz savaşı durdurmak için diplomasi savaşı veriyor.

Bugünkü durumumuzu korumamız gerekiyor insaniyet adına arabulucu olmamız yakışır bize devletimiz insani yardımlarını mağdur durumda olan Filistinlilere ulaştırmaya çalışıyor. İsrail başbakanı hem saldırıyor, hem de Ortadoğu’nun siyasi haritasını değiştirmekten bahsediyor, sanki bu durumu yaratmak için başlatılmış bir savaş algısı veriliyor. ABD arkasında durmasa böyle bir savaşı göze alamazlar. Bu savaşın nasıl biteceğini kestirmek çok zor! Savaşın Türkiye’yi nasıl etkileyeceğini sorarsanız, zaten berbat durumda olan ekonomimizin olumsuz etkileneceği açıktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını mutlu, huzurlu, umutlu kutlamamızı beklerken, mutlu olamadan ama umudumuzu yitirmeden kutlayacağız. 100 senenin dörtte üçüne yaşayarak şahit olmak nasip oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal savaşını kazanarak sıfırdan kurduğu Türk Devleti’ni ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza edeceğiz Cumhuriyetimiz dünya durdukça payidar kalacaktır.

Türk mucizesini yaratan Atatürk, muhasır medeniyete ulaşmak için mücadele etmeyi öğretmiştir. En büyük Türk Atatürk, Türk milletinin hedeflerini belirlemiştir. Atamızın göstermiş olduğu yolda ilerleyerek engelleri aşacağımıza inancımız tamdır. Bugün için ekonomik olarak kötü durumda olan Türkiye Cumhuriyeti inanarak, güvenerek, umutla engelleri mutlaka aşacaktır.

Atamız, “Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır” demiştir, inanarak ve güvenerek onlarla beraber büyük başarılara imza attığı için bilerek söylemiştir. Bu ekonomik kabusun biteceğine inanıyoruz. Demokrasinin daima Cumhuriyetimizin ilkesi olacağına inanıyoruz. Kurulduğundan bugüne 100 sene içersinde bazen demokrasiye ara verdik ama demokrasi aşığı milletimiz her seferinde, kısa süreler içerisinde demokrasimizi yeniden tesis etmeyi başarmıştır.

Filistin-İsrail savaşının Ortadoğu’ya bulaşmadan bitmesi dünya barışı için çok önemlidir. ABD’nin hırsının bir an önce akıla dönmesini ve aklı selimin hakim olmasını diliyorum. Şartlar emekçi ve emeklinin, dar gelirlinin sıkıntılı yaşamının devam edeceğini gösteriyor. Ekonomik sıkıntı çok zor ve aile babalarının çaresizlik içerisinde ailesini nasıl geçindireceğini, nasıl bir umutla çıkış yolu bulacağını düşünerek yaşamaya çalıştığı bir durum.

Devletimizden bu durumdaki ailelerin yükünü hafifleterek gerek çocuklarının okul masrafları ve beslenmeleri ve ailelerin barınma ihtiyacını, giyim ihtiyaçlarını normale dönünceye kadar yaşama güçlerini, sevinçlerini, arttırmaya yardımcı olmasını istiyoruz millet olmazsa devlet olmaz devlet de millet için vardır. Milletçe mutlu olacağımız, güzel refah dolu umut dolu günlere en kısa sürede kavuşmamızı diliyorum.

Hepinize sevgiler, hoşça kalın güzel insanlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.